برای مهار ریزگردها : طرح تثبیت شن ها با رنگ طبیعی به صورت پایلوت اجرا می شود.

معاون آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از اجرای پایلوت طرح تثبیت شن‌ها با هدف جلوگیری از پدیده ریزگردها در حدود 50 هکتار از اراضی خوزستان خبر داد. پرویز گرشاسبی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران اظهار کرد: طرحی از سوی مدیر ایرانی یک شرکت تولیدکننده رنگ‌های طبیعی در استرالیا ارائه شده که ماده‌ای برای تثبیت شن‌هاست و در مرحله آزمایشگاهی موفق بوده است اما باید در شرایط طبیعی محیط بیابان که از نظر نور، تونل باد، رشد گیاهان و … شرایط متفاوتی دارد آزمایش و ارزیابی شود.


وی خاطرنشان کرد: برای اجرای آزمایشی تثبیت شن‌ها با این روش در اراضی استان خوزستان اعلام آمادگی کرده‌ایم. گرشاسبی تصریح کرد: از دیگر ویژگی‌های اعلام شده برای این طرح، پایین بودن قیمت تمام شده آن است به طوری‌که تثبیت شن‌ها با مالچ‌های نفتی هر هکتار 7 تا 10 میلیون تومان و با ماده ابداعی 5 تا 6 میلیون تومان هزینه دارد.


 
به گزارش ایسنا، وفا نیکفر – مدیر ایرانی یک واحد تحقیقاتی تولیدی فعال در زمینه رنگ‌های طبیعی در استرالیا – از موفقیت خود و همکارانش در تولید رنگی سازگار با محیط زیست خبر داد که از قابلیت تثبیت شن‌های عامل ایجاد ریزگردها برخوردار است و می‌تواند شن‌ها را برابر طوفان‌هایی تا سرعت 180 کیلومتر در ساعت مقاوم کند. وی معتقد است: رنگ ابداعی می‌تواند جایگزین بسیار خوبی برای مالچ‌های نفتی پر هزینه و آلاینده محیط زیست باشد.
به گفته نیکفر، بر اساس آزمایش‌های انجام شده در صورت استفاده از این ماده که سندشیلد (محافظ شن) نامگذاری شده، امکان رویش گیاهان نیز در شن زارها فراهم می‌شود که به مهار هر چه بیشتر پدیده ریزگردها کمک می‌کند. او با بیان اینکه اکثر کشورهای منطقه مشکل ریزگرد دارند و بالغ بر ١٢٠ میلیون هکتار در خاورمیانه را می‌توان پوشش داد گفت:‌ در آینده نزدیک پس از اجرای این طرح، مذاکره جهت انتقال تکنولوژی به ایران و احداث بزرگترین کارخانه با ظرفیت تولید ١٠ میلیون لیتر در روز انجام خواهد شد.
نیکفر خاطر نشان کرد: انتقال این فناوری به ایران با توجه به اهمیت موضوع ریزگردها، هر 3 سال بالغ بر ٥٠٠ میلیارد دلار فقط در منطقه خاورمیانه برای کشور ارزآوری خواهد داشت.



 

Posted in: دسته‌بندی نشده