به گزارش ایسنا، پیشتر در پنجم آذر سیداحمد محیط طباطبایی، رییس ایکوم ایران، از ایجاد پویش ادبی هنری «کودک، همدلی و کرونا» با کمک موزهها و نهادهایی که در زمینه کودک فعالیت میکنند، خبر داده بود؛ پویشی که قرار است با کمک همه موزههای کشور در چهار شاخه ادبیات (نوشتن خلاق)، نقاشی، عکس و ویدئو برگزار شود و قصد دارد تا از مربیان و همراهان کودکان بخواهد آثاری را بر اساس استنباطی که کودکانشان از این عنوان میکنند، همراه با کودک خلق و ارائه کنند.
او با تاکید بر شرایط کنونی جامعه و لزوم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی و تا حد امکان قرنطینه، گفته بود: معتقدیم با برگزاری این پویش میتوانیم به نوعی باعث نزدیکی و همدلی بین کودکان و خانوادهها شویم و شاهد این باشیم که چطور پشتیبانی همه از یکدیگر در مقابل این اپیدمی میتواند موثر باشد.
راهی برای فعال نگه داشتن کودکان و نوجوانان از دوریهایی کرونایی
اکنون علیاکبر زینالعابدین – دبیر پویش «کودک، همدلی و کرونا» – مجری این طرح را کانون توسعه فرهنگی کودکان معرفی میکند و ادامه میدهد: این کانون با مجوزِ وزارت ارشاد فعالیت خود را آغاز کرده و فعالیت اصلی آن تجهیز و راهاندازی کتابخانههای روستایی است و به صورت همزمان آموزش و تامین کتابها و آموزش کودکان و زنانی را که به کتابخانهها میآیند بر عهده دارد، همچنین یکی از اعضای ایکوم در حوزه کودکان و نوجوان است و به همین دلیل در این زمینه وارد شده است.
او با بیان اینکه در این روزهای کرونا ناخواسته از هم دور شدهایم، میافزاید: شاید امروز بیش از هر زمان دیگر به هم نیاز داریم، بنابراین دنبال راههایی میگردیم که همدلی و همبستگی ما بیشتر شود. کودکان و نوجوانان شاید بیش از ما از این دوریها و جداییها آسیب دیده باشند، اما همین کودکان همیشه سرشار از ایدههای ناب هستند.
او ادامه میدهد: به همین منظور کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم) و کانون توسعه فرهنگی کودکان تصمیم گرفتند برای فعال نگهداشتن کودکان و نوجوانان و جلب توجه آنها به موضوعهای هنری و ادبی، پویشی با عنوان «کودک، همدلی و کرونا» را راهاندازی کنند.
زینالعابدین با بیان اینکه تا ۱۵ اسفند امکان ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره وجود دارد، میگوید: اعلام برگزیدگان، نمایش و انتشار آثار ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ و در روز جهانی موزه انجام میشود و همه آثار ارسالی باید با محوریت موضوع جشنواره خلق شده باشند، بنابراین نخست باید فرم شرکت در پویش را از کانال تلگرامی و سایت کانون توسعه فرهنگی کودکان به نشانی «@CCDCIR» و «WWW.CCDCIR.COM» دانلود و تکمیل کرده و همراه با فایلِ آثار، به ایمیل دبیرخانه ارسال کنند.
او همچنین با بیان اینکه کودکان هفت تا ۱۲ ساله در هر شاخه سه برگزیده و نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ سال در هر شاخه دو برگزیده خواهند داشت، افزود: آثار شرکتکنندگان در دو سطح برگزیده و برگزیده برگزیدگان داوری میشوند.
زینالعابدین تاکید میکند: این جشنواره قرار است توسط کمیته ملی ایکوم ایران و با اجرای کانون توسعه فرهنگی کودکان و با همراهی سازمان زیباسازی شهر تهران، موزه سینما، موزه هنرهای معاصر و بنیاد سینمایی فارابی و دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شود.
بر اساس برنامهریزی انجامشده در جشنواره، در بخش نقاشی و تصویرسازی، آثار نقاشی در انواع متریال و تکنیک پذیرفته میشود و هر فرد میتواند یک تا سه اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کند. در بخش عکس نیز امکان عکاسی با دوربین حرفهای یا با گوشی همراه آزاد است و هر فرد میتواند یک تا سه اثر ارسال کند.
در بخش ویدئو نیز با سه موضوع مستند، داستانی و انیمیشن هر فرد میتواند در هر کدام از قالبهای مستند، داستانی و انیمیشن یک اثر ارسال کند. حداکثر زمان هر اثر سه دقیقه است. بخش ادبیات هم در بخشهای ادبی داستان کوتاه، خاطرهنویسی، شعر، کمیکاستریپ، جستارنویسی و نامه تقسیمبندی شده است.
برای دسترسی به اطلاعات فراخوان روی این لینک کلیک کنید.
انتهای پیام