فیروز باقرزاده درگذشت

کوروش محمدخانی – باستان‌شناس و دوست فیروز باقرزاده – با اعلام این خبر به ایسنا گفت که او به دلیل کهولت سن امروز (پنج‌شنبه، ۱۶ بهمن‌ماه) از دنیا رفت. او با بیان این‌که مرحوم فیروز باقرزاده در طول چند سال گذشته به دلیل کهولت سن عمل‌های جراحی روی چشم و زبان خود انجام داده بود، اظهار کر : به دلیل این‌که وی در طول چند دهه گذشته در پاریس زندگی می‌کرد و خانواده‌اش نیز در این شهر هستند، احتمالا پیکرش در همان‌جا به خاک سپرده می‌شود. فیروز باقرزاده خرداد ۱۳۰۹ در تهران به دنیا آمد و سال ۱۳۴۴ در رشته ادبیات و زبان انگلیسی فارغ‌التحصیل شد. او در سال ۱۳۳۵ در اداره کل هنرهای زیبای کشور استخدام شد و در سال ۱۳۳۷ به آمریکا رفت تا در دانشگاه ایلینوی در رشته تاریخ هنر جهان تحصیل کند. وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در این رشته دریافت کرد و در ادامه در پاریس در رشته  ... “فیروز باقرزاده درگذشت”

Continue Reading ←

روح قانون جلوگیری از تجاوز به ذخایر ملی است/بن بستی برای رسیدن به دادرسی های عادلانه نداریم

به گزارش ایسنا، آیت الله سید ابراهیم رییسی امروز در جلسه احیای حقوق عامه در حوزه انفال، منابع طبیعی و محیط زیست که در دادگستری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: حفظ ذخایر ارزشمند آب، خاک، زمین و هر آنچه که به عنوان ثروت ملی است از رسالت های مهم، شرعی، قانونی، الهی و ملی است. وی تجاوز به جنگل را ازموضوعاتی دانست که باید با جدیت در جلوگیری از ان اقدامات لازم صورت گیرد گفت: اگر نیرو و امکانات کافی نبود، می توان از ظرفیت سازمان های مردم نهاد که آمادگی نقش افرینی دارند و همچنین نیروهای بسیجی استمداد طلبید. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه تالاب انزلی برای امروز نیست بلکه سالهای سال باید باقی بماند گفت: نباید گذاشت تا منابع طبیعی مورد تعرض افراد قرار گیرد. از هیچ کس پذیرفته نیست که در دوره مدیریتی خود کوتاهی کند، زیرا آیندگان عملکردها را قضاوت خواهند کرد. وی با تاکید بر اینکه  ... “روح قانون جلوگیری از تجاوز به ذخایر ملی است/بن بستی برای رسیدن به دادرسی های عادلانه نداریم”

Continue Reading ←

لوگوی رسمی «کنوانسیون رامسر» به وبسایت این کنوانسیون بازگشت

به گزارش ایسنا، امسال نام «رامسر» از لوگوی ‌پنجاهمین سالگرد کنوانسیون رامسر حذف و در وبسایت رسمی، ‌پوسترها و ابزار دیگر اطلاع‌رسانی این کنوانسیون جایگزین لوگوی رسمی شد. این ماجرا باعث شد نگرانی‌های زیادی از سوی مردم و برخی فعالان در این حوزه مطرح شود اما اکنون ‌پس از گذشت دو روز از روز جهانی تالاب‌ها، لوگوی اصلی کنوانسیون رامسر که نام «رامسر» روی آن حک شده بار دیگر در صفحه اصلی وبسایت این کنواسیون قرار داده شده است. حسین رفیع در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه نمی‌توان به‌طور ‌قطع علت بازگشت لوگوی اصلی کنوانسیون رامسر به وبسایت رسمی را تشریح کرد، اظهار کرد: شاید کنوانسیون رامسر تنها قرار بود لوگوی ‌پنجاهمین سالگرد کنوانسیون رامسر که نام رامسر در آن عنوان نشده بود را برای مدتی تا فرارسیدن روز جهانی تالاب‌ها روی وبسایت قرار دهد یا شاید تحرکات و حساسیت‌هایی که در ایران نسبت به این مساله اتفاق  ... “لوگوی رسمی «کنوانسیون رامسر» به وبسایت این کنوانسیون بازگشت”

Continue Reading ←

ساخت جاده با ماسک‌های بازیافتی

دانشمندان دانشگاه RMIT استرالیا به‌طور مداوم در حال ارائه روش‌هایی برای کاربرد مواد زائد بازیافت شده در مواد سازنده جاده‌ها با عملکرد بالا ازجمله ته سیگار، لاستیک‌های دور ریخته شده و آوار ساختمان‌ها هستند. آخرین تلاش آنان از اهمیت خاصی برخوردار است زیرا جهان با دومین سال شیوع ویروس کرونا مواجه است، این محققان با استفاده از تکه‌های ماسک‌های صورت در مواد ساخت جاده استفاده کردند که به گفته آنان برخی از مزایای مهندسی منحصربه‌فردی را ارائه می‌دهد.  ... “ساخت جاده با ماسک‌های بازیافتی”

