بر اساس گزارشی که اخیراً مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان منتشر کرده است، انتقال و برداشت بی رویه آب، زاینده رود را به کام مرگی تدریجی و خاموش کشانده است .
میزان متوسط بارندگی سالانه (آبی) در کوهرنگ از سال 1350الی 1390(دوره ی 40 ساله)
میزان برداشت آب در حد فاصل سد و پل کله از سال 1340 تا1390(دوره 40 ساله)
مقایسه میزان آب خروجی از سد با میزان آب برداشت شده در حدفاصل سد تا پل کله در دوره ی 40 ساله
تحلیل و بررسی میزان برداشت بی رویه آب از رودخانه زاینده رود
1- در حال حاضر برداشت بی رویه ی سالیانه آب در محدوده سد تا پل کله به تنهایی بیش تر از کل میزان آبی است که سالانه توسط تونل دوم و تونل چشمه لنگان وارد حوضه زاینده رود می شود و میزان این برداشت سال به سال در حال افزایش است . با عنایت به اینکه برای برداشت فوق هیچ گونه پیش بینی در تامین منابع آبی جدید صورت نگرفته و تونل دوم و تونل چشمه لنگان برای اهداف دیگری احداث گردیده به همین میزان از سهم حقابه داران کاسته شده است.
2- بر طبق ماده 18 قانون توزیع عادلانه آب مصوب سال 1361 حقابه های قدیمی رودخانه زاینده رود به رسمیت شناخته شده است، بنابراین قبل از صدور هر مجوز و یا برداشت جدید باید حق حقابه داران تامین شود، لذا برداشت های مذکور در بند فوق غیر قانونی می باشد.
برداشت های فوق و برداشت های جدید جهت توسعه ی صنایع، آب شرب و کشاورزی که در طی این مدت رقم خورده است یک مرگ تدریجی و خاموش را برای زاینده رود و به تبع آن آینده ای اسفبار را برای ساکنین این منطقه رقم خواهد زد و عواقب آن منافع ملی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد.
جریان اصلی رودخانه 850 میلیون متر مکعب
تونل اول کوهرنگ 330 میلیون متر مکعب
تونل دوم کوهرنگ 270 میلیون متر مکعب
چشمه لنگان 120 میلیون متر مکعب
فاز اول تونل سوم کوهرنگ 100 میلیون متر مکعب
جمعاَ 1670میلیون متر مکعب
مطالب مرتبط :
اعتراضات مردم و طرفداران محیط زیست تا بازگشت حیات دائمی به زنده رود ادامه دارد
پرونده خشکی زاینده رود در این وبلاگ