تصویربردار: علیرضا محمدی، مهناز دژبان / تدوینگر: حسین هرمزی ... “ویدئو / اندکی باران و آبگرفتگی، داستان تکراری اهواز”
منیر دارایی، رئیس سابق موزه هنرهای ملی و از دوستان زندهیاد مصطفی سهرابی در گفتوگو با ایسنا با اعلام این خبر اظهار کرد: استاد مصطفی سهرابی، هنرمند مینیاتوریست، خوشنویس و عکاس و از شاگردان خوب استاد بهزاد، چهارشنبه (۲۱ آبانماه) بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان امام خمینی فوت شدند.
او بیان کرد: سبک کاری استاد سهرابی بسیار به استاد بهزاد نزدیک بود و از نظر اخلاقی نیز به ایشان شباهت داشتند. همانطور که میدانید استاد بهزاد را به دلیل استفاده از ترکیب رنگهای خاص به عنوان خدای رنگ میشناسند. آقای سهرابی نیز در این سالها در زمینه طراحی و رنگآمیزی بسیار به استاد بهزاد نزدیک بودند.
دارایی همچنین با تشکر از کادر درمان بیمارستان امام خمینی گفت که جزئیات برگزاری مراسم تشییع پیکر زندهیاد مصطفی سهرابی متعاقبا اعلام میشود.
انتهای پیام ... “درگذشت مصطفی سهرابی بر اثر کرونا”
[unable to retrieve full-text content] ... “دوستداران حیوانات و محیط زیست 1970-01-01 03:00:00”
به گزارش ایسنا، شرکت هواپیمایی روسیه با صدور اطلاعیهای از برقراری دوباره پرواز مستقیم مسکو ـ تهران از ۱۸ نوامبر (۲۸ آبانماه) خبر داد. این پروازها در روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته انجام خواهد شد. پروازهای این شرکت روس با همهگیری ویروس کرونا متوقف شده بود.
این شرکت هواپیمایی درباره مقررات سفر شهروندان ایرانی به روسیه تاکید کرده که فقط مسافرانی اجازه سفر با این پرواز را دارند که پاسپورت یا اقامت کشور روسیه را داشته باشند. این مسافران ملزم شدهاند ۷۲ ساعت پیش از پرواز، گواهینامه عدم ابتلا به ویروس کرونا به زبان انگلیسی را از آزمایشگاههای مورد تایید این ایرلاین، دریافت کنند.
ایران و روسیه به تازگی درباره لغو روادید سفرهای گروهی به توافقهایی رسیدهاند. قرار بود وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان برای امضای این تفاهمنامه، ماه گذشته سفری به مسکو داشته باشد که با گسترش دوباره ویروس کرونا، این سفر و اجرای آن تفاهمنامه به تعویق ... “مقررات سفر به روسیه برای شهروندان ایرانی اعلام شد”
به گزارش ایسنا، بومیهای روستای «تل خسرو» در شهرستان بویراحمد، تپه خسرو (تل خسروی) را که سال ۱۳۵۶ به شماره ۱۵۵۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، به «کیخسرو» فرزند «سیاوش» از پادشاهان کیانی نسبت میدهند. آنها معتقدند بعد از آنکه به کیخسرو سروش الهی میرسد، به دشت یاسوج میآید و به سوارانش دستور میدهد هر کدام توبرهای خاک روی هم بریزند تا تپهای شکل بگیرد.
حالا این محوطه تاریخی با افسانههایش در معرضِ ساخت و سازها و زیرکشت رفتنِ محصولاتِ کشاورزانی است که خودشان برای آن افسانه ساختهاند و دست کم معتقدند بخشی از تاریخِ منطقهشان محسوب میشود.
نوروز رجبی – سرپرست هیأت باستانشناسی محوطه تاریخی تل خسرو – درباره وضعیت این محوطه تاکید میکند: کاوشهای اخیر تل خسرو نشان داد برخلاف تصورهای اولیه، گستره عرصه تپه بیش از هشت هکتار است و برنامه حفاظتی ارائهشده قادر خواهد بود تا از تخریب و آسیب بیشتر به حدود عرصه تپه توسط کشاورزان یا ... “تلاش برای نجات «تل خسرو» از آسیب بیشتر”
به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، انتشارات علمی و فرهنگی با همکاری مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران از شش عنوان کتاب از مجموعه کتابهای سده رونمایی میکند و به بهانه آن، به تهران از منظر هنرمندان میپردازد.
مجموعه کتابهای سده به تقویت هویت تهران و کسانی که در شکلگیری این هویت نقش برجستهای داشتهاند، در بازه زمانی یکصدساله پرداخته و شامل «صد سال نقاشی در تهران»، «صد سال عکاسی مناظر شهری»، «صد سال گرافیک در تهران»، «صد سال کاریکاتور در تهران»، «صد سال شعر در تهران» و «صد سال نویسندگی در تهران» است. این مجموعه به دنبال معرفی افرادی است که در شکلگیری تصویر و برند امروز تهران نقش داشتهاند.
