سر تا پایشان بوی پرنده می دهد و شب تا سپیده دم در هوای سرد پاییزی با سرمایی که به مغز استخوان می زند، به انتظار مهمانان سیبری می نشینند تا با دانی که پاشیده اند از خجالت پرنده های مهاجر در معرض انقراض از راه خیلی دور رسیده دربیایند و با گره زدن بال ها و شکستن پایشان در همان آغاز دیدار سنگ تمام بگذارند! ... “خون پرندگان سیبری را در ایستگاه مرگ می ریزند + فیلم”
سر تا پایشان بوی پرنده می دهد و شب تا سپیده دم در هوای سرد پاییزی با سرمایی که به مغز استخوان می زند، به انتظار مهمانان سیبری می نشینند تا با دانی که پاشیده اند از خجالت پرنده های مهاجر در معرض انقراض از راه خیلی دور رسیده دربیایند و با گره زدن بال ها و شکستن پایشان در همان آغاز دیدار سنگ تمام بگذارند! ... “خون پرندگان سیبری را در ایستگاه مرگ می ریزند”
۲۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۷:۰۵
خانه های شهر تاریخی یزد دارای سه وجه هستند. زیرزمین که مردم بیشتر برای نگهداری آذوقه، خوراک استفاده می کردند. روی زمین، زندگی در آن جریان داشته است و پشت بام ها که محلی برای استراحت در شب های تابستان استفاده میشده و علت آن هم به خاطر خنکی هوا که در شب بوده است. کم کم ساختار زندگی در شهر یزد تغییر کرد و پشت بام ها کمتر دیده شدند. اما در حال حاضر علاقه مردم به بازدید و تجربه زندگی در خانه های تاریخی بسیار است و تعدادی از آن خانهها به هتل، اقامتگاه سنتی و بومگردی تبدل شده و نیز پشت بام آنها نیز با تبدیل شده به کافهها به محلی برای اندکی آرامش و لذت بردن از دیدن بافت تاریخی این شهر شده است. اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت ها اکثر این اماکن پذیرای گردشگران نیستند ... “پشت بام هایی که دوباره جان گرفتند!”
هدفشان را جدولکشی برای دفع آبهای سطحی عنوان کردهاند، کاری که وضعیت اقلیمی منطقه، سالها است بدون هیچ نیازی به جدول و جدولکشی و بدون هیچ دخالتِ انسانی انجام میدهد.
به گزارش ایسنا، داستانِ چگاسفلی و محوطههای تاریخی در وضعیت مشابه آن و آسیبهایی که این محوطه تاریخی را تهدید میکند مربوط به سه ماه یا یک سال قبل نیست، اما هر اظهارنظر جدیدی که برای محوطههای تاریخی رخ میدهد، میزان هشدارها دربارهی این محوطهها نیز بیشتر میشود.
چگاسفلی تاریخی هم با جدیدترین اقدامات واظهارنظرها دربارهی این محوطهی تاریخی بار دیگر در معرض تهدیدها قرار گرفت. محوطهای باستانی و ارزشمند که آوازهاش خارج از مرزهای ایران و بین باستانشناسان بینالمللی نیز پیچیده بود و آن باعث شد تا برخی از آنها مانند یوسف مجیدزاده و «بارباراهلوینگ» و «دنیل توماس پاتس» در نامههای جداگانه به میراث فرهنگی و پژوهشگاه میراث فرهنگی درخواستِ ثبت جهانی این محوطه را داشته باشند تا شاید ... “«بیرحمانه سینه چگاسفلی را شکافتند»”
دکتر “علی زینی وند” عصر امروز ۲۱ آذرماه در حاشیه سفر یک روزه خود به بخش شهداد از توابع شهرستان کرمان در جمع خبرنگاران گفت: امروز توانستیم از بخشی از زیرساخت ها و ظرفیت های این بخش بازدید کرده و با برخی از مشکلات این منطقه در حوزه گردشگری، زیرساخت روستاها، ابنیه، کشاورزی و زیرساخت های ارتباطاتی آشنا شدیم.
وی با اشاره به ظرفیت های منطقه شهداد برای کار و توسعه اظهار کرد: در سنوات گذشته تصمیمات خوبی برای توسعه بخش شهداد اتخاذ شده و طرح هایی نیز در این منطقه در حال اجراست که باید توجه ویژه ای در راستای تسریع در اجرای آنها شود.
استاندار کرمان منطقه شهداد را یکی از مناطق مهم استان به ویژه در حوزه گردشگری دانست و بیان کرد: این منطقه ظرفیت خوب گردشگری در سطح کشور و جهان داشته و انصافا نیز زیرساخت های خوبی در حوزه گردشگری در این منطقه وجود دارد.
