هشدار هواشناسی نسبت به بارش بارش برف و باران در برخی استان‌ها

به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی آمده است: دمای هوا از فردا (۲۰ آذر) تا صبح روز شنبه (۲۲ آذر) در شمال شرق کشور و سواحل شرقی دریای خزر کاهش می‌یابد همچنین هوای سرد در شمال شرق تا صبح روز یکشنبه (۲۳ آذر) ماندگار خواهد بود.

بر این اساس بارش برف دراستان‌های خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی، بارش باران در استان‌های گلستان، مازندران و گیلان و بارش برف در ارتفاعات و مناطق سردسیر این استان‌ها دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی هشدار داده است که به‌دنبال کاهش دما، احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی در استان‌های خراسان شمالی، گلستان، مازندران، گیلان و مناطق شمالی استان خراسان رضوی طی سه روز آینده وجود دارد.

از این رو در مزارع و باغ‌ها زهکشی و پاکسازی مسیر آب انجام شود. عدم آبیاری، محلول‌پاشی  و سم‌پاشی باتوجه به وقوع بارش‌ها و تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف از توصیه‌های دیگر هواشناسی است.

این سازمان در هشدار خود همچنین تاکید کرده است که در سالن‌های پرورش قارچ، گلخانه‌ها و انبارها تهویه و تنظیم دما انجام و سوخت سالن‌ها باتوجه به کاهش دما و وقوع برف تامین شود.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در مرغداری‌ها با توجه به کاهش دما نیز پایش شود و دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت برای جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی کنترل شود.

تهویه، تنظیم دما و تامین سوخت سالن‌ها با توجه به کاهش دما و برف، خودداری ا زاستفاده از آب باران برای دام‌ها، تهیه خوراک پرانرژی برای دام با توجه به کاهش دما و بارش برف، جلوگیری از نفوذ هوای سرد و روان آب به داخل سالن‌ها از دیگر توصیه‌ها برای صاحبان دامداری‌ها و مرغداری‌ها است.

در ادامه هشدار سازمان هواشناسی آمده است که در استخرهای پرورش ماهی از ورود آب گل آلود به استخرها جلوگیری شود. خودداری از کوددهی به استخرهای پرورش ماهی گرم آبی و کاهش غذادهی و کوددهی به میزان نصف نرمال به دلیل ابرناکی و کاهش دما از دیگر توصیه‌های برای استخرهای پرورش ماهی است.

سازمان هواشناسی همچنین به عشایر و زنبورداران توصیه کرده است که از عبور در ارتفاعات، توقف در حاشیه رودخانه‌ها‏ و مسیل‌ها باتوجه به وقوع بارش‌ها خودداری کنند.

عدم چرای دام در مراتع و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده هنگام وقوع بارش، عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش‌ها، کاهش دما و وزش باد و تغذیه کمکی کلونی‌ها ازدیگر اقدامات توصیه شده به عشایر، دامداران و زنبورداران است.

در پایان این هشدار تاکید شده است که برای حفاظت و نگهداری از ماشین آلات و ادوات کشاورزی تخلیه آب و جمع‏ آوری لوله‌ها، اتصالات و تجهیزات سیستم آبیاری تحت فشار صورت گیرد همچنین از ضد یخ در رادیاتور ماشین‌‏ آلات کشاورزی استفاده و از ادوات کشاورزی با توجه به روند کاهشی دما و آغاز بارش‌ها محافظت شود‏. عدم استقرار ماشین آلات کشاورزی روی زمین هنگام وقوع بارش‌ها از دیگر توصیه‌ها است.

به گزارش ایسنا، در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: کاهش محسوس دما بین ۶ تا ۱۰ درجه سانتیگراد، بارش برف، در برخی مناطق باران و برف، یخ‌زدگی و لغزندگی معابر و راههای مواصلاتی، مه آلودگی و کاهش دید، در گردنه ها کولاک برف فردا (۲۰ آذرماه) برای استان‌های خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، گلستان، ارتفاعات سمنان، مازندران و کرمان، جمعه (۲۱ آذرماه) برای استان‌های خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی، ارتفاعات و سمنان، شنبه (۲۲ آذرماه) برای استان‌های خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و ارتفاعات گلستان و یک‌شنبه (۲۳ آذرماه) برای استان‌های خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و گلستان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی افزایش مصرف حامل‌های سوخت، یخ‌زدگی و لغزندگی سطح جاده‌ها، مه آلودگی، احتمال تاخیر یا لغو پرواز، کاهش دید افقی و خسارت به محصولات کشاورزی به دلیل کاهش دما پیش‌بینی و احتیاط در تردد به‌ویژه در عبور از گردنه ها، آماده کردن تجهیزات برف روبی درون شهری و برون شهری، مجهز کردن خودروها به وسایل ایمنی و گرمایشی، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی، مدیریت در توزیع و مصرف انرژی و اتخاذ تمهیدات پیشگیرانه لازم جهت جلوگیری از خسارات کشاورزی توصیه می‌شود.

در ادامه این هشدار هواشناسی با اشاره به  فعالیت سامانه بارشی همراه با کاهش نسبی دما از بعدازظهرامروز (۱۹ آذرماه)‌ تا پنج‌شنبه (۲۰ آذرماه) آورده است: در این شرایط جوی بارندگی، ارتفاعات بارش برف، پدیده مه، کاهش دما، متلاطم شدن دریا در استان‌های گیلان و مازندران پیش‌بینی می شود که لغزندگی سطح جاده‌ها و کاهش دید افقی، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان آب و افزایش ارتفاع موج دریا را در پی دارد.

در این شرایط نسبت به احتیاط در تردد، اتخاذ تمهیدات ایمنی لازم برای فعالیت در مناطق مرتفع و کوهستانی، مجهز کردن خودروها به وسایل ایمنی و گرمایشی و احتیاط در سفرهای دریایی بویژه در مناطق فراساحل توصیه می‌شود.

به گزارش ایسنا، هشدار زرد رنگ نیز به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند. 

انتهای پیام