دریاچه شورابیل در مرز خفگی

کرم زاده شیرانی مدرس دانشگاه‌های اردبیل در گفت و گو با ایسنا به تجربه مختلف ساخت و ساز توسعه شهری چندسال اخیر اردبیل در خصوص شهرک های کوثر و نادری اشاره کرد و گفت: برنامه مشخصی در الگوی توسعه شهری نداریم . وی ادامه داد: اوج بی برنامگی را در چشم اندازی شهری مشاهده کنیم و حالا این تجربه تلخ نباید در مورد زمین پادگان شهر که به شدت نیازمند فضا و تنفس گاه شهری است تکرار شود. کرم زاده شیرانی معتقد است، اردبیل از نبود چشم انداز شهری درحوزه معماری و نبودن فضای مناسب و متوازن رنج می برد. به طوری که ساختار یک شهر، از نظر زیبایی بصری، ساختارهای فضاهای فرهنگی و اجتماعی، فضاهای سبز نشان دهنده نگاه، عمق تفکر و چشم اندازی است که مسؤلین هر شهری نسبت به شهر و آینده آن دارند. وی خاطرنشان کرد: امیدوارم مسؤلان شهری و حتی استانی، در خصوص  زمین پادگان  ... “دریاچه شورابیل در مرز خفگی”

Continue Reading ←

فصلنامه «ایران‌شناسی» منتشر شد

به گزارش ایسنا، مدیرمسوول، سردبیر و سرویراستار این نشریه دانشگاهی – تخصصی که به جامعه علمی، پژوهشی و فرهنگی ایران پیشکش شده و به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می‌شود، محمدعلی عزت‌زاده است که در بخشی از سخن سردبیر درباره‌ این نشریه نوشته است: «فصلنامه‌ ایران­‌شناسی کوشیده­ و می­‌کوشد صدای رسای دانشجویان، پژوهندگان و کوشندگان ایران ‌شناسی و حوزه‌­ها و رشته‌­های علمی هم‌پیوند باشد؛ و در گامِ پسین، یاری‌­رسان دانش و پژوهش ایشان. در این راستا، پیوند و دادوستد با جهان ایران­‌شناسی و ایران­‌شناسی در جهان از اهمیتی ویژه برخوردار است. در این شماره، ترجمه چند مقاله معتبر، اثر ایران‌شناسانِ بنام یا درباره ایشان از مراکز خوشنام و پیشروِ ایران ‌شناسی جهان تقدیم می­‌شود.» در این نشریه ۱۸۶ صفحه‌ای، ۱۵ مقاله با عناوین «ایران ویج»، «مدائن»، «طاق کسری؛ ایوان مدائن»، «میراث جهانی ملموس ایران با نگاه به باغ‌های ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی»، «باستان‌شناسی و گونه‌شناسی دستکندهای خرمی ‌فارس؛ آثاری برای جهانی  ... “فصلنامه «ایران‌شناسی» منتشر شد”

Continue Reading ←

زاگرس نیازمند طرح جامعی برای احیاء و حفاظت از جنگل‌ها است

در این هفته گفتارهای گوناگونی دراین باره منتشر شد؛ به همین مناسبت فرصتی فراهم شد تا گفت‌وگویی با دکتر مجابی رئیس کمیته محیط‌زیست مجمع تشخیص مصلحت درباره اهمیت زاگرس و به‌ویژه جایگاه جنگل‌های زاگرس انجام دهیم. دکتر مجابی که خود سال‌ها در سازمان محیط‌زیست و وزارت جهاد کشاورزی در زمینهٔ مدیریت و حفاظت از محیط‌زیست تجربیات گرانقدری را در کارنامه دارد، بر آن است که راه‌حل مشکلات زاگرس تهیه طرحی جامع برای حفاظت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها و اراضی کشاورزی است. جناب آقای دکتر مجابی، برای شروع بفرمایید چرا زاگرس برای طبیعت ایران مهم است؟ خوشبختانه در کشور ما دو رشته‌کوه با اهمیت وجود دارد رشته‌کوه البرز باریک بلند پر شیب با ۷۰۰ کیلومتر طول که امتداد کمربند کوهستانی آلپ – هیمالیا است. رشته‌کوه مهم دیگر که بیشتر به آن خواهیم پرداخت رشته‌کوه زاگرس است که یک سیستم واحد و پهنی از وسعت کشور را در بر  ... “زاگرس نیازمند طرح جامعی برای احیاء و حفاظت از جنگل‌ها است”