وی به ظرفیت های بالای کشاورزی بخش ... “تعیین تکلیف محدوده گردشگری و ورودی دریاچه جوان شهداد”
تورج دهقان زنگنه در گفت وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت مذاکرات صورت گرفته برای از سرگیری پروازهای تهران – مادرید که طی روزهای گذشته به دلیل عدم ارائه خدمات هندلینگ از سوی این کشور اخذ شده بود، اظهار کرد: مشخص نیست دلیل واقعی شرکت اسپانیایی برای ارائه ندادن خدمات هندلینگ به ایران ایر و لغو این پرواز چه بوده است، اما مذاکرات را از همان روز آغاز کردیم و به زودی پروازهای تهران – مادرید از سر گرفته خواهد شد.
وی ادامه داد: ایران همواره در حال افزایش پروازهای خارجی و بین المللی خود است و به زودی در هفته و ماه های آتی شاهد بیشتر شدن تعداد آنها خواهیم بود.
ناکامی آمریکا برای کاهش پروازهای عبوری ایران
رییس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا تلاش آمریکایی ها برای ضربه زدن به صنعت هوایی ایران و کاهش پروازهای عبوری از آسمان ایران ... “از سرگیری پرواز به اسپانیا/ ناتوانی آمریکا برای کاهش پروازهای عبوری ایران”
سید جلال ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ترکیه از ماهها قبل برنامه ریزی جدی خود برای نقش آفرینی در حوزه ترانزیت منطقهای و افزایش نفوذ در حوزه حمل و نقل را آغاز کرده و در کنار حمل و نقل زمینی، در حوزه ریلی نیز به دنبال ایجاد مسیرهای جدید است.
به گفته وی، در طول سالهای گذشته، محمولههای تجاری و باری ترانزیتی میان چین و ترکیه در رفت و آمد بودند اما قطاری که در روزهای گذشته حرکت خود را آغاز کرده نخستین قطار تجاری است که کالاهای صادراتی ترکیه را به چین میبرد.
رییس خانه اقتصاد ایران و ترکیه درباره جزییات برنامه این قطار توضیح داد: این قطار بناست مسیری بیش از ۸۶۰۰ کیلومتری را طی کند و در مسیر از خود از دو دریا و پنج کشور عبور میکند. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این قطار از ترکیه وارد گرجستان میشود و سپس ... “حرکت نخستین قطار تجاری ترکیه – چین”
سید جلال ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: ترکیه از ماهها قبل برنامه ریزی جدی خود برای نقش آفرینی در حوزه ترانزیت منطقهای و افزایش نفوذ در حوزه حمل و نقل را آغاز کرده و در کنار حمل و نقل زمینی، در حوزه ریلی نیز به دنبال ایجاد مسیرهای جدید است.
به گفته وی، در طول سالهای گذشته، محمولههای تجاری و باری ترانزیتی میان چین و ترکیه در رفت و آمد بودند اما قطاری که در روزهای گذشته حرکت خود را آغاز کرده نخستین قطار تجاری است که کالاهای صادراتی ترکیه را به چین میبرد.
رییس خانه اقتصاد ایران و ترکیه درباره جزییات برنامه این قطار توضیح داد: این قطار بناست مسیری بیش از ۸۶۰۰ کیلومتری را طی کند و در مسیر از خود از دو دریا و پنج کشور عبور میکند. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته این قطار از ترکیه وارد گرجستان میشود و سپس ... “حرکت نخستین قطار تجاری ترکیه – چین/ ایران را دور زدند”
تصویربردار: زهره عرب / تدوینگر: جواد علیزاده ... “ویدئو / سیل و سیلاب در دشتستان بوشهر”
به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، اسکلت حدودا ۴۰ میلیونساله یک ببر دندان خنجری در یک حراجی سوئیسی به قیمت ۸۴۳۵۰ دلار فروش رفت.
این اسکلت که تقریبا ۱۲۰ سانتیمتر طول دارد، فقط در عرض یک دقیقه توسط یک مجموعهدار خصوصی خریداری شد.
پیشتر ارزش تخمینی اسکلت این گونه منفقرض شده بین ۶۵ الی ۹۰ هزار دلار برآورد شده بود.
به گفته مدیر حراجی، این اسکلت ۳۷ میلیونساله تا ۹۰ درصد کامل است و میتوان آن را یک اسکلت نادر محسوب کرد.
علاوه بر این دندان متعلق به یک دایناسور «تیرانوسوروس رکس» نیز در این حراجی به قیمت ۶ هزار دلار فروخته شد.
با ادامه فروش چنین مواردی در حراجیها انتقادها به فروش آنها در بازار نیز افزایش پیدا کرده است.
برخی از دیرینهشناسان معتقدند فسیل حیوانات و گیاهان آثار تزئینی نیستند که توسط مجموعهداران خریداری شوند، بلکه شواهدی از نحوه تکامل زندگی بر روی کره زمین ... “فروش یک اسکلت تاریخی در حراجی و انتقادها به آن”