معرفی کتاب : راهکارهای حفاظت از تنوع زیستی

کتاب راهکارهای حفاظت از تنوع زیستی  نوشتۀ «جاناتان دیویس»، ازاتحادیۀ بین المللی حفاظت از طبیعت  در حقیقت گزارش تحلیلی جامع  در خصوص حفظ تنوع زیستی در مناطق خشک، در دو مقیاس اولیه و بزرگ در سطح جهان ارائه می دهد.


به گزارش محمّدتقی ابراهیمی خوجین، به نقل از پایگاه اطّلاع رسانی دبیرخانۀ کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی سازمان ملل متحد، گزارش ۱۰۰ صفحه ای راهکارهای حفاظت از تنوع زیستی، در کنگره جهانی حفاظت، در روز 9 سپتامبر معادل 19 شهریور در شهر” ججو”ی جمهوری کره، رونمایی شد. 

گزارش مذکور نشان می دهد که  تنوّع زیستی در مناطق خشک  تا چه حد متنوّع بوده ، و چگونه فرهنگ های مناطق خشک از آن تأثیر یافته، و متقابلاٌ به نقشی که فرهنگ ها در حفاظت از آن ایفا می کنند می پردازد. این رساله، دربرگیرندۀ تجزیه و تحلیل جامع درباره ی اهمیت جهانی تنوع زیستی در مناطق خشک است.



کتاب راهکارهای حفاظت از تنوع زیستی، محصول همکاری بین نهادهای مختلف و بسیاری از کنشگران در حوزه های مختلف و اتحادیه IUCN می باشد. این کتاب با همکاری و مشارکت کنوانسیون مبارزه با بیابان زایی سازمان ملل متحد UNCCD ، مرکز پایش جهانی حفاظت و نظارت UNEP و اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت تهیّه شده است. هم چنین، کمیسیون جهانی مناطق حفاظت شده، و اعضای CEESP و CEM و بسیاری از همکاران دیگر نیز با تجربیات و مطالعات موردی خود به غنای این کتاب افزودند.





در این رسالۀ پژوهشی، تجزیه و تحلیل جدیدی از بسیاری از آمار و داده های حفاظت از تنوع زیستی مناطق خشک در تنوع زیستی، ارائه شده است که ضمن اثبات محدودیت و کمبود داده ها و اطلاعات، نیاز به توجه بیشتر برای درک اهمیّت حفظ تنوع زیستی در مناطق خشک را نشان می دهد. در این رساله، استراتژی لازم برای حفاظت از تنوع زیستی در مناطق خشک، از جمله نمونه هایی از رویکردها و روش های موفق برای حفاظت ارائه شده است.


کتاب، بر راه حل های مبتنی بر جامعه (جامعه محور) در مناطق حفاظت شده، با درنظر گرفتن مسائل بومی و شرایط جامعه(ICCAs) تاکید قوی داشته است؛ علاوه بر آن، به ارائه نمونه هایی از مدیریت پایدار سرزمینی به عنوان سازوکار حفاظت از تنوع زیستی پرداخته است. ضروری است که برای رسیدن به اهداف حفاظت در مقیاس بزرگ تلاش های لازم صورت پذیرد، آن هم در شرایطی که رقابتی برای تولید مواد غذایی در جهانی که به سرعت در حال توسعه است، وجود ندارد.



این کتاب به تشریح چشم انداز آینده برای مناطق خشک می پردازد که در آن مدیریت تنوع زیستی و چشم انداز حسابگری در توسعه کشاورزی در نظر گرفته شده است به صورتی که در آن رشد سبز با توجه به واقعیت های مناطق خشک، بررسی شده است تا زمین برای تامین آب و غذا حفظ گردد.



این آینده ای است که در آن، عدم قطعیت های آب و هوایی در محیط های خشک زیست، در سیاستگذاری ها و برنامه ریزی بازتاب می یابد و انعطاف پذیری و مدیریت ریسک از طریق سرمایه گذاری مناسب تقویت می شود.



حفاظت از تنوع زیستی مناطق خشک، به منزلۀ ارائۀ یک استراتژی برای رسیدن به این چشم انداز است که آن را برای سرمایه گذاری بیشتر در نوآوری و دانش، ارائه بیشتر مشوق ها و سرمایه گذاری ها، بهبود قابل توجهی در نظام حکومت و سیاستگذاری همراه با توانمندسازی در مناطق خشک و تلاش هماهنگ برای تنوع زیستی خشک جریان اصلی درهمۀ سطوح، از کشاورز تا دولت و نهادهای بین المللی آماده می کند.



در سراسر کتاب، با نمونه های متعدّدی از فعالیت ها و اقداماتی آشنا می شویم که در سطح جهان برای حفاظت از تنوع زیستی انجام می شود. با این وجود علیرغم تببین ویژگی ها و ترسیم بسیارخوشبینانه در انجام پذیری راهکارها در کتاب ، چالش های جهانی و پیش بینی عدم اجرای برخی یافته ها در مقیاسی مناسب همچنان قابل تصور می باشد.

دانلود تنوع زیستی حفاظت در مناطق خشک : Download Conserving Dryland Biodiversity

دانلود اخبار و گزارش های نشر یافته در طول برگزاری کنگره: press release



برای کسب اطلاعات بیشتر، با نشانی ذیل تماس بگیرید: جاسمین متزلر، [email protected]

Posted in: دسته‌بندی نشده