وقتی دوچرخه ابزار مردم‌شناسی می‌شود

به گزارش ایسنا، عبدالرضا دشتی‌زاده از محققان حوزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی با دوچرخه به روستاها و مناطق مختلف قشم سفر کرده و در اقدامی برنامه‌ریزی‌شده با عنوان«هم‌رکاب با مردم در جزیره قشم» به مشاهده ابعاد گوناگون فرهنگ مردم و ثبت و ضبط زندگی آنان پرداخته است. او به عنوان سرپرست و مجری این طرح  درباره‌ روند شکل‌گیری این اقدام با اشاره به اهمیت دوچرخه به عنوان وسیله‌ای که نماد سادگی و سنت است، تاکید کرد: در ادبیات و سینمای جهان دوچرخه دارای جایگاه بسیار بالایی است و در آثار سینمایی مانند «دزد دوچرخه» اثر ویتوریو دسیکا این جایگاه نشان داده می‌شود.  او با بیان این‌که در روند این پژوهش احساس می‌کند با محیط ارتباط قوی‌تری دارد و تصور مردم نیز در این روش از محقق مردم‌شناس به عنوان یک کارمند اداری از بین می‌رود و جای خود را به یک تصویر برابر و صمیمی می‌دهد، افزود: در این برنامه به تمام روستاها و  ... “وقتی دوچرخه ابزار مردم‌شناسی می‌شود”

Continue Reading ←

آیا برای ترک‌های «بند میزان» فکری شد؟

به گزارش ایسنا، در این شرایط بودند آثاری که مرور زمان و برخی اتفاقات غیرمترقبه دیگر سیل را بهانه‌ای برای نشان دادنِ آسیب‌های جدی‌تر واردشده به آن‌ها کرد، که بند میزان سازه‌های جهانی شوشتر نیز از این اتفاق مبرا نبود.  با بارشِ باران‌های سیل‌آسا در فروردین سال گذشته، بارها از وضعیت نامناسب این سازه‌ جهانی خبر رسید، حتی فرهاد عزیزی – مدیر کل اداره پایگاه‌های میراث جهانی – نیز سوم اردیبهشت سال گذشته در گفت‌وگو با ایسنا، وضعیت «بند میزان» را نامناسب ارزیابی کرد و گفت:‌ در آخرین دور بازدیدها در زمان حضور کارشناس یونسکو از ۲۲ تا ۲۴ فروردین «بند میزان» همچنان زیر آب بود، اما در روزهای قبل از این تاریخ، که آب در این بخش فروکش کرده بود، بررسی‌ها ترک‌های عمیقی در بنا را نشان می‌دادند. داستانِ این ترک‌های عمیق اما همچنان در حدِ همان حرف باقی ماندند، چون باید منتظر فروکش کردن آبِ سیلاب‌ها می‌ماندند تا  فرصت بررسی  ... “آیا برای ترک‌های «بند میزان» فکری شد؟”

Continue Reading ←

گردشگری با نقشه مهندسی فرهنگی کشور کاملا منطبق است

به گزارش ایسنا به نقل از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، ولی تیموری در دیدار با محمود حاجیلویی ـ معاون خط مشی‌گذاری و هماهنگی اجرایی ستاد فرهنگ شورای عالی انقلاب فرهنگی ـ و اعضای این بخش که با هدف بازخوانی سند راهبردی توسعه گردشگری و نیز بررسی مفاد فرهنگی سند یادشده در محل معاونت گردشگری انجام شد، گفت: با توجه به تکلیف قانونی و جهت‌گیری تعیین‌شده در ماده ۱۰۰ قانون برنامه ششم توسعه به منظور تدوین سند توسعه گردشگری، اقدام برای تحقق آن گامی در راستای ایفای نقش دستگاه‌های اجرایی در بخش گردشگری به شمار می‌آید. وی بیان کرد: ما از نگاه هم‌افزایی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز برای پربار ساختن و اثرگذار کردن این سند در حوزه فرهنگی استقبال خواهیم کرد. معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: گردشگری صنعتی به شمار می‌آید که مرتبط با مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و بخش فرهنگ به عنوان یکی از ارکان  ... “گردشگری با نقشه مهندسی فرهنگی کشور کاملا منطبق است”

Continue Reading ←

بیانیه چهار نهاد یونسکو درباره میراث تاریخی قره‌باغ

به گزارش ایسنا، چهار نهاد مرتبط با یونسکو؛ «ایکوموس (شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌ها)»، «ایکا (شورای بین‌المللی آرشیو)»، «ایفلا (فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابداری)» و «ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها)» تمام طرف‌های درگیر در اجرای کامل توافق آتش‌بس در جنگ قره‌باغ را، که از تاریخ ۱۰ نوامبر در قره‌باغ کوهستانی اجرایی شده است، دعوت کرده‌اند تا “به طور فعال در تضمین احترام و حمایت کامل تمام میراث فرهنگی در مناطق مرتبط، به ویژه مناطقی که تسلط بر آن‌ها از یک طرف به طرف دیگر منتقل می‌شود (ناحیه آغدام، ناحیه‌ کلبجر، و منطقه لاچین)، بکوشند. این احترام و حمایت باید به حفاظت، شرح و معرفی تمام این میراث فرهنگی گسترش یابد.” در ادامه نیز آمده است: “با ارجاع به بیانیه پیشین صادرشده از سوی سپر آبی، که هر چهار سازمان عضو مؤسس آن هستند، در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۰، بار دیگر به تمام طرف‌های درگیر، تعهداتی را که طبق مفاد قانون بین‌المللی  ... “بیانیه چهار نهاد یونسکو درباره میراث تاریخی قره‌باغ”

