پيك محيط زيست سبز 2012-11-19 15:26:00

بیست سومین نشست پاتوق سبز، با موضوع نقش هنر در آموزش محیط زیست در روز سه شنبه 23 آبان 1391 ماه در سالن همایش نظامی گنجوی واقع در پارک نظامی گنجوی در منطقه 6 شهرداری، برگزار گردید.

این نشست از برنامه های ستاد محیط زیست شهرداری تهران است که به همت جمعیت حامیان زمین و همکاری پایگاه اطلاع رسانی گزارشگر طراحی صنعتی در آبان ماه امسال برگزار گردید. این سلسله برنامه ها در راستای ارتقاء توسعه پایدار از وجوه مختلف می باشد.

برنامه این دروه با محوریت نقش هنر در آموزش محیط زیست با حضور مسئولین و همچنین اساتید و هنرمندان فعال این حوزه برگزار گردید. در ابتدای برنامه فیلم پیام اختصاصی John Thackara (مدير سازمان بين‌المللي دروازه‌هاي ادراك) که توسط گزارشگر طراحی صنعتی ضبط شده بود، مبنی بر تمرکز بر Cooperation بجای New Creation به نمایش درآمد.

پس از پخش پیام آقای جان تاکارا، سرکار خانم دکتر حقیقی دكتراي برنامه ریزی آموزش از دور به عنوان مدیر پنل گفت: هدف هر نشست علمی را می توان، کاهش فاصله بین عملکرد واقعی وعملکرد مورد انتظار، دانست. وی در ادامه صحبت های خود به مراحل آموزش و نحوه تاثیر گزاری روش های آموزشی اشاره کرد.

در ادامه  آقای مهندس قیومی مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، به ایرادی سخنانی پیرامون عملکرد سازمان محیط زیست در راستای آموزش محیط زیست پرداختند و بطور مثال به اضافه شدن مباحث محیط زیستی دروس مقطع متوسطه اشاره کردند و در پایان خاطر نشان کردند که تمرکز بخش پژوهشی این سازمان بطور عمده ای به سمت مباحث آموزشی جهت دهی شده است.

پس از ایشان سرکار خانم الهه مقدمي - عضو هيئت علمي دانشگاه آزاداسلامي - كارشناس ارشد نقاشي، درباره سبک های هنری محیط زیستی سخنانی بیان کردند و نمونه هایی از فعالیت های هنرمندان داخلی و خارجی این حوزه را بویژه از سبک های هنر حاضر آماده (Readymade)، هنر زمینی (Land art) و هنر بازیافت (Recycle art  , Found Art) ارائه کردند.

پس از ایشان نیز خانم شاهد شعاعی به نمایندگی از طرف موسسه مهرگان پرتوپژوه، سخنرانی خود با عنوان نقش هنر در آموزش محیط زیست با رویکرد سلامت، را ارائه کردند. ایشان با اشاره به نقش هنر در آموزش گفتند: امروزه امکانات و برنامه ها ی آموزشی بدون توجه به مبانی طراحی هنری عملا ارزشمند نیستند.

در بخش بعدی سرکار خانم سونای آردی و آقای امید اسماعیلی مکرم (از گروه گزارشگر طراحی صنعتی) به ارائه مطلبی پیرامون دیزاین و نقش آن در آموزش محیط زیست پرداختند و طراحی خدمات را یکی از گرایشات مثبت در این مسیر معرفی کرده و در این رابطه نمونه های اجرا شده از گرایش Service Design را به حضار معرفی کرده و در پایان مطلب خود نیز برنامه دورهم برای طراحی پایدار تهران 2012 را بحضار معرفی کرده و یک پروژه از کارهای ارائه شده را نمایش دادند.

پس از گروه گزارش طراحی صنعتی، آقای مجتبي رمزي از هنرمندان مجسمه ساز و فعال در زمینه محیط زیست دعوت به صحبت شد. این هنرمند سه نمونه از کارهای خود را که در مناطق مختلف کشور (از شمال تا جنوب) برای تشویق مردم بومی هر منطقه در راستای حفظ میراث طبیعی خود، انجام داده بودند را بصورت تصویری به نمایش گذاردند.

سخنران بعدی جناب آقای دكتر عليرضا اژدري عضو هيئت علمي دانشگاه تهران بودند که بعنوان یک نماینده دیگر از حوزه دیزاین، پیرامون طراحی پایدار و محصول سبز به ارائه سخنرانی پرداختند. ایشان در ابتدا تعاریف پایداری را مطرح کرده و به نقش طراحان در راستای توسعه ی این هدف اشاره کردند و به این مطلب اذعان داشتند که محصول سبز تنها محصولی که از مواد بازیافتی ساخته شده باشد، نیست. بلکه هر محصولی که باعث پیشبرد اهداف پایداری باشد حتی از پلاستیک ها نیز می تواند محصولی سبز بحساب آید.آخرین سخنرانان آقای فتح ا... امیری یکی از مستندسازان برتر در حوزه محیط زیست و کارگردان فیلم مستند در جستجوی پلنگ ایرانی، بودند. صحبت های ایشان درباره تاثیرگذاری نمایش فیلم های محیط زیستی در جلب حمایت مردم در قبال حفاظت از محیط زیست بود که در میان صحبت هایشان نیز بخش هایی از فیلم های مستند ساخته ی خود را نیز پخش می کردند.


Posted in: دسته‌بندی نشده