هشدار هواشناسی نسبت به بارش باران و برف از فردا

سازمان هواشناسی با صدور هشداری از فعالیت سامانه بارشی از فردا (۲۵ آذرماه) تا اواخر وقت پنج‌شنبه (۲۷ آذرماه) خبرداد و برای کشاورزان، باغداران و … توصیه‌هایی را ارایه کرد.  ... “هشدار هواشناسی نسبت به بارش باران و برف از فردا”

Continue Reading ←

قول‌های جدید از چشمه‌علی شهر ری تا آب‌انبار ورامین

به گزارش ایسنا، مرتضی ادیب‌زاده – معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران – گفت: تپه چشمه‌علی، در امتداد دامنه و دیواره ‌شرقی و جنوبی تپه‌ تاریخی چشمه‌علی در برخی نقاط خالی شده و خاک تپه ریزش کرده است که قصد داریم قسمت‌های آسیب‌دیده را  با مصالح مناسب استحکام‌بخشی کنیم و در پایان با کاهگل پوشش دهیم. او با اشاره به روند افزایشیِ فرسایش و آسیب‌هایی که به نقش‌برجسته چشمه‌علی وارد شده، ادامه داد: ‌برای حفاظت نقش‌برجسته ‌چشمه‌علی بودجه‌ای مناسب اختصاص داده شده تا قبل از پایان سال‌ جاری روند مرمت آن آغاز شود. در سال‌های ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۵ هجری شمسی، تپه کنار چشمه‌علی توسط تیم کاوش اریک اشمیت کاوش شد و آثاری مربوط به آغاز هزاره چهارم، دوره‌های‌ اسلامی و اشکانی به دست آمد که اکنون بخشی از این آثار در موزه‌های آمریکا و بخش دیگر در موزه ایران ‌باستان نگهداری می‌شود. با درگذشت اریک اشمیت، پژوهش‌ها بار  ... “قول‌های جدید از چشمه‌علی شهر ری تا آب‌انبار ورامین”

Continue Reading ←

چک‌های ناقص عربستان برای ایران و برنامه اعزام به عراق و سوریه

به گزارش ایسنا، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، چند روز پس از انتشار رسمی حکم دادگاه عربستان درباره تبرئه متهمان پرونده سقوط جرثقیل در مسجدالحرام، اعلام کرد: طبق مستندات هیأت پزشکی حج و زیارت تعداد مصدومان ایرانی حادثه سقوط جرثقیل بسیار بیشتر از آماری است که عربستان برای آن‌ها چک‌های بانکی غرامت صادر کرده است و این موضوع از طریق وزارت خارجه، سفارت سوئیس در تهران و سایر راهکارها پیگیری شود. حادثه سقوط جرثقیل سال ۲۰۱۵ در جریان حج تمتع در مسجدالحرام رخ داد که بر اثر آن ۱۱۱ نفر کشته و بیش از ۲۳۸ نفر دیگر نقص عضو شدند. عربستان به تازگی حکم تبرئه عاملان آن حادثه را اعلام کرده است. سازمان حج و زیارت نیز پیرو آن روز شنبه (۲۲ آذرماه) در بیانیه‌ای آخرین وضعیت غرامت بازماندگان آن حادثه را توضیح داد. بنا بر اعلام سازمان حج و زیارت، در آن حادثه ۱۳ ایرانی جان  ... “چک‌های ناقص عربستان برای ایران و برنامه اعزام به عراق و سوریه”

