زهرا بهاروند امروز ۲۷ آذرماه، اظهار کرد: در راستای حفاظت و مرمت اشیاء فرهنگی_تاریخی در سال ۹۹، از سوی وزارتخانه متبوع، حفاظت و مرمت ۵۰ شیء برای لرستان مصوب شده است.
وی تصریح کرد: بهمنظور تحقق این امر، عملیات حفاظت و مرمت سه خنجر برنزی در آزمایشگاه قلعه فلکالافلاک انجام گرفت.
معاون میراث فرهنگی لرستان خاطرنشان کرد: سه خنجر برنزی بهصورت علمی از کاوشهای باستانشناسی محوطه سنگتراشان خرمآباد به دست آمدهاند.
بهاروند اضافه کرد: سه خنجر کشف شده از نوع خنجرهای دو جزیی و در تاریخ ایران باستان معمول بودهاند.
منصوره نظارتیزاده کارشناس مرمت اشیاء تاریخی لرستان نیز اظهار کرد: دو عدد از این خنجرها دارای دسته و تیغه مفرغی و مزین به سنگتراش خوردهاند که بخش سنگی آنها با میخ پرچهای برنزی به دسته مفرغی متصل شده است.
وی بیان کرد: شیء سوم نیز خنجری است با دسته مفرغی و تیغه آهنی که بهشدت هوازده و آسیبدیده بود.
کارشناس ... “مرمت سه خنجر برنزی لرستان”
به گزارش ایسنا، پانزدهمین اجلاس مجازی کمیته بینالدول میراث فرهنگی ناملموس که از دوشنبه – ۲۴ آذر – به میزبانی جامائیکا، در بررسی پروندههای ایران بعد از مُهر تایید روی دو پروندهی مشترک ایران و کشورهای دیگر، دو میراث ناملموس دیگر کشورمان را که هر کدام جداگانه به صورت مشترک با کشورهای دیگر تهیه شدهاند، به شانزدهمین اجلاس میراث ناملموس یونسکو موکول کرد.
دو پروندهی «هنر ساختن و نواختن عود» و «جشن مهرگان» بعد از اعلام در پانزدهمین اجلاس مجازی کمیته بینالدول میراث فرهنگی ناملموس و چند اظهارنظر دربارهی آنها از جمله صحبتهای محمدحسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – ریفر (موکول به سال بعد) شد.
«هنر مینیاتور» (نگارگری) که به صورت مشترک با ترکیه، آذربایجان و ازبکستان تهیه و به یونسکو ارسال شده بود، چهارشنبه ۲۶ آذر به عنوان پانزدهمین میراث ناملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی ناملموس یونسکو ثبت شد، همچنین عصر پنجشنبه ۲۵ ... “جهانی شدن «عود» و «مهرگان» شاید سال بعد”
به گزارش ایسنا، پرونده «مراسم زیارت کلیسای تادئوس» دومین پرونده معرفیشده ایران که به صورت مشترک با کشور ارمنستان تهیه شده و به یونسکو فرستاده شده بود، در اجلاس کمیته بینالدول میراث فرهنگی ناملموس که امسال برای نخستینبار به صورت مجازی در حال برگزاری است، در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این کلیسا در زبان ارمنی سورپ تادئوسی وانک (Surb Tadeosi vank) یعنی کلیسای مقدس تادئوس نامیده میشود. تادئوس مقدس یکی از حواریون مسیح است که برای تبلیغ دین مسیحیت به این منطقه آمدهبود. در ۶۶ میلادی، تادئوس مقدس به همراه ساندُخت، دختر پادشاه و تنی چند، که به دین مسیحیت ایمان آورده بودند، به دستور پادشاه وقت دستگیر شدند و پس از شکنجه به قتل رسیدند و تادئوس مقدس در مکان فعلی دیر به خاک سپرده شد.
