به گزارش ایسنا، زهرا صدراعظم نوری در آیین بهره برداری از باغ سلیمانیه گفت: ۱۷ باغ تاکنون در شهر تهران تملک و به بوستان عمومی تبدیل شده است. اقدام خوبی که در دوره شورای پنجم و مدیریت شهری در جهت تحقق رضایتمندی شهروندان تهرانی انجام شده است.
وی افزود: شهر تهران با توسعه نامتوازن و ساخت و سازهای گسترده ای که داشته ملاحظات محیط زیستی در آن رعایت نشده و این امر باعث شده هزاران اصله درخت در این شهر قطع و یا از بین برود.
وی افزود: براساس رویکردی که شورای شهر تهران در دوره پنجم داشته و مصوباتی که ابلاغ کرده، رویکرد شهرداری تهران نیز به کاهش قطع درختان و جایگزینی موثر عوامل اکولوژیک منجر شده است. شورای شهر در این دوره بازنگری در کمیسیون ماده ۷ را با سیستمی کردن فرایند کمیسیون در جهت حفاظت هوشمند از فضای سبز و درختان اقدام موثری انجام داده است و تلاش شده با وضع جرایم واقعی قطع درختان به سمت واقعی شدن عوارض ناشی از قطع درختان حرکت کند.
صدراعظم نوری ادامه داد: در طی سال های ۹۳ تا ۹۶ سالانه به طور میانگین ۴۵۰۰ ملک در کمیسیون ماده ۷ مورد بررسی قرار می گرفت و میانگین ۱۲ هزار اصله درخت به صورت خشک و یا قطع شده ثبت می شد و از محل این ها حدود چند ده میلیارد تومان جریمه منظور می شد که تنها ۱۵ درصد این جرایم وصول می شد اما از سال ۹۶ به بعد با توجه به مصوبات شورا در سال های ۹۷ و ۹۸ به صورت میانگین ۲۷ هزار پرونده سالانه در مناطق ۲۲ گانه بررسی شده که در سال ۹۷ ، ۶۷۰۰ اصله و در سال ۹۸، ۴۳۰۰ اصله درخت خشک ثبت شده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: عوارض درختان قطع شده در سامانه ثبت می شود و با توجه به سیاستی که در شورا اتخاذ شد این جرایم در سال ۹۸، ۱۴۶ میلیارد تومان و در سال ۹۷، ۲۰۱ میلیارد تومان ثبت و وصول شد که همه آن ها برای تملک باغات و گسترش فضای سبز استفاده می شود.
نوری ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری کمیسیون سلامت و کمیسیون ماده ۷ از محل عوارض و جرایم، باغاتی که در مناطق کم برخوردار وجود داشتند تملک و به سرانه فضای سبز شهر تهران افزوده شد. بی تردید سیستمی شدن کامل فرایند کمیسیون ماده ۷ از موفقیت های این دوره مدیریت شهری است که در جهت رضایتمندی بیشتر شهروندان انجام شده است.
وی افزود: از ابتدای دوره پنجم شورا تاکنون ۱۷ باغ جمعا به مساحت ۱۰۳ هزار و ۵۵۳ مترمربع تملک و به بوستان عمومی تبدیل شده است. در سال ۹۹ نیز ۱۷ باغ دیگر در مناطق ۹، ۱۰، ۱۱، ۱۲، ۱۴، ۱۶ و ۱۷ در دست بررسی و تملک است که با تحقق تملک این باغات ۳۴ قطعه باغ به فضای سبز شهر تهران افزوده می شود.
وی تأکید کرد: بی تردید آنچه که در خزانه از محل این عوارض وجود دارد باید برای تملک باغات مصرف شود. حدود ۶۰ میلیارد تومان در حساب خزانه باقی مانده که باید با دستور شهردار تهران این رقم در اختیار کمیسیون ماده ۷ و سازمان بوستان ها قرار گیرد.
انتهای پیام