Continue Reading ←

اوکراین خواستار ثبت منطقه چرنوبیل در فهرست میراث یونسکو

به گزارش ایسنا و به نقل از یورونیوز، با گذشت بیش از سه دهه از فاجعه چرنوبیل که به عنوان بدترین فاجعه‌ هسته‌ای جهان شناخته می‌شود دولت اوکراین خواستار قرار گرفتن نام منطقه چرنوبیل در فهرست میراث جهانی شده است. گردشگران بسیاری در شهر متروکه «پریپیات» و منطقه «چرنوبیل» از ساختمان‌ها و خیابان‌ها بازدید می‌کنند. «ماکسیم پولیوکو» که یک راهنمای تور در منطقه چرنوبیل است در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه بیان کرد: «منطقه چرنوبیل درحال حاضر هم یک منطقه مشهور محسوب می‌شود، اما این مکان هنوز هیچ عنوان رسمی ندارد.» مقام‌های اوکراین امیدوارند با به رسمیت شناخته شدن منطقه چرنوبیل توسط یونسکو، این مکان بیشتر به عنوان یک نقطه گردشگری شناخته شود و شرایط محافظت از ساختمان‌های قدیمی منطقه فراهم شود. در سال ۱۹۸۶ انفجار یکی از راکتورهای هسته‌ای نزدیک شهر «پریپیات» منجر به آلوده شدن بخش‌هایی از اوکراین و بلاروس به تشعشعات رادیواکتیوی و در نتیجه به وجود آمدن منطقه  ... “اوکراین خواستار ثبت منطقه چرنوبیل در فهرست میراث یونسکو”

Continue Reading ←

با وجود تحریم های زورگویانه نمی توان به صلح اندیشید

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری اظهار کرد: یکی از مسائل مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد، موضوع خانواده است و به همین دلیل ما مرکزی به نام مرکز بین المللی گفتگوی خانواده را  با همکاری آیسسکو راه اندازی کرده ایم، چرا که معتقدیم گفتگو برای صلح از درون خانواده نشات می گیرد و برای دستیابی  به صلح جهانی نیز گفتگوها باید دو طرفه انجام شود و لازم است همه همکاری کنند.  ... “با وجود تحریم های زورگویانه نمی توان به صلح اندیشید”

Continue Reading ←

حال و روز امامزاده «اسماعیل» اصفهان

۲۴ آذر ۱۳۹۹ / ۱۵:۱۸ تقریبا یکصد و سی سال پس ازحمله اعراب به اصفهان، ایوب بن زیاد حاکم عرب اصفهان در دهکده ای به نام خوشینان که در کنار نهر فرسان قرار داشت، قصر و بازار و مسجدی بنا کرد. مسجدی که گفته می شود اولین مسجد اسلامی در این منطقه بوده. منطقه ای که بعدا به نام اصفهان شناخته شد. شاید امامزاده اسماعیل و محدوده تاریخی آن بازماندگانی از همین مسجد باستانی باشند. دهکده خوشینان که احتمالا در مکان کنونی خیابان هاتف بوده، در آن روزگار بین دو شهرک عمده اصفهان قرار داشت. یکی شهرک جی با مرکزیت شهرستان (محدوده کنونی پل شهرستان) که عموما زرتشتی نشین بودندو دیگری شهرک یهودیه (محله جوباره کنونی) که یهودیان دوران تبعید بخت النصر یا زمان آشوریان یا در عصر یزدگرد اول ساسانی به اینجا آمده بودند. با استقرار اعراب در خوشینان، مرکزیت شهر اصفهان به مرور به ابن نقطه منتقل می  ... “حال و روز امامزاده «اسماعیل» اصفهان”

Continue Reading ←

آلودگی شدید هوا در قم

با توجه به افزایش ذرات معلق هوا در نتیجه وارونگی دما و پایداری هوا در روزهای گذشته (یکشنبه ۲۳ آذر ماه) ، شاخص کیفیت هوا در شهر قم در وضعیت ناسالم برای عموم مردم قرار گرفته و مسئولین بهداشتی استان از افراد مبتلا به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان درخواست عدم خروج از منزل را کرده است.  ... “آلودگی شدید هوا در قم”

Continue Reading ←

وقتی هیچ‌کدام مسوولیت بی‌توجهی‌شان را گردن نمی‌گیرند!

