ابلاغ اساسنامه شورای راهبری پناهگاه زیست‌کره میانکاله

محمدرضا کنعانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بر اساس این اساسنامه، از این پس استان گلستان نیز در خصوص تصمیمات مربوط به پناهگاه حیات‌وحش و ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله سهیم خواهد بود. وی با اشاره به اینکه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، ریاست این شورای راهبردی را بر عهده دارد، افزود: استانداران گلستان و مازندران، معاونین محیط زیست دریایی و تالاب‌ها و محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، نمایندگان مجلس، مدیران کل حفاظت محیط زیست، نماینده سمن‌ها، جوامع محلی و صاحب‌نظران دانشگاهی دو استان عضو این شورا هستند. مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان با بیان اینکه دبیر این شورا معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست است، خاطرنشان کرد: در این رابطه کمیته‌ای فنی نیز که نقش مشورتی دارد، متشکل از صاحب‌نظران و فرمانداران شهرستان‌های مجاور در استان‌های گلستان و مازندران ایجاد شده است. کنعانی با بیان اینکه نقش جوامع محلی و سازمان‌های  ... “ابلاغ اساسنامه شورای راهبری پناهگاه زیست‌کره میانکاله”

Continue Reading ←

قلعه‌ی ابرکوه را آب برد

«سیدمصطفی فاطمی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، از خسارت قابل توجه سیل به قلعه تاریخی فیروز آباد خبر داد و اظهار کرد: این قلعه که از زیباترین قلاع استان نیز به شمار می‌رود، متاسفانه در سیلاب روز گذشته ویران شد.  وی در مورد علت تخریب این قلعه نیز تصریح کرد: دو سد خاکی بالادست روستا که در جریان بارندگی‌ها پر شده بودند، تخریب و وارد روستای فیروزآباد شدند و ورود سیل به روستا موجب ریزش بخش قابل توجهی از قلعه فیروزآباد و خسارت بسیار زیاد به این سازه تاریخی شده است.  مدیر کل میراث فرهنگی استان با بیان این که از مسببان این رخداد شکایت شده است، گفت‌: به سرعت برای مرمت این سازه با مصالح موجود و کمک‌های جهادی باید اقدام کنیم.  فاطمی افزود: متاسفانه این قلعه مسکونی که سال‌های گذشته مرمت شده بود، به علت بارندگی تخریب شده است.  وی در مورد دیگر خسارت‌های وارد شده ناشی از بارندگی  ... “قلعه‌ی ابرکوه را آب برد”

Continue Reading ←

حذف راهنمایان گردشگری از لایحه بودجه ۱۴۰۰

«سیدمحسن حاجی‌سعید» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با گلایه از حمایت نشدن راهنمایان گردشگری توسط سازمان برنامه و بودجه، می‌گوید: اختصاص ندادن ردیف بودجه‌ای برای راهنمایان گردشگری خیانت دولت به راهنمایان سراسر کشور در بدترین شرایط شغلی و در اوج دوران کرونا است. وی با تکرار این جمله که «ما راهنمایان حمایت دلگرم کننده‌ای نداریم»، تصریح می‌کند: در حالی راهنمایان از فهرست پوشش بیمه‌ای برای تخصیص بودجه حذف شده‎‌اند که اخیرا وعده‌ تحقق این مهم از سوی دولت داده شده بود. رئیس کانون راهنمایان گردشگری کشور با بیان این که گردشگری ابزاری برای نامزدهای ریاست جمهوری در ادوار مختلف شده ولی وقتی اصلی‌ترین خواسته‌های اهالی صنعت گردشگری مطرح می‌شود، با بی‌اعتنایی از آن عبور می‌کنند. این مسئول لازمه توسعه صنعت گردشگری را اصلاح سیاست‌های خارجی کشور می‌داند و می‌گوید: گسترش گردشگری در کشور ما نیاز به اقدام خاصی از سوی دولت ندارد چرا که ایران به اندازه کافی فرهنگ مهمان نوازی  ... “حذف راهنمایان گردشگری از لایحه بودجه ۱۴۰۰”

Continue Reading ←

رخت مرمت بر تن خانه فخرالدوله، یک دهه بعد از هشدارها

به گزارش ایسنا، خانه «فخرالدوله» (دختر مظفرالدین شاه) را در طول سال‌های گذشته افغان‌های مهاجر تصاحب کرده‌ بودند، در و پنجره‌اش را با تخته پوشانده بودند و سگ‌ها معمولا دور خانه نگهبانی می‌دادند و با حضور هر غریبه صدایشان را بلند می‌کردند. حالا خانه‌های ییلاقی قاجاری که در باغ معروف «فخرالدوله» در کنار جاده قدیم قم هستند، شبیه به خرابه‌هایی شده‌اند که تاریخ را فریاد می‌زنند. با توجه به استفاده از معماری به سبک اروپایی، سبک معماری ایرانی هم در ایوان‌ها و ستون‌ها به کار رفته است. ستون‌هایی که در ایوان نفس‌های آخر را می‌کشند، ذهن را به معماری تخت جمشید و معابد یونان می‌برند. در طول سال‌های گذشته حرف و حدیث برای مالکیت این بنای تاریخی و خانه‌ قدیمی دیگری که در همسایگی آن قرار دارد یعنی خانه‌ «علی امینی» زیاد بوده، اوقاف علاوه بر مالکیت می‌خواسته همه کارها را برای این بناها خود انجام دهد و از سوی دیگر شهرداری خود را  ... “رخت مرمت بر تن خانه فخرالدوله، یک دهه بعد از هشدارها”

