احتمال پیوستن دو کشور دیگر به پرونده «هنر مینیاتور»

به گزارش ایسنا، «هنر مینیاتور» (نگارگری ایرانی) که به صورت مشترک با سه کشور ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه شده بود، عصرِ چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۹ در پانزدهمین اجلاس کمیته بین‌الدول میراث فرهنگی ناملموس در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو که امسال برای نخستین بار به صورت مجازی در حال برگزاری است، به ثبت رسید. محمدحسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی وزارتخانه – و عضو گروه تدوین کننده‌ی این پرونده‌ی جهانی از سوی ایران که به صورت مجازی در زمان بررسی پرونده در اجلاس حضور داشت، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره‌ی روند بررسی وثبت این پرونده‌ی مشترک توضیح داد. او با بیان این‌که «هنر نگارگری یا مینیاتور»به عنوان نخستین پرونده‌ی مشترک ایران، چهارشنبه ۲۶ آذر، در اجلاس معرفی و بعد از بررسی بدون هیچ اعتراض یا اعلامِ نقطه‌ی اصلاحی از سوی کشورهای عضو با اکثریت آرا و بر اساس اظهار نظر کمیته ارزیابی به ثبت جهانی رسید، اظهار کرد:  ... “احتمال پیوستن دو کشور دیگر به پرونده «هنر مینیاتور»”

Continue Reading ←

نگرانی “مهوش شیخ الاسلامی” از وضعیت محیط زیست ایران

مهوش شیخ الاسلامی در مراسم بزرگداشت اش در جشنواره سینما حقیقت که بصورت مجازی برگزار می شد، گفت: من خیلی نگران محیط‌ زیست ایرانم و دلم می‌خواهد مستندسازان بیشتر به این مسأله بپردازند. اگر این روند تخریب ادامه پیدا کند، دیگر چیزی نمی‌ماند. خاک خیلی با ارزش است و باید به آن احترام گذاشت.  ... “نگرانی “مهوش شیخ الاسلامی” از وضعیت محیط زیست ایران”

Continue Reading ←

نگرانی “مهوش شیخ الاسلام” از وضعیت محیط زیست ایران

به گزارش ایسنا، این مستندساز در ابتدای صحبت‌هایش ایستاده و رو به حاضران سالن و دوربین پخش آنلاین برنامه، گفت: خیلی لطف کردید که با وجود مشکلات کرونا و شرایط سخت، این مراسم را برگزار کردید. شیخ‌الاسلامی در این مراسم گفت: از اینکه دوستانی درباره من صحبت کردند، خیلی تعجب کردم، عادت به این تعاریف ندارم. امشب خیلی خوب می‌خوابم. به خاطر حرف‌های زیبایی شنیدم. او درباره چرایی علاقه نداشتنش به سینمای داستانی و همکاری با سریال دایی جان ناپلئون (ناصر تقوایی) به عنوان تنها تجربه در این حوزه، گفت: قبل از اینکه با دایی جان ناپلئون کار کنم، مستند می‌ساختم. اما وقتی با آقای تقوایی آشنا شدم، مشتاق شدم که برای دایی جان ناپلئون برنامه‌ریزی کنم. کار دشواری بود با آن همه بازیگر چنین کاری را بکنم اما کار دشوارتر این است که به مردم نظم و دیسیپلین بدهید. این مستندساز ادامه داد: آقای تقوایی استثنا بود اما ایشان  ... “نگرانی “مهوش شیخ الاسلام” از وضعیت محیط زیست ایران”

Continue Reading ←

آیا برگزاری مراسم «روز جهانی کوهستان» مهم است؟!

شیرکوه و روز کوهستان ما کوه‌نوردان و طبیعت‌دوستان مردمی هستیم اهل مراسم و همایش و نکوداشت، چرا که دوستدار رابطه و دیدوبازدید هستیم و به اثر هم‌افزایی و کارایی سرمایه‌ی اجتماعی معتقدیم. در زمینه‌های مرتبط با کوهستان و کوه‌نوردی، همه هفته (به‌جز این ماه‌های اخیر که همه‌جا درگیر کرونا بوده) نشست‌های هفتگی داریم؛ هر سال به مناسبت‌هایی مانند روز کوه‌نورد، روز جهانی کوهستان، روز ملی دماوند، روز پاک‌سازی کوهستان، روز درخت‌کاری، روز محیط زیست، و… برنامه‌هایی برگزار می‌کنیم. به نظر می‌رسد که این مناسبت‌ها و مراسم، هرقدر که بیشتر از سوی مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد معرفی و برگزار شود و حالت تشریفاتی و دستوری نداشته باشد، در سپهر همگانی جامعه اثرگذاری بیشتری دارد. این‌گونه برنامه‌ها که در دو سه دهه‌ی اخیر توسط انجمن‌ها و باشگاه‌ها و گروه‌های کوه‌نوردی برگزار شده، توانسته تا حد زیادی گفتگوهای محیط زیستی را به مطبوعات، فضای مجازی، محیط‌های آموزشی، و حتی به کوچه و خیابان  ... “آیا برگزاری مراسم «روز جهانی کوهستان» مهم است؟!”

