در روز ۵ بهمن ۱۳۹۵ به همت انجمن دوستداران دماوندکوه، انجمن کوه نوردان ایران (دفتر آمل)، و هیات کوهنوردی و صعودهای ورزشی شهرستان آمل، همایشی با عنوان «صعود مسوولانه» با هدف چارهاندیشی در مورد اثرات منفی کوهنوردی بر دماوند، در سالن ارشاد شهر آمل برگزار شد. در این همایش شمار زیادی از کوهنوردان مازندرانی، کوهنوردانی از چند استان دیگر، مسوولانی از ادارههای محیط زیست، میراث فرهنگی، منابع طبیعی، هلال احمر، فدراسیون کوهنوردی، و… شرکت داشتند. در پایان این همایش، بیانیهی زیر خوانده شد:
ما کوهنوردان حاضر در این همایش، با توجه به اهمیت کوه دماوند به عنوان یک زیستبوم ارزشمند، یک آبخیز بزرگ، یک نماد سرزمینی، و یک هدف کوهنوردی که جایگاه پُرارجی در میان همهی طبیعتدوستان ایرانی و خارجی دارد؛ و نظر به مسئولیتی که نسبت به حفاظت از این میراث گرانقدر طبیعی- فرهنگی احساس میکنیم؛ خواستار تلاش برای دستیابی به هدفهای زیر هستیم:
* برنامههای کوهنوردی در دماوند، به گونهای طراحی و اجرا شوند که فرسایش خاک و اثر منفی بر پوشش گیاهی، حیات وحش، و زیبایی طبیعی این کوهستان به حداقل ممکن برسد.
* کوهنوردان و سازمانهای کوهنوردی، داوطلبانه برنامههای کوهپیمایی و کوهنوردی خود را در دماوند کاهش دهند تا فشار بر این زیستبوم کمتر شود.
* هر کوهنورد، مسئولیت بازگرداندن تمامی پسماندهای خود را از دماوند به شهر برعهده گیرد.
* اجرای برنامههای کوهنوردی با تعداد زیاد، و هرگونه مسابقهی کوهپیمایی در دماوند و حریم آن متوقف گردد.
* یک سامانهی ثبت نام برای صعود دماوند ایجاد شود تا بتوان با در نظر گرفتن “ظرفیت بُرد” (carrying capacity) منطقه، در هر هفته و برای هر فصل، به شمار مشخصی اجازهی صعود داد.
* ارایهی خدماتی مانند فروش آب بطریشده، مواد خوراکی، و ظرفهای یکبارمصرف در پناهگاه جنوبی متوقف شود تا هر فرد و گروه کوهنورد فقط به اتکای بار خودش به منطقه بیاید.
* جادههای غیرضروری اطراف دماوند مانند جادهی ماشینروی جنوب دماوند، جادهی چاکاسکندر، و جادههایی که از ناندل به پای یالهای شمالی میرود، به تدریج و ضمن جلب رضایت رضایت دامداران محلی و دارندگان خودروهایی که در کار حمل کوهنوردان و بار آنان هستند، بسته شود.
* با یک برنامهریزی چندساله و ایجاد راه معیشتِ دیگر برای قاطرداران محلی، به تدریج ورود حیوان بارکش به منطقه ممنوع شود.
* از هرگونه توسعهی راه و ساختمان و پناهگاه و چادرگاه در اطراف دماوند (ارتفاع حدود ۲۰۰۰ متر به بالا) جلوگیری شود، وجادهها و ساختمانهایی که خودسرانه ساخته شده اند، تخریب گردند.
* دماوند و حریم آن بهعنوان پارک ملی و میراث ملی-جهانی ثبت شود.
* کارگروهی مرکب از نمایندگان سازمانهای دولتیِ مسئولِ حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و میراث فرهنگی، فدراسیون کوهنوردی، سازمانهای غیردولتی، نمایندگان جامعهی محلی، و باشگاهها و گروههای کوهنوردی، پیگیر راههای دستیابی به این هدفها، تصویب راهکارهایی در این زمینه، و نظارت بر اجرای درست مصوبهها باشد.