* ارزشهای طبیعی و فرهنگیِ یکی از کوههایی را که میشناسیم، معرفی کنیم.
* تنوع زیستیِ یک کوهستان را دریابیم و بشناسانیم.
* برای حفاظت از یک کوه با مشارکت کوهنوردان، برنامه بدهیم.
* با رسانهها تماس بگیریم و از آنان بخواهیم که مسایل کوهستان را بیشتر مطرح کنند.
* یک مسیر کوهپیمایی را پاکسازی کنیم.
* همایش، جشن، یا سمینار مجازی با موضوع کوهستان و کوهنوردی برگزار کنیم.
* دربارهی کوهستان و «کوهنوردی مسوولیتپذیر» بنویسیم.
* از مسوولان، حفاظت مؤثرِ کوهستانها را بخواهیم. ... “پیشنهادهای انجمن کوهنوردان ایران بهمناسبت روز جهانی کوهستان”
به گزارش ایسنا، به دنبال انتشار تصاویری از یک شخص در روز گذشته – یکشنبه، ۱۶ آذر – که در صفحه شخصی اینستاگرامش خود را لیدر گردشگری معرفی کرده و با حضور در محوطهای طبیعی و بکر، برخی آثار تاریخی روی زمین پراکندهشده مانند اسکلتها را به دست گرفته و با حرکتهایی نابهنجار با آنها عکس گرفته و منتشر کرده بود، اعتراضهای مختلفی نه تنها از سوی باستانشناسان و فعالان میراثی منتشر شد که راهنمایان گردشگری نیز اعتراضهای زیادی نسبت به این رفتار از خود بروز دادند.
حال با انتشار اعتراضهای مطرحشده با این رفتار که چطور یک نفر میتواند با حضور در چنین محوطه تاریخی و بروز رفتاری نادرست در مواجهه با محوطهها و آثار تاریخی، آنهم در حالی که خود را یک مدرس گردشگری معرفی میکند و حتی پاسخ مونسان، وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به برخی از معترضان که «حتما پیگیری میکند»، روابط عمومی اداره کل میراث ... “واکنش میراثِ سیستان و بلوچستان به رفتار حاشیهساز”
به گزارش ایسنا، در قالب وبیناری مجازی نتایج فعالیتهای پنجساله هیات باستانشناسی مشترک ایران – فرانسه در محوطه میراث جهانی پاسارگاد توسط سرپرستان کاوش ایرانی و خارجی این کاوش بررسی میشود.
کوروش محمدخانی، عضو هیات علمی گروه باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی (سرپرست ایرانی هیات مشترک) و سباستین گندت، عضو مرکز علمی پژوهشهای علمی فرانسه (CNRS)، دانشگاه لومیر لیون ۲ (سرپرست فرانسوی هیات مشترک) در این وبینار علمی بازسازی چشمانداز باستانی پاسارگاد را بررسی میکنند.
این نشست که توسط گروه باستانشناسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، چهارشنبه ۱۹ آذر از ساعت ۱۹:۳۰ در آدرس «https://www.sbu.ac.ir/webinar» قابل مشاهده است.
انتهای پیام ... “بررسی «بازسازی چشمانداز باستانی پاسارگاد»”
به گزارش ایسنا دکتر مسعود منصور در مراسم روز جهانی خاک که با حضور کاظم خاوازی – وزیر جهاد کشاورزی – و بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: آب، خاک و پوشش گیاهی سه عنصر مهم در جهان هستند که علاوه بر ارزش بالا بر هم تاثیر متقابل میگذارند.
رئیس سازمان جنگلها افزود: ۱۴ میلیون هکتار جنگل، ۸۰ میلیون هکتار مرتع، بیش از ۳۰ میلیون هکتار اراضی در معرض بیابانی شدن و ۲ میلیون هکتار عرصههای درختچهزار و بیشهزار در کشور داریم که مجموع این اکوسیستمها که حدود ۸۰ درصد از اراضی کشور را شامل میَشود و در حوزه وظایف سازمان جنگلها قرار دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: به دلیل تاثیر عمیق این منابع بر آب و خاک و هوا حفظ این منابع بسیار حایز اهمیت است.
وی افزود: حدود ۱۲۵ میلیون هکتار از عرصههای کشور تحت تاثیر فرسایش آبی و بیش از ۳۰ میلیون هکتار در معرض فرسایش بادی است. بسیاری از ... “۸۶۵۰ روستا و ۴۵۰ شهر ایران در معرض سیلاب هستند”
به گزارش ایسنا، جوانی که خود را بلاگر سفر، مدرس و مشاور گردشگری معرفی کرده اخیرا با انتشار عکسهایی از سفرش به منطقه «تاسوکی» در استان سیستان و بلوچستان، واکنش دوستداران و فعالان گردشگری و میراث فرهنگی را برانگیخته است. رفتار این شخص یک مصداق از کلیت رفتار اشتباه مردم در مقام گردشگر و بعضا فعالان گردشگری است. اما حساسیت ماجرای تاسوکی به آنجا برمیگردد که این جوان با ورود به یک محوطه تاریخیِ مطالعه و کاوشنشده، اسکلتها، سفالها و برخی لوازم تاریخی را از زمین خارج و جابهجا کرده تا هیجان بیشتری را به دنبالکنندگانش انتقال دهد و بعد هم از آنها خواسته با انتشار عکسهایش، کمک کنند تا فالوئر بیشتری در اینستاگرام جذب کند.
