۴۹ آجر تاریخی رسیده از سوییس به موزه ملی منتقل شدند

به گزارش ایسنا، علی اصغر مونسان – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – صبح یک‌شنبه ۳۰ آذر از استرداد ۴۹ قطعه از آجرهای لعاب‌دار منسوب به قلایچی بوکان که در اوایل انقلاب به‌شکل غیرمجاز از کشور خارج شده بود، پس از پیگیری‌های چندساله معاونت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل حقوقی و امور بین‌الملل وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و دستگاه دیپلماسی کشور از اروپا به ایران بازگردانده شد، خبر داد؛ آجرهای تاریخی که در سال ۱۳۹۱ از وجودشان در سوییس خبری منتشر شد که در اختیار خانواده‌ای ایرانی ساکن سوئیس است و به فروش آن‌ها تمایل دارند. بنابراین معاونت میراث‌فرهنگی، اداره‌کل موزه‌ها و اداره‌کل حقوقی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نسبت به تشکیل پرونده استرداد آجرهای لعاب‌دار قلایچی به کشور با ادله کارشناسی و طرح دعوی در مراجع ذی‌صلاح بین‌المللی اقدام کرد و سرانجام با همکاری دیپلماسی کشور در اروپا این مجموعه پس از سال‌ها پیگیری به کشور برگشت داده شد. جبرییل  ... “۴۹ آجر تاریخی رسیده از سوییس به موزه ملی منتقل شدند”

Continue Reading ←

آغاز ممنوعیت سفر بریتانیایی‌ها به برخی کشورهای اروپایی

به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، هلند نخستین کشوری بود که با انتشار بیانیه‌ای از ممنوعیت ورود مسافران بریتانیا به این کشور خبر داد و شیوع گونه جهش‌یافته‌ای از ویروس کرونا با قدرت انتقال بیشتر و سریع‌تر در بریتانیا را دلیل این تصمیم عنوان کرد. در راستای این تصمیم، تمامی پروازهای بریتانیا به مقصد هلند لغو شد. در حال حاضر قرنطینه شدید پنج‌هفته‌ای شدیدی در کشور هلند به اجرا درآمده است که تا اواسط ژانویه ادامه خواهد داشت. کمی پس از اعلام خبر لغو پروازهای بریتانیا به هلند، خبرگزاری فرانسه از به تعلیق درآمدن تمامی پروازها و قطارهای بریتانیا به مقصد بلژیک خبر داد. این تصمیم که از ۱۹ دسامبر اجرا شد تا یکم ژانویه ادامه خواهد داشت. امروز هم دولت فرانسه اعلام کرد وضعیت جدید را مورد بررسی قرار خواهد داد و درباره ممنوعیت ورود تمامی مسافران بریتانیا تصمیم خواهد گرفت. دولت آلمان نیز اعلام کرد لغو  ... “آغاز ممنوعیت سفر بریتانیایی‌ها به برخی کشورهای اروپایی”

Continue Reading ←

افتتاح و بهره‌وری از حمام شاهزاده‌ها – اصفهان

۳۰ آذر ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۸  حمام شاهزاده‌ها توسط شاهزاده “شهربانو بیگم” دختر سلطان حسین صفوی در آخرین سال‌های حکومت صفوی ساخته شده است و در خیابان حکیم در بازار فرش قرار دارد. این حمام، حمامی لوکس و گران قیمت در عهد صفوی و متعلق به افراد متمول زمان خود و از بهترین حمام‌های اصفهان بوده است و اما حمام مجاور آن یعنی حمام خسرو آغا با قیمتی پایین‌تر به عوام مردم تعلق داشته است. این حمام توسط شهرداری اصفهان مرمت و بازسازی شده است و به موزه و مکانی برای گردشگران تبدیل گردیده است که صبح امروز یکشنبه ۳۰ آذر با حضور قدرت‌الله نوروزی شهردار اصفهان و اعضای شورای شهر  اصفهان افتتاح و در اختیار عموم مردم و گردشگران قرار گرفت.  ... “افتتاح و بهره‌وری از حمام شاهزاده‌ها – اصفهان”

