آذر امسال هوای تهران ۲۰ روز شرایط ناسالم را تجربه کرد؛ یعنی دوسوم کل روزهای ماه. برخی اعضای شورای شهر تهران میگویند دلیل افزایش سطح آلایندگیها، سوزاندن مازاد سوخت مازوت پالایشگاههاست. مازوت یا نفت کوره، سوختی ارزان اما بسیار آلودهکننده است. البته هزینه مصرف آن از گاز طبیعی کمتر است اما بدلیل کمبود یا افت فشار گاز، بویژه در فصول سرد، از سوی نیروگاهها و صنایع استفاده میشود. یکی از معاونان اداره محیط زیست استان تهران میگوید امسال هیچیک از مراکز صنعتی و نیروگاهها از مازوت استفاده نکردهاند اما معاون سازمان محیط زیست کشور اواخر مهرماه استفاده از این سوخت آلاینده را تلویحا تأیید کرده است. ... “ویدئو / تهران در نفستنگی، مسئولان در کشمکش”
سهشنبه ۲ دی، رئیس دانشگاه هنر شیراز و مدیر میراث جهانی تخت جمشید، تفاهمنامهای برای همکاری در زمینههای علمی، پژوهشی، آموزشی و فنی امضاء کردند.
همکاری و همکنشی و مشارکت فعال، کوشش برای ارتقاء سطح علمی، تحقیقاتی، اجرایی تقویت رویکرد برنامهریزی و سیاست گذاری، مدیریت دانش، تبادل تجربیات و اعتبار بخشی به پژوهش های علمی، همکاری و پشتیبانی پایگاه در زمینه نظام ارزیابی عملکرد دانش آموختگان دانشگاه از اهداف اصلی این تفاهم نامه خواهد بود.
رئیس دانشگاه هنر شیراز در این جلسه گفت: استفاده از پتانسیلهای علمی موجود در شیراز نظیر دانشگاه هنر، گام استواری برای پیشرفت علمی و ارتقاء آگاهی است.
محمدرضا مغاره گفت: دانشگاه هنر شیراز به عنوان یک قطب علمی به ویژه در خصوص باستان شناسی و دانش هنری و با داشتن اعضای هیئت علمی محقق و پژوهشگر میتواند کمک شایانی به سازمان ها و مراکز علمی که تحقیق و پژوهش برایشان مهم است، داشته باشد.
مغاره ... “آغاز همکاری پژوهشی دانشگاه هنر و پایگاه تختجمشید”
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی صباح، در نتیجه جدیدترین کاوش باستانشناسی در شهر باستانی «هادریانوپولیس» واقع در شهر «قرهبوک» ترکیه مجموعهای از آثار تاریخی ۱۸۰۰ساله در یک قبر کشف شد.
این آثار تاریخی شامل یک چراغ نفتی، لوازم پزشکی، حلقه و آینهای میشوند که از قبر یک زن کشف شدهاند.
باستانشناسان معتقدند با توجه به آثار کشفشده در این قبر میتوان انتظار داشت این قبر به یک پزشک زن تعلق داشته باشد.
کارشناسان همچنین با توجه به سکههای کشفشده در این قبر معتقدند قدمت این آثار به دوران امپراتوری روم بازمیگردد.
شهر باستانی «هادریانوپولیس» در عصر مس، دوران بیزانس و رومی به عنوان سکونتگاه مورد استفاده قرار میگرفت. در این شهر موزائیکهای بسیاری با تصویر حیواناتی همچون اسب، فیل، آهو، پلنگ و موجودی افسانهای به نام شیردال وجود دارد.
کاوشهای باستانشناسی در این شهر از سال ۲۰۰۳ آغاز شد و در ۱۴ بنا از جمله دو حمام، دو کلیسا، ... “کشف آثار ۱۸۰۰ساله در قبری در ترکیه”
حیدر اسکندرپور سهشنبه 2 دی در دیدار با مدیرعامل صندوق احیای بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی، که به مبادله یک تفاهمنامه انجامید، گفت: شیراز ظرفیت سرمایه گذاری و اجرای پروژه های مختلف در بافت تاریخی و فرهنگی را دارد و رویکرد مجموعه مدیریت شهری بازآفرینی، ایجاد جریان زندگی و رونق دوباره بافت تاریخی است و از سرمایه گذاری در بافت استقبال می کند.
او با یادآوری اینکه شیراز، شهری تاریخی فرهنگی در عرصه گردشگری ملی و بین المللیست و همراهی سازمانها و مجموعههای مختلف متولی این بخشها در احیا و نوسازی بافت تاریخی شهرراز، یک ضرورت است، خواستار همگامی و همکاری مجموعه میراث فرهنگی برای احیا و باززنده سازی بافت تاریخی شد و گفت: پروژه هایی که هم اکنون شهرداری برای احیای بافت تاریخی در دست انجام دارد با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس است.
شهردار شیراز افزود: در راستای باززندهسازی بازار وکیل شمالی پروژه های احیای ... “جاری شدن زندگی در بافت تاریخی شیراز اولویت است”
به گزارش ایسنا، انجمن ایرانی تاریخ با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، انجمن علمی تاریخ دانشگاه شهید بهشتی و انجمنهای علمی دانشجویی سراسر کشور به منظور ارتباط پیوسته بین فضای آکادمیک و جامعه و بسط و تقویت گفتوگوهای اهل تاریخ، سلسله سخنرانیهایی را با حضور استادان دانشگاه برگزار میکند.
