اعتراض کشاورزان شرق اصفهان که در مخالفت با انتقال آب زاینده رود به یزد انجام شده پس از چند روز کشمکش تمام شد. ظاهراً مسئولان وعده هایی در خصوص جبران خسارت های ناشی از بیکاری به کشاورزان داده اند و تمدید تسهیلات بانکی و باز شدن موقت آب از دیگر وعده های داده شده به کشاورزان است.
پیش از این جمعی دیگر از شهروندان اصفهانی نسبت وضعیت زاینده رود اعتراض کرده بودند. اعتراض شهروندان اصفهانی در خصوص عدم مدیریت منابع آبی در منطقه بوده است که نهایتاً منجر به خشکی زاینده رود و گاوخونی شده بود. اعتراض بیش از 10000 نفر از شهروندان اصفهانی و ایرانی در قالب دادخواستی حقوقی و از طریق مجاری قانونی پیگیری می شد که در میانه راه بنا به دلایلی متوقف شد و به سرانجام نرسید.
خشکی این روزهای زاینده رود ریشه در عملکرد نادرست و سوء مدیریت در سالهای گذشته دارد. حضور صنایع بزرگی که نیاز به آب دارند در منطقه، انتقال آب به استانهای همجوار، کاشت محصولاتی نظیر برنج که نیاز فراوانی به آب دارند و سنخیتی با اقلیم منطقه ندارند، افزایش جمعیت شهرهای مجاور زاینده رود و در نهایت افزایش برداشت آب در بالا دست از جمله مهمترین عواملی است که زاینده رود را به خشکی کشانده است.
هر بار پس از اعتراضات مردمی نسبت به وضعیت زاینده رود شاهد بوده ایم که اقدامات موقتی برای جلب رضایت مردم انجام شده است. باز کردن موقتی آب و توافق با کشاورزان از جمله این موارد بوده است. اما شوربختانه هیچگاه اقدام پایداری برای رفع مشکلات زاینده رود انجام نشده است. هیچگاه شاهد نبوده ایم مسئولان در صدد رفع و یا کاهش یکی از عواملی باشند که باعث خشکی زاینده رود شده است و این در حالیست که همچنان جمعیت در حال افزایش است و صنایع جدیدی در مجاورت زاینده رود مجوز تاسیس دریافت می کنند.
به بیان دیگر بجای آنکه در کام تشنه زاینده رود آب حیات جاری شود، مرفینی تزریق می شود تا دردهای این رود کهن کاسته شود. با این شیوه نه تنها مشکلات زاینده رود حل نخواهد شد بلکه در گذر زمان بزرگ و بزرگتر خواهد شد.