Continue Reading ←

واکنش وزیر گردشگری به تور واکسن کرونا

به گزارش ایسنا، هفته گذشته تبلیغی با عکسی از استانبول در فضای مجازی چرخید که موضوع آن برگزاری تور ویژه تزریق واکسن کرونا بود. وزارت بهداشت به این تبلیغ واکنش نشان داد و آن را جعلی دانست. رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت هم گفت که چنین تورهایی وجود ندارد و طبق معمول، سوءاستفاده شیادان از نیاز مردم است. همچنین رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی که معتقد بود نشانه‌هایی از فرصت‌طلبی و سوءاستفاده در تبلیغ این تور دیده می‌شود، درخواست برخورد قانونی کرد. دو روز بعد از انتشار گسترده آن تبلیغ، مدیر یک آژانس مسافرتی در استان خوزستان مدعی شد که تبلیغ تور سال گذشته‌اش، با اضافه شدن عنوان «ویژه واکسن کرونا»، جعل شده و بعد هم گفت که برای برخورد قانونی با این تخلف، شکایت قضایی کرده است.   حالا علی‌اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در گفت‌وگوی  ... “واکنش وزیر گردشگری به تور واکسن کرونا”

Continue Reading ←

«هنر نگارگری» ایران جهانی شد

به گزارش ایسنا، پرونده‌ «هنر مینیاتور» یکی از چهار پرونده‌ معرفی‌شده‌ ایران به اجلاس کمیته بین‌الدول میراث فرهنگی ناملموس که امسال برای نخستین‌بار به صورت مجازی در حال برگزاری است، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید. این پرونده پیش‌تر به صورت مشترک با کشورهای ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه شده و به یونسکو ارسال شده بود. پانزدهمین اجلاس مجازی کمیته بین‌الدول میراث ‌فرهنگی ناملموس دوشنبه (۲۴ آذرماه) به میزبانی جامائیکا آغاز به کار کرد که به مدت شش روز تا ۲۹ آذر (۱۴ تا ۱۹ دسامبر ۲۰۲۰) هر روز به صورت آنلاین از ساعت ۴ تا ۷ بعدازظهر برگزار می‌شود. قرار است در این اجلاس سه پرونده‌ ناملموس دیگر ایران نیز با کشورهای همسایه از جمله «جشن مهرگان» به صورت مشترک با تاجیکستان، «مراسم زیارت کلیسای تادئوس» به صورت مشترک با ارمنستان و «هنر ساختن و نواختن عود» به صورت مشترک با سوریه بررسی شوند. انتهای پیام  ... “«هنر نگارگری» ایران جهانی شد”

Continue Reading ←

هشدار هواشناسی نسبت به کاهش دما در ۱۵ استان کشور

به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ آورده است: بارش برف یا باران همراه با کاهش نسبی دما فردا (۲۷ آذرماه) برای شمال لرستان، شرق چهارمحال و بختیاری، مرکزی، شمال فارس و غرب اصفهان، جمعه (۲۸ آذرماه)‌ برای استان‌های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، چهارمحال و بختیاری، شمال زنجان، قزوین، جنوب لرستان و شمال غرب فارس و شنبه (۲۹ آذرماه)‌ برای استان‌های مرکزی، شمال البرز، شمال قزوین و شمال تهران پیش‌بینی می‌شود. بر اثر حاکمیت این شرایط جوی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال وارد شدن خسارت به محصولات کشاورزی به دلیل کاهش دما، بارش برف در استان‌های واقع در نوار شمالی کشور و مناطق کوهستانی و سردسیر، یخ‌زدگی و لغزندگی جاده‌ها، کولاک برف، مه و کاهش دید در جاده‌های کوهستانی و تاخیر یا احتمال لغو پروازها وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به آماده کردن تجهیزات برف‌روبی درون‌شهری و برون‌شهری، تجهیز خودروها به امکانات ایمنی و گرمایشی،  ... “هشدار هواشناسی نسبت به کاهش دما در ۱۵ استان کشور”

