ساماندهی حریم قلعه فلک الافلاک اقدام ارزشمند دولت تدبیر و امید

سید موسی خادمی در بازدید از روند ساماندهی فضای اطراف قلعه فلک الافلاک خرم آباد که امروز ۱۶ آذرماه صورت گرفت، اظهار کرد: یکی از اقدامات ارزشمند دولت تدبیر و امید در دوره دوم، کمک به ساماندهی قلعه فلک الافلاک خرم‌آباد بود.  وی با اشاره به اینکه اجرای این طرح در چند حوزه انجام شده است، تصریح کرد: محوطه سازی این بنای تاریخی کار جدیدی بوده که در حال انجام است و قطعاً مردم  در حین بازدید متوجه تغییراتی که در سال‌های اخیر انجام شده خواهند شد.  استاندار لرستان خاطرنشان کرد: نکته بعدی ساماندهی فضای اطراف قلعه فلک الافلاک است که با روند ساخت و تکمیل پادگان جدید سپاه پاسداران که در حال حاضر حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته، بخش‌هایی از ساختمان‌های موجود در حال تحویل به میراث فرهنگی استان است.  خادمی با اشاره به وجود املاک و بناهای مزاحم و غیر اصولی در حریم این اثر  ... “ساماندهی حریم قلعه فلک الافلاک اقدام ارزشمند دولت تدبیر و امید”

Continue Reading ←

تخریب ۱۵ مغازه از ابنیه‌های حریم قلعه فلک‌الافلاک و پل صفوی

سید امین قاسمی در حاشیه بازدید استاندار لرستان از آزادسازی حریم پل صفوی که امروز ۱۶ آذرماه صورت گرفت، اظهار کرد: طبق توافقات به عمل آمده با مالکان مغازه‌های واقع در حریم آثار و پرداخت مطالبات قانونی آنها، عملیات تخریب ۱۵ باب مغازه از ابنیه‌های موجود در حریم قلعه فلک‌الافلاک و پل صفوی آغاز شده است. وی ضمن تشکر از تلاش‌های استاندار لرستان به منظور تامین اعتبار لازم، تصریح کرد: ۱۱ باب مغازه در بخش جنوبی و چهار باب مغازه در بخش شمالی پل خریداری شده که در حال تخلیه و تخریب هستند. مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان خاطرنشان کرد: تاکنون رقمی بالغ بر ۲۱ میلیارد تومان برای خریداری این اماکن هزینه شده است. قاسمی اضافه کرد: با تخریب این اماکن، حریم قلعه فلک‌الافلاک به پل صفوی متصل و منظر جدیدی از یک محیط فرهنگی نمایان خواهد شد.انتهای پیام  ... “تخریب ۱۵ مغازه از ابنیه‌های حریم قلعه فلک‌الافلاک و پل صفوی”

Continue Reading ←

آمادگی شبانه روزی نیروهای خدمات شهری پایتخت برای مقابله با آبگرفتگی های برف و باران

اصغر عطایی در گفت وگو با ایسنا، در تشریح وضعیت شهر تهران و آمادگی نیروهای خدمات شهری در سطح شهر درپی بارش های تهران، گفت: با توجه به اعلام هواشناسی که از قبل هم پیش بینی کرده بود ، در آمادگی کامل به سر می بریم به شکلی که همه مناطق ۲۲ گانه و نواحی ۱۲۴ گانه به صورت مجزا دارای امکانات کامل مقابله با آبگرفتگی های ناشی از بارش برف و باران هستند. وی افزود: مناطق مرتب بر اساس سناریوهای مشخصی که دارند با توجه به شرایط خاص، نقطه به نقطه اقدامات لازم را انجام می دهند. بی تردید امکانات متفاوتی نسبت به سال های گذشته فراهم کرده ایم به این ترتیب که ۲۹۰ دستگاه برای برف روبی و ماشین آلات تخصصی نمک پاش و محلول پاش فراهم شده از سوی دیگر در ۳۴۰ نقطه مخزن زرد رنگ در سطح شهر تهران قرار داده شده که داخل آن شن مخصوص  ... “آمادگی شبانه روزی نیروهای خدمات شهری پایتخت برای مقابله با آبگرفتگی های برف و باران”