این درحالی است که برداشتن، جابهجا کردن و حتی لمسِ آثار و اشیاء تاریخی، اقدامی غیرقانونی بوده و حتما در کاوشها و مطالعات بعدی باستانشناسی اختلال ایجاد میکند.
قلعه «رامرود» در منطقه تاسوکی که صحنه رفتار ماجراجویانه این جوان جویای ... “جزای گردشگر بدکار چیست؟”
تصویربردار: معین آذری / تدوینگر: نوید مرسلی ... “ویدئو / برف پاییزی در شهر تاریخی ماسوله”
به گزارش ایسنا و به نقل از انشنت اوریجینز، کاوش باستانشناسان در غاری واقع در کرواسی به کشف قبر متعلق به یک جنگجو منجر شد. کلاهخود جنگی نادری از جنس برنز یکی از آثاری است که در این غار کشف شده است.
کارشناسان معتقدند این کلاهخود نادر ایلیریایی – یونانی به جنگجوی قرن چهارم پیش از میلاد تعلق دارد.
این نوع کلاهخود توسط اتروسکها مورد استفاده قرار میگرفت و بعدها به کلاهخود مورد علاقه ایلیریها تبدیل شد. استفاده از این کلاهخود در اغلب مناطق یونان در اوایل قرن پنجم پیش از میلاد منسوخ شد و کاربرد فراوان آن بین ایلیریها در قرن چهارم پیش از میلاد نیز به پایان رسید.
باستانشناسان علاوه بر این کلاهخود به مجموعهای از سلاحهای آهنین از جمله نیزه و چاقو نیز دست یافتند.
به گفته کارشناسان، دست کم دو فرد دیگر از جمله زنی که یک دستبند برنزی بر دست داشته در همان غار دفن ... “کشف کلاهخود نادر تاریخی در کرواسی”
به گزارش ایسنا، حضور در فضای مجازی در شرایط امروزی سادهترین راه برای گذران وقت شده است. برخی افراد با عناوین مختلف راه را برای بالا بردن تعداد دنبالکنندگان خود در فضای مجازی هموار میکنند. در این میان یکی از راهها برای این کار سر زدن به بناها و محوطههای تاریخی و انتشار تصاویری از آنهاست، به همین دلیل هم با استفاده از نامهای مختلف که بیشتر برگرفته از واژههای حرفهای در حوزه گردشگری است، خود را معرفی میکنند و بهحق تا کنون نیز در این مسیر موفق بودهاند.
جدیدترین نمونهاش هم سروصدای به راهافتاده از سوی شخصی است که خود را تورلیدر معرفی کرده و با انتشار تصاویری در صفحه شخصی خود در اینستاگرام و در حالی که سر خود را بین چند اسکلت گذاشته و با شیطنت میخندند، اینطور نوشته است: «الان دیگه وقتشه پیج منو استوری کنید و بذارید رفقاتونم از این همه چیزای باحال ببینن و لذت ببرن». او در ... “تور یکروزه به تاریخ با طعم تخریب!”
به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ آورده است: وزش باد نسبتاً شدید همراه با افزایش ارتفاع موج به یک تا دو متر امروز(۱۷ آذرماه) برای خلیج فارس و تنگه هرمز، سهشنبه ( ۱۸ آذرماه) برای خلیج فارس و تنگه هرمز، چهارشنبه (۱۹ آذرماه) برای نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس و تنگه هرمز، پنجشنبه ( ۲۰ آذرماه) برای شرق خلیج فارس پیشبینی میشود.
در این شرایط جوی غرق شدن شناگران و قایقهای کوچک، آسیب دیدن شناورهای سبک، پاره شدن تورهای صیادی، اختلال در فعالیتهای دریایی در ساحل و فعالیتهای فراساحل دور از انتظار نیست بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به محدودیت در تردد با شناورهای سبک، نیمهسنگین و تفریحی و فعالیت شیلاتی و اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان در پشتیبانی صنایع دریایی بویژه فراساحل، ممنوعیت تفریحات آبی و شنا توصیه میکند.
به گزارش ایسنا، هشدار زرد رنگ نیز به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن ... “هشدار هواشناسی نسبت به افزایش ارتفاع موج تا دو متر در خلیج فارس”
ابوالقاسم حسینپور در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه فرونشست شدید زمین در بلند مدت میتواند سبب از بین رفتن فضای ذخیره آب در عمق زمین شود، اظهار کرد: بهعبارتی در این شرایط آبخوانها قابلیت احیای خود را از دست میدهند و این خطری است که در بلندمدت سفرههای آب زیرزمینی را تهدید میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه بافت زمین حالت اسفنجی ندارد که بتواند فروافتادگی و فرونشست را ترمیم کند، تصریح کرد: برای جلوگیری از فرونشست زمین و درنتیجه از دست رفتن آبخوانها باید در مرحله اول اضافه برداشتها کنترل شود البته با وجود اینکه سفرههای آب زیرزمینی در ایران درمعرض خطر و تهدید هستند اما خوشبختانه هنوز قابلیت احیای خود را از دست ندادهاند و ما هنوز برای احیای آنها فرصت داریم.
به گفته مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری اگرچه درحال حاضر در بخشهایی از آبخوانهای کشور پسرفت داریم اما قسمتهای اصلی و ... “۶۷درصد آبخوانها در شرایط بحرانی/لزوم هدایت بارش و سیلابها به درون زمین”