به گزارش ایسنا، پروژه بازسازی و توسعه حرم امام علی (ع) در شهر نجف عراق که توسط هنرمندان، معماران و مهندسان ایرانی زیرنظر ستاد بازسازی عتبات عالیات درحال اجرا بود، با شیوع ویروس کرونا از اواخر سال گذشته متوقف شد. اینک ستاد بازسازی عتبات عالیات اعلام کرده اجرای این پروژه با رعایت پروتکلهای بهداشتی، از سر گرفته شده است.
طرح توسعه حرم حضرت علی (ع) به نام «صحن حضرت زهرا (س)» در زیربنایی به وسعت ۲۲۰ هزار متر مربع درحال اجرا است. این پروژه مزین به معماری ایرانی اسلامی بوده و موزهای ماندگار از مهندسی معماری و هنر ایرانی در عتبات عالیات عراق به شمار میآید که در دو بخش زیارتی و غیرزیارتی تعریف شده و شامل موزه، مهمانسرا، ساختمان اداری و مدرسه علمیه است.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمیکند.فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4
انتهای پیام ... “قرنطینه «توسعه حرم امام علی (ع)» شکسته شد”
به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، قرنطینه سراسری در کشورهای مختلف باعث شده موزهها و محوطههای تاریخی تعطیل شوند و در اغلب موارد سطح نگهبانی چندان مطلوب نیست، از همین رو امکان دسترسی به آثار موزهها توسط سارقانی که از فضای مجازی برای فروش آنلاین آثار مسروقه استفاده میکنند افزایش یافته است.
سرپرست پروژه «اطهر» که به بررسی فروش آثار تاریخی در فضای مجازی میپردازد میگوید: «کووید – ۱۹ دو تاثیر داشت: نخست، مردم زمان بیشتری بهدست آوردند. دوم، مردم شغلهایشان را از دست دادند و باید به دنبال راهی برای کسب درآمد باشند.»
در سال ۲۰۱۹، نتایج این پروژه تحقیقاتی نشان داد ۹۰ گروه فیسبوکی ویژه قاچاق گنجینههای فرهنگی با بیش از ۳۰۰هزار کاربر وجود دارد.
به گفته سرپرست این پروژه، اکنون آمار چنین گروههایی افزایش یافته تا حدی که شمار گروههای مشابه به ۱۳۰ مورد رسیده است. بسیاری از این گروهها به زبان عربی فعالیت ... “بحران سرقت گنجینههای تاریخی در دوران کرونا”
به گزارش ایسنا سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی رنگ آورده است: بر اساس تحلیل آخرین نقشه های هواشناسی و خروجی مدل ها امروز(۲۰ آبان ماه) در استان های واقع در شمال غرب، غرب، جنوب غرب، سواحل غربی و مرکزی خزر، استان های واقع در دامنه های جنوبی البرز مرکزی و دامنه های زاگرس مرکزی بارش باران، وزش باد شدید موقت و در مناطق جنوبی رعدوبرق رخ خواهد داد.
روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۲۱ و ۲۲ آبان ماه) دامنه بارش ها گسترده تر می شود و سامانه بارشی به جز استان های هرمزگان ، سیستان و بلوچستان و جنوب استان های کرمان و فارس در سایر مناطق کشور فعال خواهد بود. در روز پنجشنبه (۲۲ آبان ماه) در نواحی غربی خلیج فارس نیز رگبار و رعدوبرق و وزش باد شدید موقت رخ خواهد داد.
شدت بارش امروز (۲۰ آبان ماه) در شمال غرب کشور و روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (۲۱ ... “هشدار نارنجی هواشناسی درباره گسترش دامنه بارش ها”
به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری فرانسه، «عبدالعزیز الحسن» نمیخواست به دلیل فرار از جنگ در شمال غربی سوریه در یک کمپ پر ازدحام زندگی کند، بنابراین او و خانوادهاش در ویرانههای یک معبد رومی چادر زدند.
«حسن» و همسر و سه فرزندش فقط جزء کوچکی از یک میلیون سوریهای هستند که زمستان سال گذشته از خانههایشان گریختند.
حالا این خانواده هم به دهها سوریهای ملحق شدهاند که برای گریز از جنگ در معبد تاریخی رومی ساکن شدهاند. ویرانههای معبد «باقرحا» «Baqirha» در نزدیکی مرز ترکیه و سوریه قرار دارد و قدمت آن به چندین قرن پیش بازمیگردد.
«حسن» و خانوادهاش یک چادر بین سه دیوار بهجایمانده از معبد که وقف «زئوس» شده بود درست کردهاند و حالا در میان ستونهای شکستهشده رومی و بیزانسی زندگی میکنند.
در پشت چادر این خانواده، بندهای لباس به دیوارهای باستانی وصل شده است.
«حسن» معتقد است زندگی در این ویرانهها گزینه بسیار ... “معبد تاریخی خانه آوارگان سوری شد”
به گزارش ایسنا، رسانههای عربستان از ورود نخستین گروه از عمرهگزاران پاکستانی به شهر مدینه خبر دادهاند. به این گروه که برای مراسم عمره وارد عربستان شدهاند، اجازه زیارت مسجد پیامبر (ص) نیز داده شده است.
