کیومرث کلانتری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت روز جهانی یوزپلنگ پیامی صادر کرد. ... “پیامی به مناسبت «روز جهانی یوزپلنگ»”
به گزارش ایسنا، براساس آنچه در نخستین خبرهای منتشر شده، آمده است؛ حفرچاه برای جمعکردن آبهای سطحی درحال انجام است، اقدامی که میتوان آن را یکی از خطرناکترین اقدامات در مجاورت یک بنای تاریخی دانست. هر چند در همان زمان هشدارهای اولیه به واسطهی نزدیکی چاه حفر شده به سر در بنای تاریخی باغ ملی مطرح شدند اما دومین چاه هم با فاصلهی کمی از سردر باغ ملی (در حوالی میدان توپخانه و میدان مشق) حفر شده و با وجود اعتراضها، کارگران هنوز مشغول کارند.
با انتشار این خبر در فضای مجازی، اردشیر اروجی، از مدیرانی قدیمی حوزه میراث فرهنگی، نیز واکنش نشان داد. او نوشته است: «حال اگر ناچار شدهاند برای دفع آبهای سطحی چاه جذبی بزنند هر چند در این موارد راههای بهتری نیز وجود دارد ولی حداقل میراث فرهنگی نظارت کند، اگر فاصله ایمنی ازجرزهای سردر وجود داشته باشد، چه اشکالی دارد ما در فاصله دورتر چاه ... “کارگران هنوز مشغول حفر چاهند!”
به گزارش ایسنا، فاطمه برنا با اعلام این خبر گفت: بعد از ظهر روز گذشته مسئولین باغ وحش ارم طی تماس تلفنی خبر زخمی شدن ببر ماده این باغ وحش را در نزاع با ببر نر به محیط زیست تهران اعلام کردند.
وی افزود: متاسفانه این ببر ماده امروز در باغ وحش ارم تلف شده و اقدامات درمانی در چند روز گذشته برای مداوای آن نتیجه ای در بر نداشته است.
برنا تصریح کرد: بنابر گزارش اولیه ارسالی باغ وحش که ساعتی پیش به محیط زیست رسیده این ماده ببر به علت پارگی کامل نای و پارگی طولی مری و خفگی در اثر پنومونی استنشاقی بدلیل صدمه فیزیکی نزاع با ببر نر تلف شده است.
معاون مدیر کل و رییس اداره محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه در آخرین بازدید دوره ای کارشناسان این اداره از باغ وحش ارم، حیوانات این باغ وحش سالم و در وضعیت خوبی بودند، ... “تلف شدن ببر باغ وحش ارم”
رضا میرزایی، 14 آذرماه در جریان بازدید استاندار مرکزی از تالاب میقان اراک و بررسی روند کنترل و مهار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شایع شده در این زیستگاه، با اشاره به تجربه استان مرکزی در مواجهه با این بیماری در سال 1395 بیان کرد: براساس این تجربه، محیط بانان آموزش لازم برای رصد و بررسی رفتار پرندگان بیمار را دریافت کرده بودند و براساس این رصد رفتار غاز خاکستری، نامناسب ارزیابی شد.
وی بیان کرد: اولین تلفات پرندگان به دلیل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان 30 آبانماه در تالاب میقان اراک شناسایی شد و از همان روز تاکنون پایش گسترده تالاب با کمک محیط بانان و جوامع محلی و برخی سمن های زیست محیطی آغاز شده و تا امروز سطح تالاب کاملا پاکسازی شده است.
میرزایی با بیان اینکه پایش بخشی از داخل نیزارهای تالاب باقی مانده است، افزود: لاشه ها هر روز جمع آوری می شوند و انتظار می ... “تالاب میقان، تنها زیستگاه درگیر آنفلوآنزای پرندگان در استان مرکزی”
سید علی آقازاده چهاردهم آذرماه در جریان بازدید از تالاب میقان اراک و روند کنترل و مدیریت آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این منطقه اظهار کرد: از همان لحظات ابتدایی دریافت گزارشات دامپزشکی و محیط زیست، مبنی بر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در تالاب میقان اراک و در بین پرندگان مهاجر، جلسات ستاد استانی با محوریت ستاد مدیریت بحران شکل گرفت و بلافاصله عملیات جمع آوری لاشه های این پرندگان آغاز شد.
وی با بیان اینکه تاکنون 1100 لاشه پرنده مبتلا به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از سطح تالاب میقان اراک جمع آوری شده است، افزود: به منظور مدیریت این بیماری مبلغ فوری از محل اعتبارات استانی تزریق شد و در اختیار محیط زیست استان قرار گرفت.
استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه کار کردن در این شرایط در تالاب میقان اراک بسیار دشوار است، گفت: همکاران محیط زیست با همه مشقت ها هر روز طی دو هفته اخیر ... “جمع آوری 1100 لاشه پرنده مبتلا به آنفلوآنزا از میقان/تزریق اعتبار برای مدیریت بیماری”
حمیدرضا حسینی نیز که به عنوان یکی از علاقهمندان و پژوهشگران جوانِ تهران قدیم چند کتاب در این حوزه منتشر کرده و بهتازگی نیز «کتاب تهران» از او انتشار یافته است، در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر این نکته که این کتاب اثری پژوهشی نیست، گفت: این کتاب در معرفی پیشینه تاریخی و ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعیِ شهر و برای عموم مردم، با تکیه بر پژوهشهایی است که تا کنون انجام شدهاند.