Continue Reading ←

درخواستِ بررسی اسناد وقف جنگل‌های هیرکانی

به گزارش ایسنا، در نامه‌ محمد داس‌مه – وکیل پایه یک دادگستری، فعال محیط زیست و وکیل پرونده‌های این حوزه -، آرش آسیائی‌- دانش‌آموخته تاریخ ایران و فعال میراث فرهنگی – و امین داودی‌- دبیر انجمن علمی تاریخ دانشگاه شهید بهشتی – خطاب به آیت‌الله سیدمحمد خامنه‌ای‌- رییس بنیاد ایرانشناسی دانشگاه شهید بهشتی – ، دکتر ذکرالله محمدی – رییس انجمن ایرانی تاریخ – و دکتر سیداحمدرضا خضری – رییس انجمن ایرانی تاریخ اسلام – آمده است: «احتراماً همان‌گونه که مستحضرید مسأله وقف ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های آق‌مشهد ساری که بخش اعظم آن جزء جنگل‌های هیرکانی در فهرست یونسکو به عنوان میراث جهانی ثبت شده است، باعث نگرانی و دغدغه خاطر اهالی و دوستداران منابع طبیعی، محیط زیست و میراث فرهنگی این سرزمین را فراهم کرده است. در پرونده وقف آق‌مشهد با وجود این‌که در سال‌های ۸۲ و ۸۳ به موجب آرای قطعی دادگاه تجدید نظر استان مازندران و دیوان عالی کشور  ... “درخواستِ بررسی اسناد وقف جنگل‌های هیرکانی”

Continue Reading ←

ضرب و شتم یک جانباز توسط شکارچیان غیرمجاز در ممسنی

خدابخش توکلیان به ایسنا اعلام کرد: صبح روز 25 آذر در حین عبور از منطقه سررود دشمن زیاری در شهرستان ممسنی، عده‌ای شکارچی غیرمجاز را در تلاش برای شکار حیوانات مشاهده و به آنان اعتراض و انتقاد کردم. توکلیان مدعی شد که این افراد با حمله به او، ضمن گرفتن تلفن همراهش، با استفاده از قنداق تفنگ، از ناحیه گوش و فک، مضروبش کرده‌اند. او که خود را یکی از جانبازان دوران دفاع مقدس معرفی کرد، گفت: با مراجعه به نزدیکترین پاسگاه، شکایتی مطرح کرده‌ام و امیدوارم که موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد. توکلیان خواستار پیگیری مراجع قضایی و جلوگیری از بروز چنین حوادثی شد و گفت: در صورتی که به سادگی از این موضوع گذر شود مصونیتی برای شکارچیان در تداوم کار ناپسند خود ایجاد خواهد کرد. دستور ویژه فرمانده انتظامی استان برای دستگیری ضاربان رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس فارس نیز در این رابطه گفت: به دنبال انتشار یک فایل  ... “ضرب و شتم یک جانباز توسط شکارچیان غیرمجاز در ممسنی”

Continue Reading ←

یک پرده و هزار راز + عکس

راضیه طاهری، به تحلیل یکی از پرده‌های نقاشی قهوه‌خانه‌ای قدیمی که هم‌اکنون در موزه گرمابه پهنه سمنان نگهداری و در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد ؛پرداخته است. این کارشناس میراث فرهنگی سمنان در این تحلیل که در اختیار ایسنا نیز قرار گرفته، علاوه بر واکاوی مضامین مذهبی و عقیدتی و کنکاش در لایه‌های این پرده،به پیوند این نوع از هنر نقاشی با مشروطیت پرداخته که از نظر می‌گذرد: نقاشی قهوه‌خانه‌ای بعد از نهضت مشروطیت، پدیده نو ظهوری در تاریخ نقاشی این دیار بود که همراه با حفظ تمام ارزش‌های هنر مذهبی و سنتی ایران، بنا به ضرورت و خواست مردم و به پاس احترام به باورهای آن‌ها متولد شد.     داستان پیرزن و زیارت بارگاه امام حسین (ع) در قسمت پایین و میانی تابلو، پیرزنی با چادر مشکی و عصایی در دست چپ و کیسه پول به بهای صد تومن در دست راست ایستاده و در مقابل او مردی با  ... “یک پرده و هزار راز + عکس”

Continue Reading ←