Continue Reading ←

هشدار هواشناسی نسبت به کاهش ۵ تا ۱۰ درجه‌ای دما در ۲۱ استان

به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار زرد رنگ بارش باران و برف، کاهش محسوس دما بین ۵ تا ۱۰ درجه سانتیگراد و مه‌آلودگی را امروز (۱۶ آذرماه) برای استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، همدان، زنجان، خراسان جنوبی، یزد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، هرمزگان و شمال سیستان و بلوچستان و فردا (۱۷ آذرماه) برای استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال سمنان، قزوین، البرز، تهران، قم و شمال اصفهان پیش‌بینی می‌کند. حاکمیت این شرایط سه‌شنبه (۱۸ آذرماه) برای استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی و جنوب استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان دور از انتظار نیست بنابراین احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال وارد شدن خسارت به محصولات کشاورزی به دلیل کاهش دما، بارش برف در شهرهای واقع در نوار شمالی کشور، بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر، یخ‌زدگی ، کولاک برف و کاهش دید در جاده‌های کوهستانی وجود دارد. سازمان هواشناسی در این شرایط  ... “هشدار هواشناسی نسبت به کاهش ۵ تا ۱۰ درجه‌ای دما در ۲۱ استان”

Continue Reading ←

لزوم تبیین نقش دستگاه‌ها جهت تقویت دیپلماسی گردشگری

«محمدصالح جوکار» در نشست کارگروه تخصصی گردشگری با بیان این که هیچ نماینده‌ای بدون نظارت و مشارکت تخصصی بخش خصوصی نمی‌تواند در قانون گذاری اقدام کند، اظهار کرد: باید از ابزارهای موجود در کشورمان خصوصا در حوزه گردشگری استفاده کنیم و به دنبال پاسخی برای این سوال باشیم که آیا گردشگری صنعتی وابسته است یا مستقل؟ وی با طرح سوالاتی در خصوص اقتصاد گردشگری و درامدزایی این بخش تصریح کرد: نقش گردشگری در اشتغال و اقتصاد باید با مستندات و امار مشخص شده و موثر بودن آن نمود پیدا کند و در پیشبرد همه اهداف سند بالا دستی نقش داشته باشد. این مسئول به ضرورت جانمایی گردشگری در اقتصاد کشور و تثبیت جایگاه آن در ملت اشاره کرد و گفت: امروزه سندی در حال تدوین می‌شود که باید حلقه‌های مفقوده آن را پیدا کنیم. وی به اشتغالزایی آبرومند صنعت گردشگری نیز اشاره کرد و گفت: گردشگری میتواند نیازهای شغلی فارغ  ... “لزوم تبیین نقش دستگاه‌ها جهت تقویت دیپلماسی گردشگری”

Continue Reading ←

میراث فرهنگی نابود می‌شود اگر..‌.

مجدالدین رحیمی – کارشناس ارشد مرمت و احیای بناها و بافت‌های تاریخی – در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، با تاکید بر لزوم تغییر رویه در سیستم بودجه و اعتبارات مرمت میراث فرهنگی نوشته است: «فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در خصوص مرمت، نیازمند دقت، بررسی و تصویب شورایی است. با توجه به گستردگی کشور و فراوانی میراث فرهنگی و کمبود کارشناسان متخصص و باتجربه سیر بررسی تا تصمیم زمان‌بر می‌شود. اکثر مواقع تخصیص و ابلاغ اعتبارات فاقد پشتوانه فنی و طرح مصوب است که این امر باعث می‌شود بلافاصله بعد از تخصیص اعتبار فرایند تهیه، بررسی و تصویب شرح خدمات براساس مبلغ تخصیص‌یافته در استان انجام و برای بررسی، به ستاد (معاونت میراث کشور) ارسال شود. کارشناسانِ حوزه معاونت میراث فرهنگی با حجم زیادی درخواست از سراسر کشور ضمن بررسی موضوعات دریافت‌شده اگر ایرادی در آن مشاهده نکردند موضوع را جهت صدور حکم مرمت ارسال می‌کنند و بعد  ... “میراث فرهنگی نابود می‌شود اگر..‌.”

Continue Reading ←

مجسمه تاریخی مسروقه به نیجریه بازگردانده شد

به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، نیجریه یک مجسمه ارزشمند تاریخی را که به هلند قاچاق شده بود پس گرفت. این مجسمه که از جنس تراکوتا است دست کم ۶۰۰ سال قدمت دارد. این مجسمه تاریخی از غنا به هلند قاچاق شده بود و در نهایت توسط سفیر هلند در نیجریه به مقام‌های نیجریه بازگردانده شد. به گفته مقام‌های نیجریه، سارقان از مدارک تقلبی برای خارج کردن این اثر تاریخی از کشور استفاده کرده‌اند، اما بازرسان هلند در فرودگاه پس از استعلام، متوجه مشکوک بودن این اثر شدند. درنهایت مقام‌های هلندی تصمیم گرفتند اثری را که مقام‌های نیجریه‌ای از آن به عنوان اثری «بی‌نهایت ارزشمند» یاد می‌کنند به نیجریه بازگردانند. صدها اثر تاریخی نیجریه‌ای از جمله برنزهای بنین که در دوران استعمار غارت شده‌اند اکنون در موزه‌های اروپا و ایالات متحده نگهداری می‌شوند. چندی پیش اعلام شد مقام‌های نیجریه قصد دارند موزه جدیدی برای نمایش برنزهای غارت‌شده  ... “مجسمه تاریخی مسروقه به نیجریه بازگردانده شد”