به گزارش ایسنا، داستانِ مافین‌آباد باستانی بعد از شناسایی‌اش در حدود ۳۰ سال قبل آغاز شد، تپه‌ای که باستان‌شناسان نیمی از آن را مربوط به اوایل هزاره پنجم پیش از میلاد دانسته و معتقد بودند فقط جزء کوچکی از آن ‌را دوره‌ پارتی تشکیل می‌دهد؛ با این حال، در دهه‌ ۵۰ تاسیس کارخانه‌ آجرسفید به روش تونلی توسط کارشناسان آلمانی در محدوده‌ این تپه، خسارت جبران‌ناپذیری به آن وارد کرد؛ چراکه روش کار این کارخانه، مصرف اکسیژن بود و کارشناسان آلمانی با ایجاد فضای سبز در جلو کارخانه به‌دنبال برطرف کردن این مشکل بودند. به همین دلیل، با نادیده گرفتن تپه، کارخانه از تپه خاک‌برداری کرد و این کار سبب از میان رفتن آثار دوره‌ پیش از تاریخ شد. ‌سال ۱۳۷۲ مسوولان اداره‌ میراث فرهنگی استان تهران به همراه کارشناسان پژوهشکده‌ باستان‌شناسی از این تپه بازدید کردند و گزارش خود را تحت عنوان «بررسی استعدادهای دوران نوسنگی دشت ری» به سازمانِ وقت ارائه دادند. در سال ۱۳۸۰ نیز هیاتی  ... “وقتی هیچ‌کدام مسوولیت بی‌توجهی‌شان را گردن نمی‌گیرند!”

Continue Reading ←

پیگیری برای تملک و تبدیل ۱۷ باغ به بوستان در تهران

به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوری در آیین بهره برداری از باغ سلیمانیه گفت: ۱۷ باغ تاکنون در شهر تهران تملک و به بوستان عمومی تبدیل شده است. اقدام خوبی که در دوره شورای پنجم و مدیریت شهری در جهت تحقق رضایتمندی شهروندان تهرانی انجام شده است. وی افزود: شهر تهران با توسعه نامتوازن و ساخت و سازهای گسترده ای که داشته ملاحظات محیط زیستی در آن رعایت نشده و این امر باعث شده هزاران اصله درخت در این شهر قطع و یا از بین برود. وی افزود: براساس رویکردی که شورای شهر تهران در دوره پنجم داشته و مصوباتی که ابلاغ کرده، رویکرد شهرداری تهران نیز به کاهش قطع درختان و جایگزینی موثر عوامل اکولوژیک منجر شده است. شورای شهر در این دوره بازنگری در کمیسیون ماده ۷ را با سیستمی کردن فرایند کمیسیون در جهت حفاظت هوشمند از فضای سبز و درختان اقدام موثری انجام داده است و  ... “پیگیری برای تملک و تبدیل ۱۷ باغ به بوستان در تهران”

Continue Reading ←

تقدس زبان فارسی در میان ارامنه قدیم

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، چهارمین وبینار روابط فرهنگی ایران و ارمنستان با محوریت «نقش میراث فرهنگی در روابط دو کشور» به همت رایزنی فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در ایروان،  با حضور محمدرضا مجیدی، مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره انجمن همکاری با یونسکو و سفیر سابق ایران در یونسکو، کارن خانلری، دکترای تاریخ و نماینده دوره نهم و دهم ارامنه شمال کشور در مجلس شورای اسلامی و همچنین محمدمسعود صادقی، سرپرست رایزنی فرهنگی کشورمان و نماینده بنیاد سعدی در ایروان به عنوان مدیر نشست برگزار شد. در ابتدا، کارن خانلری با اشاره به راه طولانی مشترکی که دو ملت ایرانی و ارمنی در طول تاریخ با هم طی کرده‌اند، چند مورد از اشتراکات فرهنگی دو کشور از جمله تقدس زبان فارسی در میان ارامنه قدیم و توصیه به یادگیری آن توسط جوانان را یادآوری کرد. او ثبت مجموعه‌ای از کلیساهای ارامنه در ایران در فهرست  ... “تقدس زبان فارسی در میان ارامنه قدیم”

Continue Reading ←