به گزارش ایسنا، آخرین آسیبهایِ آشکارِ نشسته بر پیکر بخشهای مختلف مسجد مشیرالسلطنه از ساعتِ قدیمیاش گرفته تا شبستانها و سقفی نیمه تخریب شدهای که قرارشان بر ایجاد حجرههای جدید بوده یا حتی کتابخانهای که سالهاست در همان پشت بام مسجد متروکه مانده و محل انبارِ وسایلِ غیرقابل استفاده شده، یا کاشیهای طبلهزدهی جدارهی حیاط و حتی مطبخ قدیمی آشپزخانه که حالا کاملا مدرن شده تا همین چند ماه قبل به وضوح دیده میشدند، آسیبهایی که هیات امنای مسجد تلاش داشتند دستکم برای حفاظت از اصل بنا، انها را برطرف کنند، اما…
بعد از مدتها و چند بار رفت وآمد کارشناسانِ میراثی اوایل امسال بود که شهرداری منطقه ۱۱ از آغاز مرمت این مسجدِ تاریخی از ابتدای شهریور ماه خبر داد، هر چند آغاز مرمت چند ماهی به عقب افتاد، اما بالاخره شهرداری منطقه نخستین خبر برای آغاز این مرمت را با «شروعِ تعمیر یکی از قدیمیترین ساعتهای نصب شده ... “راه برای نجاتِ مشیرالسلطنه هموار شد”
پس از انتشار گزارش ایسنا درباره مراجعه زائران به بانکها برای دریافت وجوه مازاد هزینه حج ۹۸، در هفته حساس و تعطیل کرونا، سازمان حج و زیارت با صدور اطلاعیهای که در اختیار این خبرگزاری قرار داده است، درباره وجوه مازاد هزینههای حج تمتع ۱۳۹۸ توضیحاتی داد.
در این اطلاعیه آمده است: «پیرو اعلام قبلی سازمان حج و زیارت مبنی بر استرداد وجوه مازاد هزینههای حج، به اطلاع مشرفشدگان به سرزمین وحی در حج ۱۳۹۸ میرساند با هماهنگی قبلی، اداره کل سازمان و روشهای بانک ملی طی دستورالعملی به شعب بانک ملی سراسر کشور اعلام کرده است که وجوه مذکور به حسابهای فعال به نام حجاج گرامی در بانک ملی منتقل شده و امکان برداشت به روشهای معمول و به صورت غیرحضوری وجود دارد و به هیچ عنوان نیاز به مراجعه حضوری به بانک نیست.
آن دسته از افرادی که دارای حساب فعال در بانک ملی نیستند، وجه مربوطه در حساب افتتاحشده ... “حاجیها به بانک نروند!”
به گزارش ایسنا، «گنجینه ها» برنامه ای ۱۳ قسمتی است که به مدت ۳۰ دقیقه با موضوعاتی چون معرفی اسناد و دستخط های تاریخی، ظروف فلزی تاریخی، ماکت اتومبیل های تاریخی، ادوار سکههای تاریخی در ایران، مجموعه نایاب از عروسک های ملل مختلف، مجموعه خاص از لباس های اقوام ایرانی، آثار مردم شناسی، کتب قدیمی، آثار خطاطی از دوران پیش از قاجار تا کنون، ساعت های قدیمی، پرندگان نایاب جهان و فرش های ادبی و هنری از شبکه جهانی جام جم پخش می شود.
احمد ظریف رفتار، تهیهکنندگی و کارگردانی این مجموعه را بر عهده دارد.
دیگر عوامل تولیدکننده برنامه به شرح زیر است:
مدیر تصویر و صدا، یعقوب عباس فامتدوین و صدا گذاری، محمد حسین محمود، مرضیه توکل نیامدیر تولید، حسن فصیحیدستیاران نور و صدا، ناصر محرم خانی، حنان عزیزیهماهنگی، سیمین کرم زاده
گنجینه ها از ۱۰ آذر ماه، دوشنبه ها ساعت ۲۲ به وقت تهران از جام جم ... “معرفی گنجینه های ایران به هموطنان مقیم خارج از کشور”
لیلا رحیمی امروز دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹ با اعلام این خبر گفت: «عبای بوشهر که در روستای ملّی عبا بافی بحیری تولید میشود به عنوان صنایع دستی برتر جهانی انتخاب شد.»
وی افزود: «شورای جهانی صنایع دستی با برگزاری یک دوره مسابقه در بین صنعتگران ۱۲ کشور، صنایع دستی ایران را شایسته عنوان برتر در بین تولیدات دیگر کشورها دانست.»
