به گزارش سبزپرس، با تصویب هیئت وزیران، سازمان صدا و سیما به اعضای کارگروه آیین نامه آمادگی و مقابله با آثار زیان بار پدیده گرد و غبار (ریزگرد) در کشور اضافه شد.
همچنین ماده 12 آیین نامه مذکور اصلاح شده است که بر اساس آن سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور موظف است در راستای برنامه اقدام ملی مقابله با بیابانزایی و کاهش اثرات خشکسالی در کشور با همکاری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان هواشناسی کشور و سازمان بسیج سازندگی نیروی مقاومت بسیج ظرف پنج سال، سالانه نسبت به احداث حداقل (600) کیلومترمربع نهالکاری به صورت اشکوببندی شده و با استفاده از گونههای بومی سازگار به کم آبی را با اولویت مناطق آسیبپذیر از نظر زیست محیطی به شرح زیر در جنوب و غرب کشور بهمورد اجرا گذارد:
1ـ کمربند فضای سبز کلیه فرودگاههای منطقه با رعایت حریم فرودگاهها.
2ـ حریم ایمنی (150) متری راهآهن و جادههای بین شهری.
3ـ حوضههای آبخیز سدههای مورد بهرهبرداری.
4ـ کمربند سبز در نوار مرزی جنوبغربی.
5 ـ کانونهای بحرانی فرسایش بادی.
6- کمر بند سبز اطراف شهرهای متاثر از پدیده گرد و غبار
بر اساس این مصوبه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف است، نسبت به تکمیل زیرساختهای مخابراتی جهت توسعه و ارتقای شبکه های پایش زیست محیطی آلودگی هوا اقدام کند.
همچنین، سازمان حفاظت محیط زیست و هواشناسی مکلفند ضمن توسعه و ارتقای تجهیزات ایستگاههای سنجش آلودگی هوا، اقدامات لازم از جمله استفاده از فناوری های نوین در خصوص به روز رسانی استانداردهای کمی و کیفی پدیده گرد و غبار را با رعایت قوانین و مقررات مربوط به عمل آورد.
بر این اساس، دستگاههای اجرایی عضو کارگروه میتوانند بخشی از هزینههای اجرای طرح های مشترک مقابله با پدیده گرد و غبار در کشورهای منطقه را پس از تصویب کارگروه با رعایت قوانین و مقررات مربوط از محل اعتبارات مصوب ملی و استانی خود تامین کنند.
همچنین، وزارت امور خارجه مکلف است، تمهیدات لازم برای جلب و استفاده از تجربیات علمی، فنی و اعتبارات سازمان های منطقه ای و بینالمللی به منظور تحقق اهداف این آیین نامه را به عمل آورد.
براساس این مصوبه، سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است گزارش اجرای این آیین نامه را هر شش ماه یکبار به دفتر هیئت دولت ارائه کند.
بر این اساس، دستگاههای اجرایی مربوط موظفند با همکاری معاونت برنامهریزی نظارت راهبردی رئیس جمهور اعتبارات لازم برای تحقق برنامههای موضوع این آیین نامه در حوزه خود را در لایحه بودجه سنواتی پیش بینی کنند.
گفتنی است بر اساس ماده1 آیین نامه آمادگی و مقابله با آثار زیانبار پدیده گرد و غبار (ریزگرد) در کشور و به منظور ایجاد آمادگی ملی، مدیریت و مقابله با آثار زیانبار پدیده گرد و غبار در کشور و ایجاد زمینه همکاریهای منطقهای، کارگروهی با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور و عضویت رؤسای سازمانهای حفاظت محیطزیست، مدیریت بحران کشور، هواشناسی کشور و جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و معاونین وزارتخانههای نیرو، نفت، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (معاون سلامت)، کشور (معاون امور عمرانی)، امور خارجه (معاون امور بینالملل)، سازمان صدا و سیما و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تشکیل شده است.