Continue Reading ←

پیشنهاد نماینده بندرعباس برای تخصیص بودجه به منظور مقابله با آلودگی‌های زیست محیطی

به گزارش ایسنا، منصور آرامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «‏‏پیشنهاد الحاق یک بند به تبصره ۵ بودجه سال ۱۴۰۰ تقدیم کمیسیون مربوطه شد. طبق این پیشنهاد وزارت نیرو موظف است به ازای هر مترمکعب،۱۰۰۰ ریال از شرکت های آب‌شیرین‌کن مستقر در خلیج‌فارس و دریای‌عمان اخذ و جهت مقابله با آلودگی‌های زیست‌محیطی و حفظ آبزیان در اختیار سازمان محیط ‌زیست قرار دهد.» بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ از هفته گذشته در کمیسیون های تخصصی مجلس آغاز شده و کمیسیون های مجلس پیشنهادات نمایندگان را بررسی و برای جمع بندی نهایی به کمیسیون تلفیق خواهند فرستاد. انتهای پیام  ... “پیشنهاد نماینده بندرعباس برای تخصیص بودجه به منظور مقابله با آلودگی‌های زیست محیطی”

Continue Reading ←

دوربین های شبکه العالم در بازار تجریش

به گزارش ایسنا، مستند «سوق تجریش» به تهیه کنندگی حمزه علیرضایی، بازار سنتی و مسقف تاریخی، تاریخچه این بازار، جایگاه مردم شناسی و جاذبه گردشگری را به تصویر  می کشد. علیرضایی در این زمینه گفت: در این مستند که از ورودی حرم امام زاده صالح وارد بازار تجریش می شویم، با کسبه و اهالی قدیمی آن منطقه در مورد قدمت و سبک معماری این بازار و بافت تکیه بزرگ و کوچک آن و جایگاه این بازار نزد مردم گفت و گو کرده ایم. وی اشاره کرد: کاربرد تکیه بزرگ و کوچک در ایام محرم که آماده مراسم های سوگواری می شود، بررسی صنایع دستی و خشگبار و مرکبات و شیرینی های محلی موجود در این بازار، جذب گردشگران خارجی فراوان به این بازار همراه با تصاویر بسیار ناب و رنگارنگ از این بازارچه از ویژگی های این مستند است.  مستند «سوق تجریش» به تهیه کنندگی و تدوین؛ حمزه علیرضایی، تصویربرداری؛ اصغر عزیزی و حسین اسماعیلی،  ... “دوربین های شبکه العالم در بازار تجریش”

Continue Reading ←

عقبگرد ۳۰ساله گردشگری در ۲۰۲۰

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی گردشگری (WTO) در گزارش جدید خود از کاهش بیش از ۷۰درصدی ورود گردشگران بین‌المللی در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۲۰ به سبب محدویت‌های سفر، کاهش اعتماد مسافران و چالش جهانی ویروس کرونا خبر داده تا در مجموع بدترین سال ممکن در تاریخ گردشگری بین‌الملل به ثبت برسد.  بر اساس آمار و ارقام منتشرشده از سوی سازمان جهانی گردشگری، مقاصد بین‌المللی در فاصله زمانی ژانویه تا اکتبر امسال، پذیرای ۹۰۰ میلیون توریست کمتر در مقایسه با آمار مشابه سال ۲۰۱۹ بودند که این به معنای از دست دادن ۹۳۵ میلیارد دلار درآمدهای صادراتی حاصل از گردشگری بین‌الملل است.  این رقم بیش از ۱۰ برابر بیشتر از زیانی است که صنعت گردشگری در سال ۲۰۰۹ به سبب بحران جهانی اقتصاد متحمل شده بود.  «زوراب پولولیکاشویلی» دبیرکل سازمان جهانی گردشگری در این‌باره توضیح داد: «از زمان آغاز  این بحران، سازمان جهانی گردشگری اطلاعات قابل اعتمادی را درباره تاثیرات بی‌سابقه  ... “عقبگرد ۳۰ساله گردشگری در ۲۰۲۰”

