در کشوری که تنوع ذاتی طبیعت، در کنار میراث فرهنگی غنی، میتواند بزرگترین جاذبهی گردشگری باشد، عدهای فرصتطلب با ترویج «گردشگری ماشینی» ادعای ایجاد جاذبه دارند، در حالی که میراثهای طبیعی ایران بیهزینه و فقط با حفاظت میتوانند درآمدی پایدار و فراوان برای کشور فراهم سازند.
یکی از انواع گردشگری ماشینی، کشیدن خطهای بالابر یا تلهکابین است که همراه با آن، راهاندازی رستوران و جادهکشی و شکلهای گوناگون دیگر از تغییر کاربری زمین پیش میآید.
کوهها مهمترین بخش از پهنههای طبیعت یا منابع طبیعی ما هستند که تولید و تأمین آب و بسیاری نعمتهای دیگر کشور را برعهده دارند. زمینخواران با گران و کمیاب شدن زمین در عرصههای شهری و روستایی، روی به منابع طبیعیِ دستنخورده آوردهاند که دارایی عمومی، مشترک، و میاننسلی ملت به شمار میرود. ساخت تلهکابین در دو سه دههی اخیر به توجیه زیرکانهای بدل شده که زمینخواران و جویندگان ثروتهای بیدردسر با توسل به آن داراییهای ... “تلهکابینها، وسیلهی کوهخواری هستند”
«راهنمای میدانی قارچهای ایران» نوشته محمدرضا آصف شایان منتشر شد. ... “انتشار «راهنمای میدانی قارچهای ایران»”
سازمان هواشناسی نسبت به نفوذ سامانه بارشی، وزش باد شدید، کاهش شدید دما در نقاط مختلف کشور و افزایش تلاطم و ارتفاع امواج در نقاط مختلف دریای خزر و خلیج فارس هشدار داد. ... “هشدار هواشناسی درباره بارش برف و باران، وزش باد شدید و کاهش شدید دما در کشور”
سازمان هواشناسی نسبت به نفوذ سامانه بارشی، وزش باد شدید، کاهش شدید دما در نقاط مختلف کشور و افزایش تلاطم و ارتفاع امواج در نقاط مختلف دریای خزر و خلیج فارس هشدار داد. ... “هشدار هواشناسی به بارش برف و باران، وزش باد شدید و کاهش شدید دما در کشور”
به گزارش ایسنا به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، محمد قاسمی با اشاره به حضور ایران در «سی و یکمین نشست شورای برنامهریزی منطقهای سازمان همکاریهای اقتصادی- اکو»، «دومین نشست کارگروه اصلاح چارچوب حقوقی عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) » و «کمیته بررسی تقاضاهای عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری» همزمان در یک روز، اظهار کرد: سی و یکمین نشست شورای برنامهریزی منطقهای سازمان همکاریهای اقتصادی ـ اکو با شش کمیته گردشگری، راه و ارتباطات، تجارت، کشاورزی، صنعت و انرژی به صورت وبیناری به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد که در کمیته گردشگری آن سند مربوط به برنامههای اکو در بخش گردشگری مشتمل بر آخرین وضعیت عمل به تعهدات کشورهای عضو و همچنین مواردی که این کشورها آمادگی انجام آنها را در آینده دارند، مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
وی افزود: در این کمیته، علاوه بر اینکه از اقدامات وزارت میراث فرهنگی، گردشگری ... “ایران نایبرییس کمیته بررسی عضویت وابسته UNWTO شد”
به گزارش ایسنا، مدیر حوزه علمیه کاشان ۲۱ دی ماه در همایش روحانیون طرح «هجرت و امین» از وجود ناهنجاریها و بیتوجهی به چارچوبهای شرعی و قانونی در برخی خانههای تاریخی کاشان و عدم نظارت بر این اماکن انتقاد کرده بود.
حجتالاسلام و المسلمین فرجی در آن همایش گفته بود: «دلیل اینکه ۱۰۰ خانه سنتی کاشان با قیمتهای میلیاردی و بسیار بالا توسط افراد نامعلوم خریداری شده چیست؟ ۱۰ سال دیگر ۲۰۰ خانه سنتی بدون نظارت در کاشان خواهیم داشت که خبر نداریم در آنها چه خبر است. در بعضی از خانههای سنتی کاشان شراب سرو میکنند. بیشتر کسانی که در این خانهها مهمان میشوند از کشورهای اروپایی هستند که شب آنها روز ما است.»