واژه قره ترکی و به معنای سیاه است. مورخان سده هشتم هجری به بعد گاهی به مناسبتی یادی از کلیسای تادئوس کردهاند ... ““مراسم زیارت کلیسای تادئوس” جهانی شد”
به گزارش ایسنا به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ولی تیموری افزود: نقش راهنمایان همواره برای وزارت گردشگری بسیار مهم و دارای اولویت بوده است، بنابراین پیگیری دغدغهها، مشکلات و چالشهای آنها پیوسته در اهم برنامهها و سیاستهایمان در نظر گرفته شده است، به نحوی که در جریان بحران کرونا نیز با وجود اینکه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی بیشترین چالشهای حقوقی مربوط به ثبتنام و اخذ تسهیلات کرونا را داشتند، اما با پیگیریها و اصراری که توسط وزارت گردشگری انجام شد، این گروه همانند سایر حوزهها از بستههای حمایتی دولت بهره مند شدند.
او ادامه داد: بیمه راهنمایان یکی از مسائل مهمی بوده است که در سالهای اخیر با جدیت از سوی وزارت گردشگری پیگیری شده است اما با توجه به شاخصها و تعاریفی که سازمان تامین اجتماعی برای پرداخت حق بیمه داشته، همواره با موانع جدی روبهرو بوده است. با این حال پیرو پیگیریهای ... “بیمه راهنمایان به بودجه ۱۴۰۰ اضافه شد”
به گزارش ایسنا ، در این نشست غلامعلی حدادعادل، رئیس بنیاد سعدی و رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، سعید خطیب زاده، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه، سرور بختی، رئیس موسسه فرهنگی اکو، عبدالغفور لیوال، سفیر جمهوری اسلامی افغانستان، نظام الدین زاهدی، سفیر جمهوری تاجیکستان، آوازبیک عبدالرزاق اف، سفیر جمهوری قرقیزستان، دکتراحمد پاکتچی، سفیر و نماینده دائم جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسکو حضور و سخنرانی خواهند داشت.
علاقمندان از طریق پیوند زیر امکان حضور در این نشست مجازی را خواهند داشت: https://meeting.atu.ac.ir/ch/ecieco
انتهای پیام ... “نشست هم اندیشی “یلدا، همبستگی منطقه ای “”
به گزارش ایسنا، براساس آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا در ایستگاههای پیروزی (منطقه ۱۳)، شریف (منطقه ۲)، شهرداری منطقه ۱۰، شهرداری منطقه ۱۱، شهرداری منطقه ۲۱ و شهرداری منطقه ۲۲ ناسالم برای همه افراد گزارش شده است.
علاوه بر اینها کیفیت هوا در ایستگاههای پارک رازی (منطقه ۱۱)، پارک سلامت (منطقه ۱۷)، پارک شکوفه (منطقه ۱۴) و دانشگاه تهران (منطقه ۶) در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار دارد.
اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوا نشان میدهد که کیفیت هوا در ۱۱ ایستگاه اقدسیه (منطقه ۱)، پونک، ستاد بحران (منطقه ۷)، شهرداری منطقه ۲۰، شهرداری منطقه ۲، شهرداری منطقه ۴، مسعودیه (منطقه ۱۵)، پارک قائم (منطقه ۱۸)، پاسداران (منطقه ۳)، ژئوفیزیک (منطقه ۶) و شهرداری منطقه ۱۵ نیز در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است.
بر اساس این گزارش اطلاعات سه ایستگاه سنجش کیفیت هوا ازجمله ایستگاههای گلبرگ (منطقه ۸)، دانشگاه شهید بهشتی (منطقه ۱) و شهرک چشمه (منطقه ۲۲) بیانگر هوای ... “کیفیت هوای تهران در ۱۰ ایستگاه سنجش، ناسالم برای همه افراد است”
به گزارش ایسنا، بر اساس پیشبینیهای انجامشده در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران طی صبح امروز (۲۷ آذر) بهدلیل عدم وزش باد و انباشت آلایندهها همراه با آغاز تردد خودروها، در بیشتر مناطق، آسمان غبارآلود و کیفیت هوا در محدوده ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس خواهد بود.