Continue Reading ←

انتقال بیش از چهار تن لاشه پرندگان آنفلوآنزایی از سطح تالاب میقان بوسیله بالگرد

رضا میرزائی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در پی بروز بیماری آنفلوآنزای پرندگان در تالاب میقان اراک، در ۲ هفته اخیر تعداد ۱۱۲۱ لاشه پرنده تلف شده توسط محیط زیست از سطح این زیستگاه طبیعی جمع‌آوری شده است. وی افزود : در پی بازدید استاندار از تالاب و هماهنگی های انجام شده با ستاد مدیریت بحران اقدامات لازم در خصوص انتقال لاشه‌های جمع آوری شده در مرکز تالاب که با حاشیه حدود ۵ کیلومتر فاصله، بوسیله یک فروند بالگرد (هلال احمر) در کیسه‌های مخصوص، در مجموع با وزن تقریبی بیش از چهار تن انجام شد. میرزایی بیان کرد: این کیسه ها به محل دفن انتقال داده شد و دفن بهداشتی به همراه آهک پاشی انجام شد. وی با اشاره با اینکه همه روزه علاوه بر جمع‌آوری و دفن بهداشتی لاشه‌ها، گشت، کنترل و پایش منطقه به صورت مشخص، منظم و مستمر در حال انجام است، تاکید کرد:  ... “انتقال بیش از چهار تن لاشه پرندگان آنفلوآنزایی از سطح تالاب میقان بوسیله بالگرد”

Continue Reading ←

مرگ پیرترین پلیکان خراسان جنوبی در تنهایی

در زلزله‌ شهریور سال ۵۷ تعدادی از پلیکان‌های مهاجر زیر آوار ماندند و تنها دو پلیکان جان سالم به در بردند و از آن پس به باغ گلشن منتقل شدند. آنها حدود ۳۰ سال پیش توسط شهرداری به باغ زیبای طبس اورده شدند؛ از ان پس این باغ زیبا با وجود این پلیکان شناخته می‌شد و هرساله گردشگران بسیاری برای دیدنش صف می‌بستند. روز گذشته خبری تلخ آمد و آن این بود که پلیکان مسن باغ گلشن طبس تلف شده؛ پلیکانی که دیگر شاید نتوان مانند آن را یافت؛ درست است، مسن‌ترین پلیکان که حدود ۳۰ سال قبل به باغ گلشن طبس انتقال داده شده بود، در اثر کهولت سن تلف شد. محمد جلال هادیان، رئیس شبکه دامپزشکی طبس گفته است: در دهه ۵۰ خورشیدی دو پرنده مهاجر بر اثر گم کردن مسیر به طبس می‌رسند و در باغ گلشن طبس سکنی گزیده و مورد توجه مردم قرار می‌گیرند. در  ... “مرگ پیرترین پلیکان خراسان جنوبی در تنهایی”

Continue Reading ←

آغاز عملیات احیای ۲۰۰ هکتار از مراتع ورامین

به گزارش ایسنا اصغر سپه وند با بیان اینکه اعتبارات این عملیات بیولوژیک از محل صندوق توسعه ملی تأمین شده است، گفت: این پروژه در قالب بذرکاری به همراه ایجاد هلالی‌های آبگیر به مرحله اجرا درآمده است. وی ادامه داد: در این پروژه از بذر «درمنده دشتی» – که گیاه بومی مراتع ورامین است – استفاده شده تا علاوه بر افزایش پوشش گیاهی، علوفه مورد نیاز دام‌ها تأمین شود. سپه‌وند خاطر نشان کرد: طی دو سال گذشته عملیات بذرکاری همراه با ایجاد هلالی‌های آبگیر در مراتع سیاهکوه شهرستان ورامین به میزان ۱۵۵۰ هکتار اجرا شد. وی مشارکت مردمی را در توسعه عرصه‌های منابع طبیعی مهم توصیف و اظهارکرد: از آنجایی که منابع طبیعی متعلق به آحاد مردم است و باید برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود، مشارکت اقشار مختلف مردم و جوامع محلی از جمله دامداران، بهره‌برداران و عشایر در حفظ، احیا و توسعه عرصه‌های منابع طبیعی به‌ویژه مراتع بسیار  ... “آغاز عملیات احیای ۲۰۰ هکتار از مراتع ورامین”

Continue Reading ←