Continue Reading ←

هوای ‌پایتخت برای حساس‌ها ناسالم است

براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا، کیفیت هوای ‌بیشتر مناطق ‌پایتخت امروز (۱۶ بهمن ماه) در محدوده ناسالم و ناسالم برای گروه‌های حساس خواهد بود. این در حالیست که بهبود کیفیت هوا طی فردا دور از انتظار نیست.  ... “هوای ‌پایتخت برای حساس‌ها ناسالم است”

Continue Reading ←

ورود سامانه بارشی به کشور/ افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای ‌پرجمعیت و صنعتی

مدیرکل ‌پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی با اشاره به ‌کاهش کیفیت هوا در شهرهای ‌پرجمعیت و صنعتی کشور، از ورود سامانه بارشی به کشور از امشب (۱۶ بهمن) خبر داد.  ... “ورود سامانه بارشی به کشور/ افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای ‌پرجمعیت و صنعتی”

Continue Reading ←

تلاش محققان برای غلبه بر چالش نرم‌افزارهای هواشناسی/گردش مالی ۲۰۰ میلیاردی حوزه ژئوماتیک

یاسر ابراهیمیان قاجاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فعالیت حدود ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه ژئوماتیک، گفت: این تعداد شرکت فعال در حوزه ژئوماتیک حدود ۲۰۰ میلیارد تومان گردش مالی داشته است که این عدد مربوط به صادرات این شرکت‌ها می‌شود. وی با تاکید بر اینکه میزان گردش مالی این شرکت‌ها در داخل کشور بیشتر است، نمونه آن را “اسنپ” و “تپسی” به عنوان شرکت‌های دانش بنیان و فناوری مبتنی بر ژئوماتیک دانست. ابراهیمیان دستیابی این شرکت‌ها به گردش مالی ۲ میلیارد تومانی را در طی ۲ سال اخیر دانست و ادامه داد: کشور تا دو سال قبل وارد کننده فناوری در حوزه ژئوماتیک بوده است، به گونه‌ای که نرم افزارهای مورد نیاز در این حوزه خارجی بوده است؛ ولی توسعه این فناوری در کشور موجب شده که ما الان برای طراحی و ساخت اسکنر متریک تصاویر ماهواره‌ای برنامه‌ریزی کنیم. به گفته وی، تیمی در این زمینه تشکیل شده است. رییس گروه ژئوماتیک ستاد توسعه  ... “تلاش محققان برای غلبه بر چالش نرم‌افزارهای هواشناسی/گردش مالی ۲۰۰ میلیاردی حوزه ژئوماتیک”

Continue Reading ←

اهمیت ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله و چالش‌های آن

به گزارش ایسنا، ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله در بخش مرکزی از تالاب میانکاله قرار دارد که در منتهی الیه جنوب شرق دریای خزر واقع شده و طول آن حدود ۷۰ کیلومتر و عرض آن ۵.۶ تا ۷ کیلومتر است. این تالاب توسط یک مجرای باریک به نام چپقلی از ناحیه انتهای شمال شرقی خود به دریای خزر وصل می‌شود. تالاب عمق کمی دارد و بیشترین عمق آن حدود ۵ متر است. این تالاب از ناحیه جنوب به دشت کم شیب مازندران متصل است که پس از آن به رشته کوه‌های البرز ختم می‌شود و پوشیده از جنگل‌های پهن برگ است. مهم‌ترین تامین کننده آب تالاب میانکاله از ناحیه خشکی، رودخانه «قره سو» است که از ارتفاعات البرز سرچشمه می‌گیرد و پس از آبیاری اراضی کشاورزی در مسیر خود از ناحیه جنوب وارد تالاب می‌شود.  آب‌های شیرین زیر زمینی در حاشیه تالاب زهکشی شده است و به تالاب وارد می‌شوند و باعث بهتر  ... “اهمیت ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله و چالش‌های آن”

Continue Reading ←

خالی شدن آبخوان‌های زیرزمینی، ابرچالش کشور در حوزه آب

یک کارشناس آبخیزداری و آبخوانداری ضمن اشاره به اینکه خالی شدن آبخوان‌های زیرزمینی به اعتقاد کارشناسان، ابرچالش کشور در حوزه آب به شمار می‌رود، تصریح کرده است: در این شرایط نفوذ باران و سیلاب به درون زمین پس انداز آب در بانک زمین خواهد بود.  ... “خالی شدن آبخوان‌های زیرزمینی، ابرچالش کشور در حوزه آب”

Continue Reading ←