درخواست میراث‌دوستان برای توقف قانون جامع آب کشور

به گزارش ایسنا، تجربه‌ی حضور پیمانکاران وزارتخانه‌ای مانند نیرو در محوطه‌های تاریخی تا امروز به واسطه‌ی بی‌توجهی به محوطه‌های تاریخی قرار گرفته در طرح‌هایی که در دست اجرا داشته‌اند، آن‌قدر تلخ و گاه فاجعه‌بار بوده که هر صحبتی درباره‌ی اجرای پروژه‌های دیگر دل فعالان، کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی را می‌لرزاند. از نشانه‌های این ترس را در محوطه‌های تاریخی مانند «چم‌شیر» در کهکیلویه و بویر احمد، «سیمره» در استان ایلام، «سیوند» در استان فارس، «سیلوه» پیرانشهر، «چیرآباد» اشنویه در آذربایجان غربی و «پیغام چای» در آذربایجان شرقی، «جره» در رامهرمز، «کوچری» در گلپایگان اصفهان و «تیمره» در خمین می‌توان دانست که نمونه‌های بارزی هستند از پروژه‌های عمرانی که در عرصه یا حریم آن‌ها تعریف شد و بدون هیچ استعلامی از میراث فرهنگی کارشان را آغاز کردند تا بالاخره بعد از اعتراضات مختلف و تخریب‌هایی در همان محوطه‌ها، مجبور به کنار آمدن به حضور میراث فرهنگی شدند تا با انجام کاوش‌های  ... “درخواست میراث‌دوستان برای توقف قانون جامع آب کشور”

Continue Reading ←

مجسمه دوهزارساله در ترکیه کشف شد

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی صباح، باستان‌شناسان مشغول کاوش و مرمت در شهر باستانی «لااودیکیا» واقع در جنوب غربی شهر «دنیزلی» بودند که به بخشی از یک مجسمه تاریخی دست یافتند که گمان می‌رود نمایش‌دهنده چهره یک راهب باشد. کارشناسان معتقدند قدمت این مجسمه دست کم به دوهزار سال پیش بازمی‌گردد. این مجسمه در تماشاخانه غربی شهر باستانی «لااودیکیا» کشف شد. این شهر که در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو قرار دارد به ۵۵۰۰ پیش از میلاد بازمی‌گردد. این مجسمه تنها یکی از آثار تاریخی است که طی یک سال گذشته در این محوطه تاریخی کشف شده‌اند. به گفته باستان‌شناسان حاضر در این پروژه اکتشافی، کشف این مجسمه به دلیل این‌که به  اواخر عصر هلنیستی تعلق دارد یکی از  ارزشمندترین اکتشافات سال ۲۰۲۰ است. کارشناسان معتقدند این مجسمه چهره یکی از راهبان معبد «زئوس» را به تصویر می‌کشد. انتهای پیام  ... “مجسمه دوهزارساله در ترکیه کشف شد”

Continue Reading ←

عبدالمجید ارفعی تسلیم کرونا نشد

به گزارش ایسنا، عبدالمجید ارفعی که حدود ۴۰ روز گذشته به ویروس کرونا مبتلا شد به دلیل بدتر شدن حالش و افت اکسیژن خون، از دوم تا ۲۶ آبان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری بود که خوشبختانه با بهتر شدن حالش از بیمارستان مرخص شد. سورنا ارفعی – فرزند عبدالمجید ارفعی – در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر این‌که دکتر عبدالمجید ارفعی بعد از بازگشت از بیمارستان در مسیر بهبودی قرار دارد، اظهار کرد: سطح اکسیژن خون در حدود ۹۰ است و اکنون با کمک دستگاه «بای پپ» سطح اکسیژن بالاتر رفته و تا کنون روی این عدد ثابت است. او از برنامه‌ریزی‌های دوباره‌ این متخصص زبان‌های باستانی که بخش زیادی از عمر خود را برای بررسی الواح هخامنشی گذاشته است، برای فعالیت در این زمینه خبر می‌دهد و می‌افزاید: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و صحبت‌های انجام‌شده قرار است با همکاری مدیر کل موزه ملی ایران و رییس فرهنگستان هنر، عبدالمجید ارفعی فعالیت  ... “عبدالمجید ارفعی تسلیم کرونا نشد”

Continue Reading ←

آبخیزداری عامل بازگشت روستاییان مهاجر به محل سکونتشان

به گزارش ایسنا مسعود منصور در آستانه روز جهانی خاک در نشست مجازی همکاری مشترک با رییس سازمان بنیاد مسکن برای نجات روستاها و سکونتگاه‌های درگیر مخاطره فرسایش خندقی (گرگروها) در منطقه دشتیاری چابهار استان سیستان و بلوچستان گفت: فصل مشترک همکاری سازمان جنگل‌ها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، معیشت روستاییان و سکونتگاه‌های آنان است. معیشت و زندگی عمده روستاییان به شرایط آب و خاک و دامداری و کشاورزی وابسته است و اگر این معیشت در معرض تهدیدات قرار بگیرد، سکونت روستاییان پایدار نخواهد ماند. رییس سازمان جنگل ها افزود: فرسایش خندقی خاک یا به زبان محلی «گرگروها» امروز یکی از چالش‌های اساسی کشاورزان و روستاییان شهرستان‌های چابهار و دشتیاری است و اگر جلوی خسارت این پدیده گرفته نشود می‌تواند موجب مهاجرت و جابجایی سکونتگاه مردم روستا شود. منصور همچنین خاطرنشان کرد: منابع‌ طبیعی اقدامات بیولوژیک، مکانیکی و بیومکانیکی قابل توجهی را در قالب فعالیت‌های آبخیزداری در سراسر کشور و به‌ویژه در منطقه دشتیاری و چابهار انجام داده است اما این اقدامات بدون مشارکت  ... “آبخیزداری عامل بازگشت روستاییان مهاجر به محل سکونتشان”