این نشستها که قرار است از سوم دیماه تا ۲۰ اسفندماه به مدت ۱۲ شب و چهارشنبه هر هفته از ساعت ۲۰ تا ۲۲ برگزار شود، در صفحه اینستاگرام «SBU_HISTIRY» به صورت زنده قابل مشاهده است و بعد از پایان صحبتها در هر بخش، امکان پرسش و پاسخ فراهم میشود.
«محمدعلی اکبری»، «مرتضی نورایی»، «حسن حضرتی»، «علیمحمد ولوی»، «غلامرضا ظریفیان»، «سیمین فصیحی»، «محمدرضا علم»، «احمد گلمحمدی»، «احمدرضا خضری»، «علیرضا ملایی توانی»، «حسین مصباحیان» و «داریوش رحمانیان» در این ۱۲ شب سخنرانی خواهند داشت. شب نخستِ برگزاری این نشستها با حضور محمدعلی اکبری – عضو هیات علمی گروه تاریخ دانشگاه شهید بهشتی ... “«سوءاستفاده از تاریخ» در شبهای تاریخ”
به گزارش ایسنا و به نقل از نیویورکتایمز، آمار و ارقام نشان میدهند به رغم هشدارهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، با نزدیک شدن به کریسمس مسافرت در ایالات متحده همچنان ادامه دارد.
روز جمعه ۱,۰۶۶,۷۴۷ نفر از ایست بازرسی فرودگاههای ایالات متحده عبور کردهاند. این آمار در روز شنبه ۱,۰۷۳,۵۶۳ و در روز یکشنبه ۱,۰۶۴,۶۱۹ نفر گزارش شده است.
پیشتر نیز شمار مسافران فرودگاههای آمریکا در تعطیلات شکرگزاری از بیش از یک میلیون نفر فراتر رفته بود.
آمار سفرهای دوران تعطیلات در حالی در ایالات متحده افزایش داشته که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری از مردم خواسته بودند در شرایطی که روند ابتلا به ویروس کرونا روند افزایشی دارد از سفر کردن خودداری کنند.
این مرکز پیشتر با انتشار بیانیهای از مردم خواسته بود سفرهایشان را به تعویق بیاندازند و برای حفاظت از خود و اعضای خانواده در خانههایشان بمانند. این مرکز همچنین خطاب به مردم هشدار داده بود: «ممکن ... “ثبت میلیونها مسافر در ایالاتمتحده در آستانه تعطیلات”
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون گفت: ایجاد محدوده مطالعاتی گوزن زرد میانکتل، یک زیستگاه جذاب برای گوشتخواران جثه بزرگ ایجاد کرده است. ... “گوزنها پای گوشتخواران را به میانکتل باز کردند”
سازمان هواشناسی ضمن هشدار نسبت به بارش برف و باران و کاهش ۴ تا ۱۰ درجهای دمای هوا در نقاط مختلف کشور توصیههای را در حوزه کشاورزی و دریایی ارایه داد. ... “هشدار هواشناسی نسبت به کاهش ۴ تا ۱۰ درجهای دمای هوا”
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی، ولفرام کلایس برای نخستینبار در سال ۱۹۵۹ میلادی (۱۳۳۸ شمسی) به ایران سفر کرد و پس از مدت کوتاهی در سال ۱۹۶۱ به عنوان مدیر دوم بخش تهران موسسه باستانشناسی آلمان معرفی شد و تا سال ۱۹۸۶ فعالیتهای این موسسه در کشور را هدایت کرد.
کاوشهای باستانشناسی در تخت سلیمان، مسجد سلیمان، بسطام و بیستون با سرپرستی او انجام شده و حاصل فعالیتهای پژوهشیاش درباره معماری و شهرسازی ایران، همچنین مکانهای باستانی کاوششده در ایران بیش از ۳۰۰ کتاب و مقاله پژوهشی است.
کتابهای «بسطام ۱ و ۲»، «کاروانسراهای ایران» و «تاریخ معماری ایران» از آثار کلایس است که توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به چاپ رسیده است.
پروفسور ولفرام کلایس در طول زندگی خود و به عنوان عضوی از DAI، به طور مداوم به ایران سفر میکرد تا با اشتیاق و دقت معماری باستانی و بناهای فرهنگی ایران را ثبت کند. ... “باستانشناس بیستون درگذشت”
به گزارش ایسنا، کمیته عالی نظارت بر اجرای پروتکلهای بهداشتی مدیریت کرونا در جلسهای که با مسؤولیت معاونت بهداشت وزارت بهداشت تشکیل شد و نماینده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در آن حضور داشت، مصوب کرد: “وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با همکاری سایر ارگانها و سازمانهای ذیربط مدیریت اطلاعرسانی و نظارت مناسب سفرها را به خصوص در ایام فاطمیه، عید نوروز و سایر مناسبتها و تعطیلات پیش رو به عهده گیرد و از تبلیغات و مشوقهای افزایش سفر نظیر بلیت و تورهای تخفیفدار و امثال آن جلوگیری شود.
همچنین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اقدامات لازم برای اتصال به سامانه «ماسک» وزارت بهداشت برای ممانعت از ورود افراد مبتلا به بیماری کووید- ۱۹ به مناطق اقامتی و گردشگری را انجام دهد.
وزارت راه و شهرسازی نیز باید نظارت لازم بر ظرفیت مسافرگیری اتوبوسهای بین شهری مطابق پروتکلهای وزارت بهداشت را داشته باشد و تدابیر لازم برای ... “محدود شدن سفر حتی در نوروز”