آلودگي هوا عامل افزایش 30 درصدی سقط جنين

بگذارید اعتراف کنیم؛ این یک عادت است؛ ما عادت کرده‌ایم هر سال یک‌بار در روزهای اوج آلودگی هوا یک پرونده ویژه در مورد این موضوع منتشر کنیم و خیلی‌ها در این گزارش‌ها بگویند که چقدر آلودگی هوا بد است و باید فلان سازمان یا بهمان ارگان اقدام لازم را انجام دهد و بعد با وزش باد یا بارش ناگهانی باران و برف، این ماجرا را فراموش کنیم و اصلا فکر نکنیم که هر دو ساعت یک تهرانی بر اثر بیماری‌های تنفسی می‌میرد یا در هر ساعت 2/5 نفر بر اثر بیماری‌های قلبی در شهر تهران فوت می‌کنند.

ما هم عادت کرده‌ایم. این قاتل خاموش را نمی‌بینیم. نمی‌بینیم که افزایش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های تنفسی هر سال بیش از 10درصد است. نمی‌بینیم که مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی (با سرعت رشدی غیرقابل انکار در نیمه دوم سال) در تهران، سالانه بیش از چهارهزار و 200نفر را به کام مرگ فرو می‌برد.ما عادت کرده‌ایم که اگر روزی هوای شهر خاکستری می‌شود، چشم به آسمان بدوزیم و از خدا طلب باران و برف کنیم و یا در انتظار بادی از دوردست‌ها باشیم تا این هوای دم گرفته و مرگ‌زا را تکانی دهد و در این میان اگر مسئولان با وعده‌های کودکانه از آبپاشی خیابان‌ها سخن می‌گویند با لبخند عبور کنیم و مردگان خود را به خاک بسپاریم و برخیزیم.

در سکوت همه نهادهایی که می‌توانند برای آلودگی هوا راهکارهای عملی و ساده‌ای را که سال‌هاست ورد زبان همه شهروندان است، این بار نیز در قالب یک پرونده به آلودگی هوا پرداخته‌ایم و بازهم در آن گفتیم که این معضل ‌تنها منحصر به تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، اراک، اهواز و دیگر شهرهای ایران نیست بلکه معضل بسیاری از شهرهای جهان بود که با برنامه‌ریزی رفع شد.

آمار فوت شدگان بیماری‌های تنفسی در  دو سال گذشته

سال

بیماری‌های تنفسی

بیماری‌های قلبی و عروقی

سرطان‌‌ها

89

4028

21905

4152

90

4181

21758

4213

شش ماه نخست 91

2099

9940

2111

اين در حالي است كه به گفته يك استاد دانشگاه آمارها از افزایش 30 درصدی سقط جنین و اختلالات ژنتیکی بر اثر آلودگی هوا حکایت دارد. به گفته دکتر سعید دستگیری تاثیر آلودگی هوا بر تولد نوزادان معلول نشان می دهد که میزان آلودگی هوای تهران از نظر فلزات سنگین، همچون میزان بمباران ها است و غلظت فلزات سنگین در هوای پایتخت با میزان فلزات سنگین آزاد شده در هوا پس از بمباران برابری می کند.

آلودگي هوا عامل سرطان !

وی ادامه داد: فاکتورهای مختلفی در بروز اختلالات کروموزومی و بیماری ها و معلولیت های مادرزادی دخیل است که از آن جمله می توان به عوامل محیطی اشاره کرد و آلودگی هوا و اشعه ها نیز در این گروه قرار می گیرند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: آمارها نشانگر این مسئله هستند که مواجه با آلاینده هایی موجود در هوا همچون سرب و آرسنیک و دیگر فلزات سنگین و نیز در معرض اشعه قرار گرفتن تا 30 برابر خطر تولد نوزاد معلول و عقب مانده ذهنی را افزایش می دهد و این زنگ خطری است برای شهروندان پایتخت که هر روزه در معرض این آلودگی های محیطی قرار دارند.

به گفته  دستگیری سه ماهه پیش از بارداری، سه ماهه اول و سه ماهه دوم از زمان های طلایی به شمار می روند که مراقبت ها باید در بالاترین سطح خود صورت گیرند.این متخصص بیماری های مادرزادی افزود: آلودگی هوا در مادران باردار منجر به سرطان و در جنین منجر به نقص های مادرزادی و اختلالات ژنتیکی می شود و از این رو بحث پیشگیری بسیار حائز اهمیت است.

آلودگي هوا عامل یک مورد از هر سه مورد اختلالات ژنتیکی مادرزادی !

وی تاکید کرد: به طور معمول از هر هزار تولد، دو نوزاد در ایران مبتلا به اختلالات کروموزومی هستند که با افزایش آلودگی هوا این میزان به 24 درصد افزایش می یابد. در واقع می توان گفت آمار تولد نوزادان با نقص ژنتیکی با پدر و مادر کاملا سالم افزایش یافته است که منشا همه این ها آلودگی هوا است.

این محقق اپیدمیولوژی خاطرنشان کرد: در تحقیقی که به تازگی انجام داده ایم آمارهایی به دست آمده که حاکی از این است که در کشور یک مورد از هر سه مورد اختلالات ژنتیکی مادرزادی ناشی از آلودگی هوا است و همچنین این آلودگی های محیطی تا 30درصد خطر سقط جنین را در کشور افزایش داده است.

Posted in: دسته‌بندی نشده