هرچند که به فاصله دو روز بعد، این سخنان در گفتوگویی که خبرگزاری حوزه از مدیر حوزه علمیه کاشان منتشر کرد، به این شکل اصلاح شد: «منظور بنده خانههای ثبت نشدهای است که تعدادشان در ... “متهم کردن گردشگری به گسترش فساد عادلانه نیست”
آتشسوزی بخشی از جنگلهای هیرکانی در منطقه سراوان رشت کنترل شد. این آتشسوزی به مدت یک هفته در این منطقه ادامه داشت. در این حادثه حدود ۳۰ هکتار از این جنگلها در آتش سوخت. به علت صعبالعبور بودن، امکان ورود ماشینهای آتشنشانی به این منطقه کوهستانی وجود نداشت. کنترل آتشسوزی بیشتر به همت اهالی روستاهای اطراف و جنگلبان منطقه صورت گرفت. منطقه آتشسوزی شامل جنگلهای هیرکانی منطقه سراوان، روستاهای کچا و بهدان و موشنگا، کوههای کرفان و قیصرکوه بود. در چند روز اخیر جنگلهای دیگری در شهرستان های رودسر، سیاهکل، املش و آستارا و همچنین مناطقی در استان گلستان دچار آتشسوزی شده بود. ... “ویدئو / مهار آتشسوزی در جنگلهای سراوان رشت”
به گزارش ایسنا، بیش از یک ماه از تعرض به محوطه تاریخی چگاسفلی با لودرهایی که به دستور دهیاری و شورای روستای چگاسفلی به سینه این محوطه باستانی چنگ زدند میگذرد؛ اقدامی که به نام جدولکشی برای دفع آبهای سطحی انجام شد و بعد از گذشت یکی دو روز بالاخره کار متوقف شد تا شاید برنامهریزی دیگری برای این خواسته مردم روستای چگاسفلی انجام شود.
هرچند در طول چند سال گذشته و به واسطه اهمیت این محوطه باستانی، تعدادی از باستانشناسان ملی و بینالمللی در نامههای جداگانه درخواست حفاظت از این محوطه و ثبت جهانی آن را داشتند، اما بعد از این تعرض نیز رییس پژوهشکده باستانشناسی از انجام شکایتهای حقوقی توسط بخشهای مختلف وزارتخانه میراث فرهنگی و اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان برای تجاوز به عرصه و حریم چگاسفلی در خوزستان خبر داد.
هر چند در طول این مدت و در کنار نامههای جداگانه دیگری که به تعرض به چگاسفلی معترض بودند، انجمن ... “برای نجات “چگاسفلی”، کودکان نقاشی میکشند”
تالاب بینالمللی گمیشان با وسعت بیش از ۲۰ هزار هکتار بهصورت نوار نسبتاً باریک با جهت شمالی جنوبی، در شمال غربی گرگان و در غرب و شمال گمیشان واقع شده و یکی از تالابهای موردعلاقه پرندگان مهاجر بوده است.
این تالاب یک تالاب ساحلی است و تحت تأثیر نوسانات سطح دریای خزر و تابع پسروی و پیش روی آب آن است. در سالهای اخیر پسروی آب دریای خزر و برخی عوامل دیگر باعث شده که بخش زیادی از تالاب خشک شود.
همهساله گونههای مختلف پرندگان از قبیل کشیم، پلیکان، قو، باکلان، بوتیمار، اگرت، حواصیل، کفچه توک، غاز، تنجه، آنقوت، سنقر تالابی، عقاب دریایی دم سفید، چنگر، چوب پا، آبچلیکها، آوست، طاووسک، خروس کولی، تلیله، گیلانشاه و انواع اردکها مانند سرسبز، سیاه کاکل، فیلوش، خوتکای سفید، نوک پهن، اردهای، گیلار، بلوطی، تاجدار، میرگوس، سرسفید، مرمری و خوتکا، تالاب گمیشان را برای زمستان گذرانی یا زادآوری انتخاب میکردند ولی با شروع ... “علت فرود نیامدن پرندگان مهاجر در تالاب گمیشان”
به گزارش ایسنا، احمد طاهری – مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوا – درباره جزئیات این خبر گفت: در حالی به ۲۷ دیماه ۹۹ رسیدهایم که در این ماه، بر اساس شاخص کیفیت هوای گزارش شده برای شهر تهران، ۱۳ روز در وضعیت ناسالم و ۱۱ روز ناسالم برای گروههای حساس به ثبت رسیده است. اگرچه تغییرات ایجاد شده در نحوه محاسبه شاخص در سال جاری و سختگیرانهتر شدن حدود مجاز نیز در افزایش تعداد روزهای ناسالم نقش داشته اما حتی اگر با دستورالعمل و حدود مجاز سابق نیز شاخص کیفیت هوا در دی ماه سال ۹۹ را محاسبه کنیم، ۹ روز ناسالم و ۱۴ روز ناسالم برای گروههای حساس را نشان میدهد.
او افزود: با توجه به آمار ارائه شده، دیماه ۹۹ را میتوان آلودهترین ماه از منظر آلودگی هوا در ۱۰ سال گذشته در شهر تهران دانست.بر اساس اطلاعات ثبت شده شاخص کیفیت هوا، از دیماه ۸۹ تا ... “دی ماه ۹۹؛ آلودهترین ماه تهران در ۱۰ سال گذشته”