Continue Reading ←

موانع سامان‌دهی اثر 7000 ساله تپه‌حصار مرتفع می‌شود

مسلم نصرتی 18 آذر ماه 1399 در دیدار با مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با بیان اینکه تپه‌حصار دامغان در ردیف پنج تپه عصر آهن دنیا قرار دارد اظهار کرد: نگاه شهرداری مشارکت و حمایت از میراث‌فرهنگی است و موانع سامان‌دهی تپه حصار برطرف می شود. وی به نقش مهم مردم در حفاظت از آثار و ابنیه تاریخی پرداخت و افزود: یکی از لازمه‌های حفاظت از میراث‌فرهنگی، تغییر نگاه مردم و مسئولان است. شهردار دامغان با بیان اینکه تپه‌حصار دامغان در حاشیه‌ جنوبی شهر دامغان واقع شده است اضافه کرد: این تپه باستانی یکی از مهم‎ترین محوطه‌های دوران پیش از تاریخ در فلات ایران است. قدمت این محوطه باستانی به هفت هزار و 500 سال قبل بر می‌گردد و سه دوره‌ اصلی فرهنگی از اواخر نوسنگی تا پایان عصر مفرغ را در خود نهان دارد. مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: شهرداری دامغان می‌تواند نقش  ... “موانع سامان‌دهی اثر 7000 ساله تپه‌حصار مرتفع می‌شود”

Continue Reading ←

آخرین تلاش‌ها برای نجات خانه تاریخی «زند نوابی»

به گزارش ایسنا، پرونده بنای ثبتی زند نوابی، در سال ۱۳۸۸ همراه با ۳۴ پرونده خانه تاریخی دیگر از تهران با رای دیوان عدالت اداری از فهرست آثار ملی کشور خارج شد. در طول ۱۱ سال گذشته تعدادِ زیادی از این بناها تخریب شدند و تعدادِ دیگری از آن‌ها همچنان درگیرودار حفاظت یا تخریب با طرح‌های مختلف بررسی می‌شوند. خانه تاریخی «ولی زند نوابی» نیز از این قاعده مستثنی نبود و یک سال بعد و با حکم قطعی دیوان در سال ۱۳۸۹، حکم تخریب را گرفت و در همان زمان بخشی از خانه تخریب شد. بخش دوم تخریبِ این خانه که سال ۱۳۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده بود، با دومین حکم تخریب آن در سال ۱۳۹۷، حدود یک ماه قبل انجام شد؛ تخریبی یک‌روزه که با تلاش‌های یکی از مدیران کل سابق میراث فرهنگی متوقف شد، اما بخشِ زیادی خانه از بین رفته بود. اکنون و بعد از گذشت این دوره‌ تلخ برای  ... “آخرین تلاش‌ها برای نجات خانه تاریخی «زند نوابی»”

Continue Reading ←

گردشگر حاشیه‌ساز دستگیر شد

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سردار امیر رحمت‌اللهی توضیح داد: حفاظت از آثار تاریخی از وظایف مهم وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و نیروهای یگان حفاظت سراسر کشور است و آن‌ها در جهت نگهداری و حفاظت آثار ارزشمند تاریخی همواره کوشا هستند، البته نقش و اهمیت حمایت نیروهای مردمی و دوستداران میراث‌فرهنگی در جهت تحقق این مهم انکارناپذیر است. او در ادامه گفت: اقدامات ناشایست عده‌ای در قالب بلاگرهای گردشگری که موجب ناراحتی و تشویش اذهان عمومی، دوستداران میراث‌فرهنگی و راهنمایان گردشگری شده است به هیچ عنوان قابل چشم‌پوشی نیست و یگان حفاظت میراث‌فرهنگی به‌عنوان ضابط خاص قضایی با موضوعاتی از این دست برخورد خواهد کرد. ضمن این‌که در خصوص موضوع اخیر نیز فرد مورد نظر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده است. او با اشاره به این‌که مرتکبان جرایم علیه میراث‌فرهنگی باید بدانند اهمیت میراث‌فرهنگی به‌گونه‌ای است که قانون‌گذار این  ... “گردشگر حاشیه‌ساز دستگیر شد”

Continue Reading ←

شاخص جهانی عملکرد محیط زیست و وضعیت فاجعه‌بار آمریکا

در گزارش سالانه‌ای که چندین نهاد محیط زیستی درباره عملکردِ ۵۸ کشور جهان در حوزه محیط زیست منتشر می‌کنند، سوئد همچنان بالاترین رتبه را دارد و آمریکا در قعر جدول قرار گرفته است.  ... “شاخص جهانی عملکرد محیط زیست و وضعیت فاجعه‌بار آمریکا”

Continue Reading ←

نقش موثر طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کاهش مخاطرات سیل

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوان‌داری سازمان جنگل‌ها گفت: طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری با ظرفیت استحصال ۵۳۰ مترمکعب باران در هکتار در مناطق کوهستانی و ظرفیت نفوذ بیش از ۱۰۰۰ مترمکعب سیلاب در هکتار در مناطق کم‌شیب و عرصه آبخوان‌ها نقش موثری در کاهش مخاطرات سیل و افزایش تغذیه آبخوان‌های زیرزمینی ایفا می‌کنند.  ... “نقش موثر طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری در کاهش مخاطرات سیل”

Continue Reading ←

آغاز شمارش حیات وحش مناطق حفاظت شده گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: از امروز ۸۷ نفر کارشناس و محیط بان در قالب ۲۷ اکیپ کار شمارش سالانه گونه های جانوری مناطق حفاظت شده گرمسیری استان را انجام می‌دهند.  ... “آغاز شمارش حیات وحش مناطق حفاظت شده گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد”

Continue Reading ←