بهدلیل عدم وزش باد و برقراری پایداری جوی طی روز، شرایط مناسب برای پراکندگی آلایندهها فراهم نمیشود و کیفیت هوا در وضعیت نامطلوب باقی خواهد ماند.
با تداوم این شرایط جوی تا اواخر وقت پنجشنبه و افزایش ترافیک شامگاهی، انتظار میرود که کیفیت هوا در بیشتر مناطق در وضعیت ناسالم و ناسالم برای گروههای حساس قرار بگیرد.
افزایش نسبی تندی باد طی صبح روز جمعه (۲۸ آذر) و کاهش ترافیک صبحگاهی، کاهش غلظت ذرات معلق و بهبود کیفیت هوا در بیشتر مناطق پایتخت را بهدنبال دارد.
طی روز نیز کاهش تندی باد سبب تجمع آلایندهها و کاهش کیفیت هوا در پارهای از مناطق تهران میشود همچنین ... “هوای تهران همچنان آلوده است”
به گزارش ایسنا، «هوبره» نام مستندی است به کارگردانی مشترک فتحاله امیری و نیما عسگری که به پرندهای خاص و در حال انقراض میپردازد؛ پرندهای که گویا نماد استان یزد است و اگر چه شکارش ممنوع است اما عدهای آن را در تلهها گیر انداخته و به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس میفروشند.
فتحالله امیری درباره این مستند به ایسنا میگوید: سال ۹۰ تصمیم گرفتیم مستندی درباره هوبره بسازیم و به شهرها و مناطق مختلفی باید سفر میکردیم. قصد ما از ساخت این مستند توجه به رفتارهای خاص این پرنده بود، ولی هر چه جلو رفتیم متوجه شدیم یکسری حاشیههای عجیبی اطراف این موجود است از جمله شکار غیرقانونی، فروش و قاچاق آن و حتی جمع آوری و از بین بردن تخمهای پرنده. به این ترتیب از سال ۹۳ یعنی سه سال پس از شروع کار، سوژه اصلی از یک مستند رفتارشناسانه به یک مستند اجتماعی محیط زیستی تغییر کرد.
او با اشاره به ... “یک دهه با «هوبره» و حاشیه هایش + فیلم”
صادق ضیاییان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با ادامه فعالیت سامانه بارشی امروز (۲۷ آذر) بارش در خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، غرب فارس، شمال بوشهر، ایلام، اصفهان، مرکزی، قم، قزوین، البرز، همدان و برخی مناطق استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، سمنان و تهران ادامه دارد.
وی ادامه داد: امروز همچنین بارش پراکنده در برخی مناطق استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، یزد، زنجان، کردستان و کرمانشاه دور از انتظار نیست.
به گفته ضیاییان بارش در خوزستان، لرستان، جنوب ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب اصفهان و غرب فارس شدت بیشتری دارد.
مدیرکلپیشبینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی در ادامه تصریح کرد: فردا (۲۸ آذر) بارشها در خوزستان، بوشهر، شمال و غرب فارس، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین و پارهای از مناطق استانهای آذربایجان غربی، کردستان، همدان، لرستان، مرکزی، تهران، البرز، قم، سمنان، یزد، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و خراسان ... “بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور/بارش شدید در ۷ استان”
۳۰ نفر از اساتید دانشگاه و کارشناسان برنامهریز شهری همدان در نامهای به وزیر راه و شهرسازی، با ارائه ی ادله ای مبنی بر وجودِ ایرادتی در طرح جامع شهری که بافت تاریخی و زیست محیطی همدان را دچار آسیب می کند، درخواست کرده اند تا با ارائه سیاستهای کارشناسی و علمی، فرآیند تهیه و تصویب طرح جامع شهر همدان را به مسیر منطقی خود برگرداند. ... “داستانِ یک طرح، ۳۰۰ ایراد، ۳۰ امضا”