معاون صنایع دستی استان بوشهر اضافه کرد: «محصول ارسالی بوشهر عبا بود که از پشم شتر تولید می شود و تمامی مراحل تولید از تهیه مواد اولیه و بافت پارچه در روستای بحیری انجام می شود.»
رحیمی اضافه کرد: «روستای بحیری ۳۸ بانوی فعال دارد که در ۱۸ کارگاه مشغول به تولید صنایع دستی در رشته عبا بافی هستند و صنعتگر شرکت کننده در این رویداد، فاطمه شاکری ۲۳ ساله بود که توانست عنوان برتر را کسب کند.»
وی خاطرنشان کرد: «جوایز این رویداد جهانی از سوی کشور ازبکستان و با ... “انتخاب عبای بوشهر به عنوان صنایع دستی برتر جهان”
به گزارش ایسنا کامبیز مهدیزاده با اشاره به اجرای طرح توسعه معدن با هدف شناساندن جاذبههای زمین گردشگری و ژئوتوریستی کشور، افزود: در این طرح بنا داریم با استفاده از نوآوریها و فناوریهای حوزه گردشگری، با حمایت از ایدهها و طرحهای جدید و فناورانه، در راستای توسعه گردشگری معدن، زمین شناسی و ژئوتوریسم به عنوان یکی از سرمایههای ملی و ظرفیتهای درآمدزایی کشور، گامهای عملیاتی برداریم.
مهدیزاده ببا بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیش قراول حمایت از ایدههای نو در کشور است، خاطر نشان کرد: این مهم با نگاه مدیریت علمی حاصل میشود.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیر طرح توسعه نوآوری ها و فناوریهای حوزه زمین شناسی، معدن و صنایع معدنی یادآور شد: این طرح بنا دارد با معرفی و شناساندن جاذبههای زمین شناسی، ژئوتوریسم و گردشگری معدن در مناطقی از کشور که سرشار از پدیدههای زمین شناسی است، به منظور ایجاد و ... “اجرای طرحی برای حمایت از ایدههای زمین شناسی و ژئوتوریسم”
به گزارش ایسنا، با انتشار اخبارِ مختلفی مبنی بر احتمال تخریب محوطه تاریخی چگاسفلی در طول یک سال گذشته، یوسف مجیدزاده – باستانشناس پیشکسوت و کاوشگر محوطه تاریخی جیرفت – در دو نامه به فاصله چند روز، خطاب به محمدحسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – درخواستِ توجه و حفاظت بیشتر از این محوطه تاریخی را مطرح کرد.
او در نخستین نامه خود اینطور نوشت: آنگونه که مطالعات میدانی باستانشناسان شما نشان میدهد، چگاسفلی محوطهای است وسیع در خوزستان و متعلق به بازه زمانی ۴۷۰۰ تا ۳۸۰۰ پیش از میلاد که به دلیل دور بودن از کانون پژوهشهای باستانشناسان ناشناخته مانده بود.
تا همین اواخر، یافتههای پیش از تاریخی در کرانههای خلیج فارس (مانند بوشهر) به دوران عبید نسبت داده میشد. اما، پژوهشهای میدانی دکتر مقدم در چگاسفلی نشان داده است که سنت فرهنگی مناطق زاگرس (مانند باکون) و مناطق کوهپایهای و پست جنوب غرب ایران (شوشان) ... “مجیدزاده هم برای حفاظت از چگاسفلی پیشقدم شد”
به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ از تشدید فعالیت سامانه بارشی از صبح چهارشنبه (۱۲ آذرماه) تا صبح پنجشنبه (۱۳ آذرماه) خبر داده و آورده است: طی این مدت بارش باران، در ارتفاعات برف و در مناطق مستعد تگرگ برای شمال و شرق خوزستان، جنوب لرستان و غرب چهارمحال و بختیاری پیشبینی میشود. در این شرایط جوی آبگرفتگی معابر، اختلال در تردد جادهای، جاری شدن روانآب، بالا آمدن سطح آب رودخانهها، بارش برف در مناطق کوهستانی، احتمال مسدود شدن راههای روستایی مناطق سردسیر، کاهش دید در گردنهها، احتمال لغو و تاخیر پروازها دور از انتظار نیست.
در چنین شرایطی پرهیز از تردد غیر ضروری، اجتناب از قرار گرفتن در حاشیه رودخانه و مسیلها، کنترل و بازگشایی راهآبها، کانالها و ورودی دهانه پلها، اجتناب در صعود به ارتفاعات و تجهیز خودروها به وسایل زمستانی هنگام عبور از مناطق کوهستانی توصیه میشود.