او انتشار کتابِ تهران و نگاهِ آن به پیشینهی تاریخی، فرهنگی و اجتماعی پایتخت را با وجودِ انتشار کتابهای پرشمار و ارزشمند مختلف در حوزه تهرانشناسی؛ به دلیل فقدان اثری برای معرفی عمومی تهران به مخاطب عام میداند و میگوید: فرض کنیم کسی علاقهمند باشد درباره تاریخ تهران اطلاعاتی را کسب کند، قطعا کتابهای زیادی را میتوان به او معرفی کرد که برخی از آنها جزو پژوهشهای نخبه قرار میگیرند. اما ممکن است آن فرد نتواند کتابهای ... “ناشناختههای جدید در «تهران»”
به گزارش ایسنا، بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ – که طی روز چهارشنبه (۱۱ آذر) تقدیم مجلس شد – سهم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیش از ۵۳۰ میلیارد و ۷۰۵ میلیون تومان است که نسبت به سال گذشته ۲۴۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.
بر اساس لایحه بودجه این مبلغ در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری باید برای اموری همچون آبخیزداری، حفاظت از خاک، بیابان زدایی و تثبیت شنهای روان، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی از جنگلها، توانمندسازی جوامع محلی، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی از مراتع، ساماندهی مالکیت اراضی ملی و… هزینه شود.
گفتنی است که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، بودجهای حدود ۲۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان برای عملیات آبخیزداری، ایمنسازی حوضههای آبخیز در برابر سیل و حفاظت از خاک درنظر گرفته شده است.
از سویی دیگر بودجه برنامه تثبیت شنهای روان و بیابانزدایی ۲۰ میلیارد و ۲۱۰ میلیون تومان گزارش شده است. این رقم ... “سهم سازمان جنگلها از بودجه ۱۴۰۰/افزایش چشمگیر بودجه بیابانزدایی کشور”
به گزارش ایسنا، این سازمان اعلام کرد که سال ۲۰۲۰ یکی از سه سالی است که تاکنون جزو گرمترین سالهای ثبت شده برای کره زمین در طول تاریخ بودهاند.
در سال جاری میلادی میانگین دما ۱.۲ درجه سانتیگراد نسبت به قبل بیشتر شده و درعین حال اشاره شده است که میتواند تا سال ۲۰۲۴ به طور موقت از ۱.۵ درجه سانتیگراد فراتر رود.
در همین رابطه دبیرکل سازمان ملل اعلام کرده است که جهان در آستانه یک فاجعه اقلیمی قرار دارد.
میانگین دما در پنج سال گذشته و طی ۱۰ سال گذشته نیز در حال شکستن رکوردها است که نشانگر تسریع در پدیده گرم شدن کره زمین است. همچنین اشاره شده که دمای زمین در ۳۰ سال آینده میتواند یک درجه سانتیگراد گرمتر شود.
برای جلوگیری از این تغییرات فاجعه بار آب و هوایی، تولید نفت، گاز و زغال سنگ باید در هر سال، شش درصد کاهش یابد.
به گفته ... “ثبت رکورد دیگری از گرمای زمین در ۲۰۲۰”
به گزارش ایسنا به نقل از گاردین، تلاشها برای نجات خانه متعلق به «جی. آر.آر. تالکین» در آکسفورد و جایی که او مهمترین رمانهایش را در آنجا خلق کرده آغاز شده و «یان مک کلین» و «مارتین فریمن» دو بازیگر فیلمهای «ارباب حلقهها» نیز حمایت خود را از کارزار جمعآوری شش میلیون دلار برای خرید این خانه و تبدیل آن به موزه اعلام کردهاند.
«تالکین» در سال ۱۹۳۰ به همراه خانوادهاش به این خانه در جاده نورثمور آکسفورد نقل مکان و برای مدت ۱۷ سال در آنجا زندگی کردند. در این دوره «تالکین» پروفسور ادبیات انگلیسی در دانشگاه بود. او در این خانه مهمترین آثارش یعنی رمانهای معروف «هابیت» و «ارباب حلقهها» را نوشت.
«جولیا گلدینگ» نویسنده انگلیسی کارزار شش میلیون دلار برای خرید خانه «جی.آر.آر. تالکین» را ایجاد کرده تا پیش از حراج خانه آن را نجات دهد و آن را به یک مرکز ادبی و موزه تبدیل کند. این اقدام ... “تلاش برای نجات خانه خالق «ارباب حلقهها»”
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی موزه ملی ایران، سومین نشست نمایشگاه سیار مشترک راه ابریشم با هماهنگی دفتر منطقهای یونسکو در آسیای مرکزی در آلماتی درخصوص پروژه مشترک میراث جاده ابریشم: کریدورهای افغانستان، ایران و آسیای مرکزی و با حمایت اتحادیه اروپا پنج شنبه ۱۳ آذر از ساعت ۱۵ تا ۱۶:۳۰ به صورت برخط (آنلاین) برگزار شد ومدیران و معاونان موزههای هفت کشور عضو در این گروه شامل ایران، افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و ازبکستان با حضور نمایندگان مرکز مطالعات بین فرهنگی و منطقه ای دانشگاه کپنهاک، کمیته بین المللی نمایشگاهها ایکوم (ICOM-ICEE) و رییس یونسکو منطقه آسیای مرکزی شاخه آلماتی و رییس هیات همکاری اتحادیه اروپا در منطقه آسیای مرکزی مستقر در قزاقستان به تبادل نظر پرداختند.
در این نشست روند برگزاری نمایشگاه مجازی مشترک، راهکارهای برپایی نمایشگاه سیار میراث جاده ابریشم ، ایجاد شبکه بین موزههای ملی شرکت کننده با هدف توانمند سازی از طریق آموزش های برخط و تبادل تجارب موفق با برگزاری کارگاههای ... “کرونا و ظرفیتهای فضای مجازی برای موزهها و مخاطبان جدید”