شهردار تهران در مقدمه این مجموعه نوشته است: «این مجموعه گامی است که شاید نقطه شروع آن را بتوان ثبت و معرفی این سرمایههای نمادین و تأثیرگذار برشمرد. شخصیتها و آثاری که بر بستر شهر یا متأثر از این ... “رونمایی از مجموعه «تهران از منظر هنرمندان»”
به گزارش ایسنا احمدرضا لاهیجان زاده افزود: این تفاهمنامه در جهت همکاری در حفاظت و احیای تالابهای ایران از طریق توانمندسازی و جلب مشارکت جوامع محلی در استقرار برنامه کشاورزی پایدار در جهت حمایت از اجرای هر چه موثرتر اقدامات اولویتدار برنامههای مدیریت مصوب تالابها، تعمیم نتایج و دستاوردهای پروژه “همکاری در احیای دریاچه ارومیه” در سایر تالابهای کشور و فراهمسازی امکان دسترسی به گزارشها و اطلاعات فنی منعقد شد. در این تفاهمنامه تمرکز بر تالابهای دارای برنامه مدیریت زیست بومی و ثبت شده در کنوانسیون رامسر است.
وی اضافه کرد: از جمله موضوعات مهم این تفاهمنامه می توان به تدوین پیشنویس سیاستها و قوانین مشترک در برنامه هفتم توسعه اقتصادی- اجتماعی کشور، به گونهای که متضمن حفاظت از تالابهای کشور و تعمیم الگوی کشاورزی پایدار باشد اشاره کرد.
در ادامه این برنامه علی ارواحی – مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران – با اشاره به سابقه اجرای پروژه ... “همکاری محیط زیست و جهاد کشاورزی برای حفاظت از تالابهای کشور”
به گزارش ایسنا دکتر آرش یوسفی افزود: یکی از اهداف ما در مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبان تغییر نگاه کلیشهای به محیط زیست و محیطبانان از طریق انجام فعالیتهای فرهنگی برای مخاطب عام است.
رئیس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیطبان افزود: در سالهای گذشته عموم اخبار درباره محیطبانان متاسفانه یا شهادت و جراحت بود یا درگیری مسلحانه با شکارچیان. به ندرت در این حوزه فرهنگسازی متفاوتی برای تغییر نگرش عمومی به ویژه معرفی آنها به نسل نو صورت گرفته است. وی افزود: در همین راستا مجموعهای از اقدامات فرهنگی برای تغییر این رویکرد و معرفی هرچه بیشتر محیطبانان فارغ از کلیشههای مرسوم در دست انجام است که با توجه به ضریب نفوذ و اثرگذاری طرحهای انیمیشنی و کاریکاتور ما بر آن شدیم تا برای اولین بار در مرکز آموزش محیطزیست و تربیت محیطبان آثاری در این خصوص خلق کنیم. رئیس مرکز آموزش محیط زیست و تربیت محیط بان گفت: ... “فرهنگسازی با کاریکاتورهای محیطزیستی”
به گزارش روتز آنلاین، بر اساس مطالعه جدید کمیسیون سفر اروپا (ETC)، میزان ورود گردشگران اروپایی در کل سال ۲۰۲۰ میتواند تا ۶۱ درصد کاهش داشته باشد. نتایج این مطالعه نشان داد، برای هشت ماه اول سال ۲۰۲۰، ورود گردشگران بینالمللی به سراسر اروپا ۶۸ درصد نسبت به سال گذشته کاهشیافته است و با محدودیتهایی که اخیرا افزایشیافته است، هرگونه بهبودی (آزادی رفت و آمد) که در تابستان مشاهده شد، لغو خواهد شد.
بر اساس این مطالعه، قبرس با کاهش ۸۵ درصدی و مونته نگرو با کاهش ۸۴ درصدی بیشترین ضربه را از کاهش ورود گردشگر داشتند زیرا وابستگی زیادی به مسافران خارج از کشور دارند. رومانی با کاهش ۸۰ درصدی، ترکیه با کاهش ۷۷ درصدی و پرتغال و صربستان با کاهش ۷۴ درصدی نیز در میان کشورهایی هستند که بیشترین آسیب را دیدند. از طرف دیگر اتریش کمترین سقوط را با کاهش ۴۴ درصدی به دلیل فصل سفر زمستانی ... “سقوط ۶۱ درصدی تورهای اروپایی در سال ۲۰۲۰”
نظر به حضور دو تن از فعالان اینستاگرامی بر بام مسجد شیخ لطفالله برای تهیه عکس و فیلم از وضعیت گنبد این مسجد، ایسنا از یک پیشکسوت مرمت و کاشیکاری که در دهه شصت نیز مرمت گنبد شیخ لطفالله را بر عهده داشته پرسیده است، آیا شما بهتازگی موفق به بازدید از ترک مرمتشدۀ گنبد شیخ لطفالله شدهاید؟ هوشنگ رسام به ایسنا میگوید: آخری جلسهای که منتقدان مرمت گنبد شیخ لطفالله با مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان داشتند، سال گذشته در دفتر معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان برگزار شد و بعد از طرح نقدها از ما پرسیدند راهکار چیست؟ گفتیم اکنون با صراحت نمیتوان راهکار داد، باید روی ترک مرمتشده داربست بزنید و ما بالا برویم و کار را ببینیم و نظر قطعی بدهیم. داربست زده شد، اما نه به ما زنگی زده شد، نه نامهای نوشتند و نه پیامکی زدند که ای کسی که از ... “ترک مرمت شدۀ گنبد مسجد شیخ لطفالله شوره زده؟”