ایجاد قابلیت مهار ۳ میلیون متر مکعب سیلاب در پاکدشت

به گزارش ایسنا علی گلستانی در حاشیه بازدید مدیر بحران و معاون شهرداری این شهرستان از اقدامات انجام شده در حوزه‌های آبخیز پاکدشت با بیان اینکه تمامی این اقدامات با هدف کنترل سیل و رسوب انجام شده است گفت: این شهرستان دارای هفت حوزه آبخیز است که تمامی آن‌ها مشرف به شهر، روستاها، اماکن مسکونی و صنعتی و جاده بین المللی امام رضا(ع) هستند و از آنجائی که این شهرستان سابقه سیل‌خیزی را در کارنامه خود دارد، این اقدامات توانسته در کنترل سیلاب و جلوگیری از بروز خسارات نقش موثری ایفا کند.

وی به عملیات آبخیزداری که تاکنون در قالب اقدامات مکانیکی در حوزه های آبخیز شهرستان پاکدشت انجام شده است، اشاره و اظهارکرد: این اقدامات که شامل احداث ۹۰ سازه سنگی- گابیونی به حجم ۱۸ هزار متر مکعب، ایجاد ۶۰ بند سنگی-ملاتی به حجم ۲۲ هزار متر مکعب، احداث چهار سد خاکی، ۱۷۰۰ مترمکعب عملیات خشکه چین (سازه های کوچک سنگی) و ایجاد ۸۰۰ بند سار (سازه های کوچک خاکی) می‌شود توانسته با کارکردهای خود تهدید سیلاب را به فرصت تبدیل کند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاکدشت ادامه داد: با توجه به خشکسالی سال‌های اخیر و تغییرات اقلیمی شاهد بارش‌های یکباره و وقوع سیلاب‌های مخرب هستیم. بر همین اساس و به منظور حفظ و امنیت مناطق پائین دست حوزه‌های آبخیز، تداوم فعالیت‌های آبخیزداری در سطح این شهرستان ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران گلستانی به برخی اثرات و دستاوردهای اقدامات آبخیزداری اشاره و خاطر نشان کرد: این اقدامات علاوه بر کنترل سیل و رسوب، موجب نفوذ آب باران در خاک و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی و بهبود وضعیت پوشش گیاهی می‌شوند.

انتهای پیام