Continue Reading ←

افتتاح موزه «اسکار» به تعویق افتاد

به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، تاریخ افتتاح موزه «اسکار» واقع در لس‌انجلس بار دیگر به تعویق افتاد، چراکه مقام‌های این شهر معتقدند با وجود ادامه شیوع ویروس کرونا افتتاح این موزه تصمیم درستی نخواهد بود. افتتاح موزه آکادمی علوم و هنرهای سینما که خانه گنجینه‌های هالیوودی همچون کفش‌های یاقوتی «جودی گارلند» در فیلم «جادوگر شهر اوز» یا شنل دراکولا خواهد بود، پیش تر نیز به تعویق افتاده بود. ۳۰ آوریل به عنوان تاریخ بازگشایی موزه «اسکار» معرفی شده بود اما با به تعویق افتادن تاریخ افتتاح این موزه، علاقه‌مندان از ۳۰ سپتامبر امکان بازدید از این موزه را خواهند داشت. روز چهارشنبه با ثبت بیش از ۵۲هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کالیفرنیا، این ایالت به یکی از کانون‌های اصلی ابتلا به ویروس کرونا در ایالات متحده تبدیل شد. با اینکه روند واکسیناسیون در هفته جاری آغاز شد اما ظرفیت تخت‌های بخش‌های مراقبت ویژه بسیاری  ... “افتتاح موزه «اسکار» به تعویق افتاد”

Continue Reading ←

نقشه خطر وقوع سیل در بافت شهری تهیه شود

به گزارش ایسنا، سید آرش حسینی میلانی، ظهر امروز در مراسم رونمایی و بهره‌برداری از فاز نخست سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب‌های شبکه مدیریت آب‌های سطحی تهران گفت: یکی از اقدامات مهم برای افزایش تاب‌آوری آبی شهرها، پایش آب‌های سطحی و رواناب‌ها است. تاب‌آوری آبی یکی از مفاهیم جدیدی است که در شهرهایی که در معرض خطر سیلاب و خشکسالی قرار دارند، مطرح است. وی با بیان اینکه پایش و اندازه‌گیری یک گام اساسی برای افزایش تاب‌آوری آبی شهرها است، اظهار داشت: شهرهایی که بتوانند پایش و اندازه‌گیری عوامل خطرساز را در فواصل زمانی کمتر از پنج سال را انجام دهند، جزو شهرهایی هستند که به سمت افزایش تاب‌آوری حرکت می‌کنند.  عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه سامانه پایش و مانیتورینگ بارش و رواناب‌های شبکه مدیریت آب‌های سطحی تهران اطلاعات پایه‌ای را تهیه خواهد کرد که قبلا در داخل شهر وجود نداشته است، تصریح کرد:  ... “نقشه خطر وقوع سیل در بافت شهری تهیه شود”

Continue Reading ←

کتابخانه ملی و ایران‌شناسی

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علی‌محمد طرفداری، استادیار تاریخ و عضو هیئت علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این یادداشت آورده است: «پیشینه ایران‌شناسی در ایران و کتابخانه ملی به دهه‌های قبل بازمی‌گردد، و به احتمال زیاد مرحوم ایرج افشار از بانیان و طراحان اصلی آن به شمار می‌رفته است. اما ایران‌شناسی در ایران طی دهه‌های اخیر معنا، مفهوم، تعاریف و تحولات چندی را به خود دیده که از متاخرترین آن‌ها ایجاد رشته ایران‌شناسی در مقطع کارشناسی‌ارشد و سپس دکترای تخصصی از اوایل دهه ۱۳۸۰ است. همچنین و در نتیجه این تحولات، ایران‌شناسی در ایران در خلال دو الی سه دهه اخیر و به طور خاص در دوران پس از خاتمه جنگ تحمیلی، دارای سه تعریف عمده شده است که بر مبنای زمان تقریبی پیدایش آن‌ها، ذیل این دسته‌بندی‌ها قابل بررسی هستند. ۱- تعریف یا رویکرد نخست به ایران‌شناسی  ... “کتابخانه ملی و ایران‌شناسی”

Continue Reading ←

لزوم پیش‌بینی عوارض زیست‌محیطی توسعه و احداث متروی تهران

به گزارش ایسنا، شینا انصاری صبح امروز در نشست بررسی مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ مترو تهران که با حضور آرش میلانی- رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران- علی امام -مدیرعامل شرکت راه آهن شهری تهران و حومه- برگزار شد، با یادآوری مسایل و مشکلات مختلف محیط زیستی در شهر تهران خاطرنشان کرد: مشکلات و عوارض محیط زیستی که ممکن است در اثر توسعه و احداث خطوط مترو ایجاد شود باید پیش‌بینی و بررسی شوند و برای آن‌ها مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی انجام شود. وی با اشاره به اسناد فرادستی در خصوص الزام شهرداری تهران به انجام مطالعات توجیهی طرح‌ها و پروژه‌های شهری گفت: نباید رویکرد مطالعات به سمت توجیه زیست‌محیطی پروژه ها باشد بلکه باید فراتر از مطالعات توجیهی، اثرات محیط زیستی پروژه‌ها و طرح‌ها مورد ارزیابی قرار گیرد. به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، انصاری  ... “لزوم پیش‌بینی عوارض زیست‌محیطی توسعه و احداث متروی تهران”

