مرتضی شریفی، خبرگزاری تسنیم، ۱۱ تیر ۹۶
سازمان محیطزیست از نظر قانون حق واگذاری آشوراده یا هر منطقه حفاظتشده دیگری را ندارد. 🚫
…
مناطق چهارگانه از سوی سازمان جنگلها به سازمان حفاظت محیط زیست احاله مدیریت میشوند، بنابراین تنها مدیریت این مناطق بهعهده سازمان حفاظت محیط زیست است نه واگذاری آنها. نهادی که در نهایت باید با تبدیل کاربری بهطور عام و اجرای طرح گردشگری آشوراده بهطور خاص موافقت کند سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری است و تاکنون دقیقاً مشخص نشده کدام مسئول در این نهاد با اجرای این طرح موافقت کرده که مسئولان محیط زیست، خبر از آغاز قریبالوقوع اجرای این طرح میدهند.
در دولت دهم، بهطور مستدل با این طرح مخالف کردیم و رئیس وقت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، قاطعانه در برابر امضای این قرارداد مخالف کرد اما حالا دوباره بهمدد افرادی تحت عنوان کارشناس که کمترین صلاحیتی درباره تصمیمگیری برای این منطقه حساس ندارند و میکوشند خواستههای سودجویان را بستهبندی کرده و برای امضا در اختیار تصمیمگیران قرار دهند، طرح نابودی آشوراده در دست اجرا قرار گرفته است. گفته میشود که این موافقت با نظر کارشناسان انجام شده. اما این کارشناسان چهکسانی هستند؟ چه تحصیلاتی دارند؟ آیا با فرمولبندی مناطق آشنایی دارند؟ آیا واجد شرایط هستند تا برای سرنوشت یک منطقه حساس که حق تک تک هموطنان است تصمیمی نادرست بگیرند؟
دکترمرتضی شریفی، محقق برجسته کشاورزی و منابع طبیعی، منتخب فرهنگستان علوم در سال 95، مدرس دانشگاه و مؤلف کتاب درسی “پارکسازی و مدیریت پارکهای جنگلی با رویکرد توسعه اکوتوریسم” دانشگاه تهران، عضو شورایعالی جنگل، مرتع و آبخیزداری و دانشآموخته دکترای ASU آمریکا، UBC کانادا و دانشگاه تهران با گرایش طراحی پارکهای طبیعی که اخیراً بهعنوان دبیرکل ستاد مردمی نجات آشوراده انتخاب شده است.
متن کامل گفتگو: 👇🏻http://tn.ai/1450642