در بیست و چهارمین روز از خردادماه ۱۳۸۹ بود که به دعوت دبیر گروه دانش رادیو ایران، آقای اکبر جاهد برخی از فعالان حوزه محیط زیست گردهم آمدند تا خبر خوشی را بشنوند! این که توجه به محیط زیست چنان جدی شده است که رادیو ایران میخواهد در پرشنوندهترین ساعت خود، یک برنامه زنده با رویکرد گفتگو محور را به طرح چالشی و باز مسایل محیط زیستی اختصاص دهد.
نگارنده هم از این طرح و ابتکار استقبال کرده و آرزو کرد که شاهد متولد شدن یک ۹۰ محیط زیستی در رادیو ایران باشیم؛ به ویژه آن که قرار بود چهره نامآشنا و دوستداشتنیای چون دکتر اسماعیل میرفخرایی مجری این برنامه باشد.
اما میدانید چه شد؟
فقط ۵ بخش از این برنامه پخش شد و با آغاز ماه مبارک رمضان برنامه به محاق رفت! با این نوید که بعد از ماه رمضان، پرتوان تر بازمیگردیم!
خواستم از مسئولین رادیو ایران بپرسم: آیا میدانید که چند ماهی از پایان ماه رمضان گذشته است؟
و آیا میدانید وقتی مردم اعتمادشان را به شما و گفتهها و وعدههاتان از دست دهند، این یک خسران جدی برای شما و رسانه متبوعتان خواهد بود؟!
کمینهی کاری که میتوانستید انجام دهید، آن بود که صادقانه دلایل عدم پخش این برنامه را با مخاطبینتان مطرح میکردید و یا دستکم اعلام میکردید که این برنامه دیگر پخش نخواهد شد.
به نظرم اما توهینآمیزترین روش را انتخاب کردید! نکردید؟
شگفت آورتر از همه این که همین برنامه نیم بند و در نطفه خفه شده، امسال برنده جایزه نخست از جشنواره رسانه و محیط زیست هم شد و رییس رادیو – شیخ محمدی – به بهانه کسب این افتخار! فرمودند: گذشته از جنبه های تشریفاتی، ازنظر واقعی نیز محیط زیست در معرض نابودی و خطر قرار دارد و جریان توسعه و پیشرفت بشری آسیب های جدی به محیط زیست وارد کرده که رسانه ها بایستی وظایف خود را در این باره انجام دهند.
در همین باره، مصاحبه نگارنده با رادیو دویچه وله صدای آلمان را میتوانید در این نشانی بخوانید و گوش دهید (البته اگر فیلسواریتان خوب باشد)!