به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، محمدرضا بنیاسدیراد گفت: با همت عوامل اجرایی و کمکهای نذردهندگان، عملیات اجرایی فاز نخست طرح توسعه حرم مطهر حسینی، مزین به نام صحن حضرت زینب (س) با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال اجراست.
وی با بیان اینکه میزان پیشرفت کلی این طرح به ۲۵ درصد رسیده است، افزود: در حال حاضر اجرای سازه بتنی این پروژه حدود ٦٨ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در بخشهایی از ساختمان نیز عملیات سفتکاری در حال اتمام است.
بنیاسدیراد ادامه داد: با توجه به وضعیت بهوجودآمده ناشی از شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیتها، در حال حاضر حدود ٢٠٠ نفر از مهندسان و استادکاران ایرانی با رعایت شدیدترین تدابیر بهداشتی و زیر نظر گروههای HSE مشـغول به کار هسـتند که این تعداد پیش از اعمال محدودیتها در حدود یکهزار نفر بود.
او با بیان اینکه طرح جامع توسعه حرم مطهر سیدالشهدا (ع) به مساحت ٣٨ هکتار در چهار مرحله اجرا خواهد شد، اظهار کرد: این طرح که پیرامون حرم مطهر امام حسین (ع) و حرم حضرت عباس (ع) و فضای بین الحرمین اجرا میشود، دارای سه صحن اصلی شامل صحن امام حسین (ع)، صحن حضرت زینب (س) و صحن امام زمان (عج) است.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات کربلا با تجلیل از همکاری مردم و مسؤولان عراقی گفت: تملک زمینهای اطراف حرم که اراضی بسیار گرانقیمتی محسوب میشود با همت خیران عراقی و تولیت حرم امام حســین(ع) انجام شده است.
او افزود: اراضی آزاد شده برای اجرای مرحله نخســت طرح جامع، شامل بخشی از صحنهای حضرت زینب (س) و امام حسین (ع) بوده و در پهنهای به وسعت حدود پنج هکتار در حال اجرا است.
بنیاسدیراد گفت: محدوده کنونی اجرای این طرح بین خیابان باب القبله، خیابان شــهدا و خیابان جمهوری واقع شــده که شــامل فضاهای زیارتی و غیرزیارتی است.
به گفته او، فضاهای زیارتی این مجموعه شامل شبستانهای روسطحی و زیرسطحی به همراه مجموعههای خدماتی مرتبط با این بخش است که حدود ٤٥ هزار متر مربع را شامل میشود. فضاهای غیر زیارتی شامل ساختمان اداری، ساختمان مضیف (مهمانسرا)، موزه و کتابخانه، موتورخانه مرکزی و تونل تاسیساتی اسـت.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی در بخش سرویسهای بهداشتی و ساختمان مهمانسرا به مرحله نازککاری رسیده است، گفت: حدود ٨٥٠ چشمه سرویس بهداشتی و ١٢٠ چشمه دوش در بخشهای مختلف این محدوده مکانیابی شده و در حال ساخت است.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات کربلا با بیان اینکه پیشبینی میشود با برداشته شدن محدودیتها، صحن حضرت زینب (س) سال ۱۴۰۳ تکمیل شود، افزود: با بهرهبرداری از این مجموعه، زیربنای فضاهای حرم مطهر حدود ١٤ برابر افزایش خواهد یافت.
او با اشاره به جغرافیای خاص محل اجرای این طرح از منظر مذهبی و تاریخی، گفت: برای تداعی واقعه عاشورا و تبلور نشانهای تاریخی در معماری، سعی شده است که در طراحی و اجرای پروژه از نمادهای آن روز به نحوی استفاده شود که یکی از مهمترین این نمادها، تل زینبیه است. این مکان تاریخی به صورت نمادین و به شکل ساختمانی حدود دو متر بالاتر از سایر ساختمانها و روی نمادی از تپه ساخته میشود.
بنیاسدیراد یکی از ویژگیهای خاص اجرای این طرح را توسعه زیرسطحی اعلام و اظهار کرد: با توجه به نبود امکان ســـاخت بنا در تراز بالاتر از ســـاختمان موجود حرم، ناگزیر از اجرای بخش عمدهای از ساختمان در زیر سطح موجود هستیم.
وی یادآور شد: به دلیل بالا بودن سطح تراز آبهای زیرزمینی در شهر کربلا، مشکلات اجرایی فراوانی پیش روی مهندسان ایرانی قرار گرفته بود که با تلاش شبانهروزی تیم مهندسی، دیوار آببندی با ضخامت یک متر و به عمق ٤٠ متر دورتادور محدوده پروژه به طول ٢٥٠٠ متر اجرا شد تا جلو نفوذ آب گرفته شده و امکان خاکبرداری تا عمق ١٤ متر و اجرای شبستانهای زیرسطحی فراهم شد.
رییس ستاد بازسازی عتبات کربلا گفت: بیشترین مصالحی که در ساخت این بنا استفاده میشود، از داخل کشور تامین شده و به این ترتیب، برکت نذر خیران و کمکهای مردم، دوباره به چرخه اقتصاد کشور برگشته و صرف ایجاد اشتغال و رونق صنایع داخلی میشود.
انتهای پیام