Continue Reading ←

واکنش محیط زیست تهران به انتقاد از اعلام نشدن شرایط اضطرار آلودگی هوا در پایتخت

محمد رستگاری در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: طبق قانون هوای پاک  درپی استمرار آلودگی هوا و پیش‌بینی پایداری جوی از سوی سازمان هواشناسی، پیش‌بینی تداوم آلودگی هوا به وزارت بهداشت اعلام می‌شود. درصورت تشخیص و اعلام شرایط اضطرار از سوی وزارت بهداشت هماهنگی‌های لازم بین اداره حفاظت محیط زیست استان تهران با استانداری برای تشکیل جلسه صورت می‌گیرد. وی ادامه داد: با این حال کمیته اضطرار آلودگی هوا به‌صورت مجازی هفته گذشته هماهنگی‌های لازم را انجام داد اما تمام تصمیمات و محدودیت‌هایی که ستاد ملی مقابله با کرونا اعمال کرده بود با تصمیماتی که در کمیته اضطرار آلودگی هوا گرفته می‌شود هم‌پوشانی داشت. از این رو هماهنگی‌های لازم با اداره کل بحران انجام شد و دیگر نیازی نبود تصمیم جدیدی در این زمینه گرفته شود چراکه بیشتر تمهیدات و محدودیت‌هایی که در شرایط اضطرار آلودگی هوا اتخاذ و اعمال می‌شود از پیش در محدودیت‌های کرونایی لحاظ شده بود.  ... “واکنش محیط زیست تهران به انتقاد از اعلام نشدن شرایط اضطرار آلودگی هوا در پایتخت”

Continue Reading ←

فریاد تشنگی ایران شنیده می شود؟

سرعت افزایش جمعیت نیاز به افزایش تولید محصولات کشاورزی را بالا برده و وقتی آب با کیفیت خوب کمیاب شود آب به کیفیت پایین مورد توجه قرار می‌گیرد که فاضلاب از این دسته است. فاضلاب شهری به دلیل کیفیت پایین می‌تواند برای آبیاری بعضی از درختان مناسب باشد اما نیاز به مدیریت اجرایی و روش های کنترل و نظارت دقیق دارد. فاضلاب شهری عمدتاً شامل فاضلاب خانگی است و بخشی از آن به واحدهای صنعتی که پساب آنها به داخل شبکه های فاضلاب عمومی تخلیه می شود ارتباط دارد. رشد جمعیت شهرها و بالا رفتن سطح بهداشت و آگاهی مردم و سواد سلامت از سوی دیگر میزان مصرف آب را افزایش داده و مصرف بالای آب ارتباط مستقیم با افزایش میزان تولید فاضلاب دارد. همچنین رهاسازی فاضلاب خام در طبیعت موجب آلودگی محیط زیست شده و تاثیر بدی در کیفیت جریانات سطحی و زیرزمینی می گذارد بنابراین استفاده از پساب  ... “فریاد تشنگی ایران شنیده می شود؟”

Continue Reading ←

۱۲ هزار هکتار از اراضی ملی جنوب غرب پایتخت صاحب سند تک برگ شدند

به گزارش ایسنا حسن مسعودی با اعلام این خبر گفت: کل عرصه‌های ملی تحت پوشش این اداره حدود ۳۰ هزار هکتار است که علاوه بر اخذ اسناد تک برگ اعلام شده، برای ۳۳۰۰ هکتار دیگر از این اراضی ملی اصلاح هندسی انجام شده است و در مراحل صدور اسناد تک برگ قرار دارد. رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های شهریار، رباط کریم، اسلامشهر، قدس و بهارستان افزود: خوشبختانه با تعامل و همکاری خوب منابع طبیعی و ادارات ثبت، این میزان اراضی ملی تعیین تکلیف و اسناد تک برگ کاداستری برای پلاک های ثبتی مربوطه صادر شد که امیدواریم با تداوم این همکاری به‌زودی برای مابقی عرصه‌های ملی سند تک برگ صادر شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران وی به اهمیت و برخی مزایای اجرای طرح کاداستر و صدور اسناد تک برگی اشاره کرد و یادآور شد: با صدور اسناد مالکیت کاداستری  ... “۱۲ هزار هکتار از اراضی ملی جنوب غرب پایتخت صاحب سند تک برگ شدند”

Continue Reading ←