Continue Reading ←

ایران زیباست؛ پائیز هزار رنگ حاشیه زاینده‌رود

هر فصلی از سال یادآور رنگ و حس وحال خاص خود بوده اما فصل هزار رنگ پاییز یادآور رنگ‌های طلایی، زرد و نارنجی و برگ‌ریزان‌های زیباست. طبیعت حاشیه زاینده‌رود از شهر باغ بهادران از توابع شهرستان لنجان استان اصفهان تا روستای بن و هوره در استان چهارمحال و بختیاری در فصل پاییز به یکی از زیباترین مناطق گردشگری ایران تبدیل می‌شود. ۱۱ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۲۴  ... “ایران زیباست؛ پائیز هزار رنگ حاشیه زاینده‌رود”

Continue Reading ←

پولدارها راه نفسِ این تپه تاریخی را بسته‌اند!

به گزارش ایسنا، جست‌وجو درباره‌ محوطه‌ تاریخی «اغلان تپه» در یکی از روستاهای دهستان رامجین از بخش چهارباغ شهرستان ساوجبلاغ استان البرز فقط به ثبت ملی این محوطه‌ تاریخی اشاره دارد و هیچ؛ تاریخی که قدیمی‌های این منطقه از سهیلیه‌ امروزی یا «آغچه حصار» آن را قلعه‌ای می‌نامند که زیرگذری به ناکجاآباد داشته است. هر چند نوجوانانِ چند خیابان آن‌طرف‌تر از این تپه‌ بزرگ تاریخی، آشنایی چندانی با گذشته‌ خود ندارند و از وجود چنین تپه‌ای بی‌اطلاع‌اند، اما بزرگی خود تپه راحت‌تر ناآشنا را به مسیر درست می‌رساند. به نظر می‌رسد دیگر نیازی به تعیین فیزیکی عرصه برای تپه نیست، مالکان خانه‌های قرارگرفته در اطراف تپه، با ساختِ خانه‌هایشان دور تا دور محوطه  راه را برای نفس کشیدن این محوطه بسته‌اند، و تنها بخش باقی‌مانده از ساخت‌وسازها نیز به مکانی برای تخلیه‌ نخاله‌های ساختمانی تبدیل شده است، آن‌هم درست زیرِ تابلویی که با آرم میراث فرهنگی به قانون مجازات برای مخربان محوطه‌های تاریخی اشاره می‌کند؛ هر چند بخش‌هایی از آن  ... “پولدارها راه نفسِ این تپه تاریخی را بسته‌اند!”

Continue Reading ←

هشدار هواشناسی نسبت به تداوم بارش تا هفته آینده

به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: بارش باران در مناطق مرتفع و سردسیر بارش برف، مه‌آلودگی، در مناطق جنوبی رگبارو رعد و برق و احتمال وقوع تگرگ امروز (۱۱ آذرماه) برای استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد، چهارشنبه (۱۲ آذرماه) برای جنوب و غرب خوزستان، لرستان، ایلام، شرق چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، شمال فارس، شمال بوشهر، کرمانشاه، همدان، مرکزی، جنوب کردستان و جنوب قزوین پیش‌بینی می‌شود. حاکمیت این شرایط جوی پنج‌شنبه (۱۳ آذرماه) در شمال و شرق خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان رضوی، جنوب خراسان شمالی و ارتفاعات استان‌های مازندران، سمنان و تهران، جمعه ( ۱۴ آذرماه) در استان‌های بوشهر و فارس و شنبه (۱۵ آذرماه) برای استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس و کرمان دور از انتظار نیست. بر اثر حاکمیت این شرایط جوی لغزندگی معابر، احتمال آبگرفتگی ، یخ‌زدگی و کاهش دید در جاده‌های کوهستانی و احتمال تاخیر در  ... “هشدار هواشناسی نسبت به تداوم بارش تا هفته آینده”

Continue Reading ←

شرایط سفر ایرانی‌ها به تایلند سخت‌تر شد

به گزارش ایسنا، دولت تایلند از اول اکتبر ٢٠٢٠ (مهرماه) پس از یک دوره قرنطینه، مرزها را به شکلی محتاطانه به روی گردشگران خارجی باز کرد. در مرحله نخست، تنها شهروندان کشورهای همسایه که توانسته‌ بودند ویروس کرونا را بهتر مهار کنند، اجازه سفر به تایلند را داشتند، اما اکنون مرزهای این کشور به روی کشورهای بیشتری باز شده است. سفارت تایلند در تهران نیز در ۲۴ مهرماه اطلاع داد که شرایط صدور «ویزای توریستی» برای شهروندان ایرانی فراهم شده است. هرچند دولت تایلند قوانین پرشمار و سختگیرانه‌ای را برای سفر گردشگران خارجی به این کشور به اجرا گذاشته است و این احتمال می‌رود گردشگران کمی از سفر به تایلند استقبال کنند. بنابر آن‌چه سفارت تایلند و شرکت هواپیمایی ایرانی که در مسیر این کشور پرواز دارد، اعلام کرده‌اند: گردشگران باید در یکی از هتل‌هایی که دولت تایلند تعیین کرده است، ۱۵ روز قرنطینه شوند. پیش از آن، لازم است مراحل تایید ویزا و  ... “شرایط سفر ایرانی‌ها به تایلند سخت‌تر شد”

Continue Reading ←