سبز كردن بام های شیراز و كوچك كردن درياچه اروميه

در حالیکه سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری شیراز برای نخستین بار در کشور، ضوابط و سیاست های انگیزشی بام سبز در کلان شهر شیراز را به تصویب رسانده است نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی راه حل نجات دریاچه ارومیه را در کوچک کردن آن می داند. 
به گزارش دادنا مدیرعامل پارک ها و فضای سبز شهرداری شیراز گفته است: طرح ایجاد فضای سبز بر روی بام یا بام سبز برای نخستین بار در کشور پس از تعیین مشاور و تهیه طرح مهندسی در شورای اسلامی شهر شیراز تصویب و به شهرداری شیراز ابلاغ شد .به گفته وی بام سبز از راههای کنترل جزایر گرمایی در شهرهای بزرگ است که از چند سال پیش در چند شهر بزرگ دنیا اجرا می شود .
جزایر گرمایی مناطقی از کلان شهرهاست که به سبب تراکم ساخت و ساز و جمعیت ، دمایی بیشتر از سایر نقاط شهری دارد و طرح بام سبز یکی از راههای افزایش سرانه فضای سبز شهری است. اگرچه این اقدام بسیار پسندیده شهرداری شیراز جای تقدیر دارد اما طرح بعضی مسایل غیر کارشناسی شده آنهم از سوی افراد تاثیر گذار در تصمیم گیریهای کشوری جای سئوال است. به گزارش آفتاب نیوز قاضی پور نماینده مردم ارومیه در پاسخ به این سئوال كه با وضعیت فعلی دریاچه ارومیه آیا راه‌حلی كه بتواند حداقل در كوتاه‌مدت وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه را بهبود ببخشد وجود دارد یا خیر گفته است:در گذشته گفته شده و امروز هم تاكید می‌‌شود نگهداری دریاچه‌‌ ارومیه به این وسعت فعلی سخت است چون دچار كمبود آب هستیم. بنابراین بهترین كار در حال حاضر این است كه با برداشت نمک هم به شكل سنتی و هم صنعتی غلظت نمک دریاچه را كمتر كنیم. وی تاکید كرده است: بهترین راه‌حل این است كه از یک طرف آب از رود ارس به دریاچه ارومیه پمپاژ شده و از سوی دیگر برداشت نمک هم از دریاچه افزایش یابد تا به این‌ترتیب سطح دریاچه كوچک‌تر شود تا حفاظت از آن راحت‌تر باشد، سپس منتظر لطف خدا و بارش باران باشیم تا دوباره آب دریاچه بیشترشده و دریاچه به سر جای خودش برگردد. باید گفت لطف خدا شامل همه ما شده و می شود اما مدیریت نادرست خود را نیز نباید از نظر دور بداریم . یادتان هست که برای انتقال آب از خلیج فارس و دریای خزر به دشت كوير چه پیشنهاداتی به دولتهای قبل شده بود و چه توجیهات کارشناسی هم کرده بودند یکی از توجیهات آنها آوردن آب به کویر مرکزی ایران و تغییر اکوسیستم و تعدیل آب و هوا بود غافل از اینکه تبخیر بیش از ۳۰۰۰ میلیمتری هوا در آن منطقه چیزی جز به جای گذاشتن نمک بیشتر در آن ناحیه نبود حال خداوند این لطف را به اهالی آذربایجان کرده است و دریاچه ای را با آن وسعت و اکوسیستمی زیبا که باعث تعدیل و تلطیف آب و هوا می شود در آن دیار قرار داده ولی ما با دستکاریهای نابجا و مدیریت نادرست خود در آن حوضه آبخیز در آینده یک کویر نمک دیگر به جای خواهیم گذاشت.

Posted in: دسته‌بندی نشده