عربستان با شیوع ویروس کرونا ورود زائران خارجی را به این کشور متوقف کرده بود و حتی حج را با حضور محدود اتباع خارجی مقیم این کشور برگزار کرد. اما با از سرگیری مراسم عمره، دولت عربستان اعلام کرد در صورت کنترل ویروس کرونا در این کشور، به تدریج و کنترلشده اجازه زیارت عمره را به زائران خارج از این کشور خواهد داد. تا کنون زائرانی از پاکستان و اندونزی موفق شدهاند در مراسم عمره شرکت کنند.
روز گذشته نیز برای نخستینبار در طول هشت ماه گذشته، ۳۷ نفر از اتباع پاکستان پس از انجام مناسک عمره در شهر مکه، وارد شهر مدینه شدند. وزارت حج عربستان اعلام کرده است: ظرفیت محدودی برای زیارت مسجد ... “عربستان درهای مدینه را به روی خارجیها باز کرد”
جزیره زیبای کیش یکی از شهرستانهای بندرلنگه در استان هرمزگان است. این جزیره که در جنوب ایران و آب و هوای خلیج فارس واقع شده در گذشته با نام قیس معروف بوده است. زندگی در این جزیره از دیرباز وجود داشته است بطوری که در زمان هخامنشیان این جزیره مرکز صید مروارید هندوستان و بین النهرین بوده و تجار زیادی به آنجا رفت و آمد داشته اند. گذشته ای چنان واضح و روشن بیانگر این است که این جزیره از دیرباز بسیار پیشرفته و مطرح بوده است؛ ساکنانش دارای فرهنگهای جهانی و با آداب و رسوم متفاوت از مرکز ایران است که به طور مثال میتوان از نوعی رقص برای درمان برخی از بیماریها نام برد.
۲۰ آبان ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۰
این جزیره از نظر پوشش گیاهی یکی از سرسبزترین جزایر خلیج فارس می باشد و از نظر حیات وحش دارای تنوع زیادی از پرندگان و آبزیان می باشد. جزیره ... “روز “کیش””
تصویربردار: حسین هرمزی، اسماعیل گلرخ / تدوینگر: آرام توکلی ... “ویدئو / تهران، پس از باران”
به گزارش ایسنا علی گلستانی افزود: این اراضی که توسط شرکت پیمانکاری راهسازی مورد تصرف قرار گرفته بود که با پیگیری های حقوقی به عمل آمده حکم قضایی از سوی دادگاه عمومی بخش شریف آباد شهرستان پاکدشت مبنی بر رفع تصرف از این اراضی و بازگشت آن به دولت صادر شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران وی در پایان گفت: این حکم صادره در آینده نزدیک با هماهنگی اجرای احکام و حضور عوامل یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان پاکدشت و همکاری نیروی انتظامی به مرحله اجرا درخواهد آمد.
انتهای پیام ... “صدور حکم قضایی برای رفع تصرف ۱۱ هکتار از اراضی پاکدشت”
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام رسانه های محلی، وقوع طوفان اِتا که با جاری شدن سیلاب و رانش زمین در هندوراس همراه بود موجب مرگ دستکم ۵۷ تن شد. همچنین هشت نفر در حوادث مرتبط مفقود شدهاند.
بنابر اعلام رسانههای محلی، وقوع این طوفان بر زندگی بیش از ۲۳۳ هزار خانواده در هندوراس تاثیر گذاشته و در حال حاضر حدود ۵۰۰۰ خانوار در مراکز اسکان موقت مستقر شدهاند. همچنین مسیرهای ارتباطیِ دهها هزار نفر در این کشور قطع شده است.
رانش زمین ۴۹ خانه در هندوراس را تخریب و به ۱۴۰ ساختمان خسارت وارد کرده است. همچنین بیش از ۲۰ پل در این حوادث تخریب شده است.
به گزارش اسپوتنیک نیوز، طوفان اِتا همچنین موجب وقوع سیلاب شدید در چندین کشور از جمله نیکاراگوئه، هندوراس، السالوادور، گواتمالا، پاناما و کاستاریکا شده است. اطلاعات اولیه حاکی از آن است که در مجموع بیش از ۲۰۰ نفر در این کشورها بر اثر حوادث ... “افزایش تلفات سیل در هندوراس”
هوشنگ جزی در گفت و گو با ایسنا ضمن انتقاد از اینکه در کشور ما به موضوعات مربوط به خاک و حفاظت از آن اهمیت داده نمیشود، اظهار کرد: اگر بهدنبال آن هستیم که امنیت غذایی، اقتصادی و ملی ما در کشور تضمین شود باید از انواع و اقسام خاکهای خود در کشور (خاک جنگلی و مرتعی، خاک معدنی و خاک کشاورزی) حفاظت کنیم.
سالانه حدود ۱۶.۴ تن در هکتار خاک در کشور ما فرسایش مییابد
وی با تاکید بر اینکه خاک را نمیتوان از نقاط دیگر به کشور وارد کرد و لازم است که از آن در اکوسیستم خود محافظت کنیم، تصریح کرد: اولین معضلی که به شدت خاکهای کشور ما را تهدید میکند، فرسایش است. متاسفانه سالانه حدود ۱۶.۴ تن در هکتار خاک در کشور ما فرسایش مییابد و یا به مخازن سدها یا دریاها و… وارد و از دسترس خارج میشود. برای مثال سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب خاک ... “سه عاملی که وضعیت خاکها در کشور را فاجعهآمیز کرده است”