Continue Reading ←

پویش «کودک، همدلی و کرونا»؛ راه جدید ارتباط موزه‌ها با کودکان

سیداحمد محیط طباطبایی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که کمیته ملی موزه‌های ایران با همراهی و همکاری همه موسسه‌ها و نهادهایی که در زمینه کودک فعالیت می‌کنند و با کمک همه موزه‌های کشور درصدد برپایی یک پویش فرهنگی و هنری به نام کودک، همدلی و کروناست، می‌گوید: این پویش در چهار شاخه ادبیات (نوشتن خلاق)، نقاشی، عکس و ویدئو برگزار می‌شود که از کودکان، مربیان و همراهان کودکان انتظار می‌رود تا آثاری را بر اساس استنباطی که کودکان‌شان از این عنوان می‌کنند، همراه با کودک خلق و ارائه کنند. او با تاکید بر شرایط کنونی جامعه و لزوم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی و تا حد امکان قرنطینه، اظهار می‌کند: معتقدیم با برگزاری این پویش می‌توانیم به نوعی باعث نزدیکی و همدلی بین کودکان و خانواده‌ها شویم و شاهد این باشیم که چطور پشتیبانی همه از یکدیگر در مقابل این اپیدمی می‌تواند موثر باشد. محیط طباطبایی با اشاره به آغاز  ... “پویش «کودک، همدلی و کرونا»؛ راه جدید ارتباط موزه‌ها با کودکان”

Continue Reading ←

هشدار نارنجی هواشناسی نسبت به بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور

به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی آمده است که بارش شدید باران و بارش برف فردا (۶ آذر) در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، زنجان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، قزوین، البرز و تهران پیش‌بینی می‌شود و طی روز جمعه (۷ آذر) در استان‌های کردستان، زنجان، خراسان شمالی، شمال استان‌های قزوین، البرز، تهران، سمنان و خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، بوشهر، اصفهان و لرستان دور از انتظار نیست. بر اساس این هشدار طی روز شنبه (۸ آذر) در استان‌های خوزستان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، همدان، مرکزی، ایلام، کرمانشاه، فارس، قزوین، تهران، البرز و زنجان بارش شدید باران همراه با بارش برف در مناطق سردسیر پیش‌بینی می‌شود. بارش‌ها در کشور طی روز یکشنبه (۹ آذر) در استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، اصفهان، ایلام، کرمانشاه، همدان، مرکزی، قم،  ... “هشدار نارنجی هواشناسی نسبت به بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور”

Continue Reading ←

تغییر قوانین قرنطینه سفری بریتانیا

به گزارش ایسنا و به نقل از فوربس، در شرایط کنونی هر یک از مسافرانی که از کشورهایی با خطر بالای ابتلا به ویروس کرونا به بریتانیا بازمی‌گردند، باید به مدت ۱۴ روز در قرنطینه بمانند، اما با اعلام دستورالعمل‌های جدید بریتانیا در رابطه با محدودیت‌های مسافرتی، از ۱۵ دسامبر مدت قرنطینه اجباری از ۱۴ روز به ۵ روز کاهش پیدا می‌کند، با این شرط که پاسخ آزمایش قرنطینه مسافران در روز پنجم منفی باشد. در صورت منفی نبودن پاسخ آزمایش کرونا، افراد باید در قرنطینه بمانند. شرکت‌های مسافرتی که همواره مخالف اجرای قانون قرنطینه ۱۴ روزه اجباری بودند از این قانون جدید استقبال کردند، اما برخی از کارشناسان حوزه گردشگری معتقدند با این‌که این تصمیم یک اقدام رو به جلو محسوب می‌شود اما نمی‎‌توان انتظار داشت آمار مسافرت‌ها روند رو به رشد بسیار سریعی داشته باشد. برخی دیگر نیز قیمت بالای آزمایش کرونا را دیگر عامل بازدارنده برای استقبال  ... “تغییر قوانین قرنطینه سفری بریتانیا”

Continue Reading ←

«زندگی حین کرونا و پساکرونا» زیر ذره‌بین «کلیماتون»

به گزارش ایسنا، پیام پورنگ با اشاره به چالش‌های رویداد کلیماتون ٢۰٢٠ شهر تهران، ارتقای نقش زنان و جوانان در مقابله با تغییرات اقلیمی، زندگی حین کرونا و پساکرونا، هوشمندسازی و توسعه فناوری، ترویج سبک زندگی پایدار و ارتقای مشارکت اجتماعی را چهار رویکرد اصلی کلیماتون ٢٠٢٠ تهران دانست.  رییس اداره توانمندسازی و مشارکت‌های محیط زیست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: برای هر یک از چالش‌ها و رویکردهای مذکور، وبینارهای آموزشی و توجیهی برای شرکت کنندگان برگزار می‌شود که در نهایت منجر به تولید ایده‌های خلاقانه و سودمند برای مجموعه مدیریت شهری توسط آن ها خواهد شد. به گفته وی، چالش‌های رویداد کلیماتون ٢٠٢٠ شهر تهران در پنج محور مدیریت مصرف انرژی و توسعه انرژی‌های پاک، حمل و نقل پایدار و ارتقای کیفیت هوا، توسعه ساختمان‌های سبز، استفاده بهینه از منابع آبی و بازچرخانی آب وکاهش پسماند (کاپ) معرفی شده است.  پورنگ با اشاره به اینکه  ... “«زندگی حین کرونا و پساکرونا» زیر ذره‌بین «کلیماتون»”

Continue Reading ←