به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی، ولفرام کلایس برای نخستینبار در سال ۱۹۵۹ میلادی (۱۳۳۸ شمسی) به ایران سفر کرد و پس از مدت کوتاهی در سال ۱۹۶۱ به عنوان مدیر دوم بخش تهران موسسه باستانشناسی آلمان معرفی شد و تا سال ۱۹۸۶ فعالیتهای این موسسه در کشور را هدایت کرد.
کاوشهای باستانشناسی در تخت سلیمان، مسجد سلیمان، بسطام و بیستون با سرپرستی او انجام شده و حاصل فعالیتهای پژوهشیاش درباره معماری و شهرسازی ایران، همچنین مکانهای باستانی کاوششده در ایران بیش از ۳۰۰ کتاب و مقاله پژوهشی است.
کتابهای «بسطام ۱ و ۲»، «کاروانسراهای ایران» و «تاریخ معماری ایران» از آثار کلایس است که توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به چاپ رسیده است.
پروفسور ولفرام کلایس در طول زندگی خود و به عنوان عضوی از DAI، به طور مداوم به ایران سفر میکرد تا با اشتیاق و دقت معماری باستانی و بناهای فرهنگی ایران را ثبت کند. در این روند، او مجموعه قابل توجهی از انتشارات، اطلاعیهها، نقشهها، طرحهای معماری و یک مجموعه عکاسی غنی را برای آیندگان به یادگار گذاشت.
کلایس را به عنوان پژوهشگر معماری اورارتویی در کردستان ایران و کردستان عراق نیز میشناسند، اما او در طول یک دهه گذشته دچار بیماری شد که ناتوانش کرده بود، تا اینکه در سن ۹۰ سالگی درگذشت.
انتهای پیام