Continue Reading ←

مقبره نخستین امپراتور روم بازگشایی می‌شود

به گزارش ایسنا و به نقل از رویترز، پروژه مرمت مقبره «آگوستوس» نخستین‌ امپراتور روم به پایان رسید و به گفته مقام‌های شهر «رُم» این بنا اوایل سال آینده بازگشایی خواهد شد. مقبره «آگوستوس» که به عنوان بزرگ‌ترین مقبره مدور در جهان شناخته می‌شود در سال ۲۸ پیش از میلاد و در نزدیکی رود «تیبر» بنا شد تا مقبره‌ای برای «آگوستوس» و وارثانش باشد. به گفته «ویرجینیا راگی» شهردار «رُم» این بنا از یکم مارس سال آینده به روی گردشگران باز خواهد شد و بازدید از این مکان تا ۲۱ آوریل رایگان خواهد بود. این بنا که زمانی به عنوان یکی از مهم‌ترین ساختمان‌های شهر به شمار می‌رفته پس از سقوط امپراتوری روم متحمل تغییرات بسیاری شده است؛ برای مثال زمانی به عنوان یک قلعه نظامی، در دوره‌های دیگر به عنوان یک باغ و آمفی‌تئاتری برای برگزاری مسابقات رزمی و آتش‌بازی مورد استفاده قرار گرفته است. این بنا سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته  ... “مقبره نخستین امپراتور روم بازگشایی می‌شود”

Continue Reading ←

توسعه گردشگری روستایی به پشتوانه 40 روستای هدف گردشگری در استان سمنان

مهدی جمال 29 آذر ماه 1399 در وبینار کمیته علمی‌ تخصصی گردشگری استان سمنان با بیان اینکه بیش از 40 روستای هدف گردشگری در استان سمنان وجود دارد، اظهار کرد: با توجه به اینکه شعار امسال روز جهانی جهانگردی، “گردشگری و توسعه روستایی” بود، نیاز است که مطالعات و پژوهش‌های جامعی در زمینه توسعه گردشگری روستایی استان انجام شود. وی خواستار توجه بیشتر به برندسازی در حوزه گردشگری و صنایع دستی در این استان شد و گفت: تهیه و تعیین برند گردشگری استان و شهرستان‌ها از اولویت‌های پژوهشی استان باشد. جمال خاطرنشان کرد: تهیه و معرفی برند گردشگری استان می‌تواند نقش موثری در جذب گردشگر و تبدیل استان از معبر به مقصد داشته باشد. مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با اشاره به اینکه هر یک از هشت شهرستان استان سمنان دارای قابلیت ویژه‌ای در حوزه صنایع‌دستی، گردشگری و میراث‌فرهنگی است، افزود: برند گردشگری هر شهرستان، راهبرد برنامه‌های توسعه  ... “توسعه گردشگری روستایی به پشتوانه 40 روستای هدف گردشگری در استان سمنان”

Continue Reading ←

هشدار هواشناسی نسبت به آلودگی هوای تهران و ۵ شهر دیگر

به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد زرنگ با اشاره به پایداری توام با سکون هوا آورده است: این شرایط جوی منجر به انباشت و افزایش غلظت آلاینده‌ها فردا (۳۰ آذرماه)‌ در شهرهای تهران و کرج، دوشنبه (۱ دی ماه) در شهرهای تهران، کرج، اراک، اصفهان و قم، سه‌شنبه (۲ دی ماه) در شهرهای تهران، کرج، اراک، اصفهان ، قم و مشهد و چهارشنبه (۳ دی ماه) در شهرهای تهران، کرج، اراک، اصفهان ، قم و مشهد می‌شود. بر اثر حاکمیت این شرایط جوی انباشت آلاینده‌ها و افزایش شاخص کیفیت هوا تا شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و در صورت عدم کاهش منابع آلوده کننده از جمله تردد وسایل نقلیه، امکان افزایش شاخص آلودگی تا شرایط ناسالم برای تمامی گروه‌ها وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به کاهش تردد وسایل نقلیه در سطح شهر، پرهیز از حضور افراد آسیب‌پذیر از جمله کودکان، افراد مسن و بیماران قلبی و  ... “هشدار هواشناسی نسبت به آلودگی هوای تهران و ۵ شهر دیگر”

Continue Reading ←