به گزارش ایسنا در هشدار نارنجیرنگ سازمان هواشناسی پیشبینی ... “هشدار هواشناسی نسبت به تشدید بارش باران و برف”
به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، باستانشناسان موفق شدهاند دهها هزار نقاشی حیوانات و انسانها را که حدود ۱۲۵۰۰ سال پیش بر روی صخرهای در کلمبیا خلق شدهاند کشف کنند.
موضوعات این سنگنگارهها که حیوانات منقرضشده عصر یخ هستند یکی از عوامل تاثیرگذار در تخمین قدمت این سنگنگارهها بوده است.
باستانشناسان معتقدند تصاویر این حیوانات توسط نخستین گروه از افرادی که به این بخش از جنگلها آمازون رسیده بودند، خلق شده است.
این اکتشاف در حقیقت سال گذشته صورت گرفته، اما تاکنون رسانهای نشده بود. اخیرا پروژه ساخت یک برنامه تلویزیونی درباره کشف این سنگنگارهها با عنوان «رمز جنگل: پادشاهی گمشده آمازون» کلید خورد.
این اکتشاف بزرگ توسط یک گروه باستانشناسی بریتانیایی- کلمبیایی به سرپرستی «خوزه ایریرت» استاد رشته باستانشناسی در دانشگاه اکستر صورت گرفته است.
سرپرست این گروه باستانشناسی میگوید: «وقتی در محل این سنگنگارهها حضور پیدا کنید احساساتتان برانگیخته میشود. ما از دهها هزار نقاشی صحبت میکنیم. ... “دهها هزار سنگنگاره ماقبل تاریخ کشف شد”
به گزارش ایسنا به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ولی تیموری به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در سی و ششمین نشست وزرای گردشگری کمیته دائمی همکاریهای اقتصادی و تجاری سازمان همکاریهای اسلامی موسوم به «کومسک» حضور یافت و در سخنانی، همکاری نهادهای بینالمللی به منظور تعامل و همفکری در زمینه حیات گردشگری در بحران کرونا را امری بسیار ضروری دانست و با اشاره به تغییر احتمالی ساختارهای کلی سفر در ایام پساکرونا، بر بازنگری در بازارهای هدف، بازتعریف محصولات گردشگری و بهبود سطح ارائه خدمات الکترونیک، تاکید کرد.
او در این نشست که به صورت وبیناری حول دو محور «واکنش به کووید- ۱۹» و «ارتقای کارآفرینی برای رقابتپذیری صنعت گردشگری» برگزار شد، با ارائه گزارشی از اقدامات ایران برای انطباق و همزیستی با کرونا نظیر حمایت از فعالان صنعت گردشگری در قالب بستههای حمایتی، شامل امهال بدهیها و اعطای وام با بهره کم و دوره ... “پیشنهادهای ایران به کشورهای اسلامی برای مهار کرونا در گردشگری”
به گزارش ایسنا، حسین شهیدزاده در رویداد کلیماتون تهران ۲۰۲۰ که روز گذشته بهصورت مجازی برگزار شد و یکی از محورهای پنجگانه آن ارتقای کیفیت هوای تهران بود، اظهار کرد: اگر نحوه زیست شهری در تهران تغییر نکند، شاهد تغییرات سریع اقلیمی و گسترش روزافزون مسائل و مشکلات موجود خواهیم بود که افزایش دمای هوا در این کلانشهر از جمله آثار و تبعات آن برای سالها و دهههای آینده است.
وی درباره دلایل عمده تسریع تغییرات اقلیمی در تهران تصریح کرد: افزایش گازهای گلخانهای به دلیل ازدیاد استفاده از سوختهای فسیلی، تبدیل فضای سبز و باغات اطراف و داخل شهر به کاربریهای صنعتی، مسکونی و اداری و تولید روزافزون گاز متان به علت دفن انبوه زبالههای تولید شده از جمله عوامل سرعت گرفتن تغییرات اقلیمی در تهران است.
شهیدزاده درباره راهکارهای کاهش سرعت تغییرات اقلیمی در تهران گفت: ایجاد محدودیت برای تغییر کاربری اراضی، جلوگیری از توسعه محدوده شهر، افزایش پوشش گیاهی، جدیت ... “تعداد فوتیهای آلودگی هوا در جهان چندین برابر فوتیهای کرونا است”