به گزارش ایسنا، سال گذشته ۳۱۰ هزار هکتار از جنگلهای بکر هیرکانی در شمال کشور پس ۱۳ سال تلاش در فهرست یونسکو ثبت جهانی شدند و کشور ما موظف شد که با همکاری دیگر کشورها از این میراث جهانی بیش از پیش حفاظت کند.
اما اکنون درحالی تنها یک سال از ثبت جهانی این جنگلهای ارزشمند گذشته است که زمزمههای نصب تلهکابین در بخشی از این میراث جهانی به گوش میرسد. بسیاری از کارشناسان هشدار دادهاند که نصب تلهکابین میتواند این ۳۱۰ هزار هکتار را از لیست جهانی یونسکو خارج کند و لازم است که بخشهای مختلف ازجمله شورای عالی جنگل با نصب تلهکابین در جنگلهای هیرکانی مخالفت کنند.
ستار بابایی – سرپرست شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری – در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پیش از آنکه بخشی از جنگلهای هیرکانی در استان گلستان ثبت جهانی شوند، مجوزهایی برای اجرای طرح گردشگری در پارک جنگلی کبودوال صادر شده و موضوع نصب تلهکابین نیز از پیش از ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی مطرح بود اما اکنون پس از ثبت جهانی ۳۱۰ هزار هکتار از جنگلهای هیرکانی گفته میشود که ۹ پایه تلهکابین کبودوال در منطقه ثبت جهانی شده قرار میگیرد که این مسئله میتواند شاخصهای ثبت جهانی را با تهدید مواجه کند.
سرپرست شورای عالی جنگل با بیان اینکه اشتباه ما از ابتدا این بود که برای بخشی از جنگلهای هیرکانی در استان گلستان دو برنامه متفاوت – ثبت جهانی و اجرای طرح گردشگری – داشتیم، تصریح کرد: مشخص است که این دو برنامه را نمیتوان همزمان باهم اجرایی کرد و اکنون باید اشتباه خود را جبران کنیم، چراکه نمیتوانیم به مراکز بینالمللی بگوییم که ما اشتباه کرده ایم و برای یک منطقه، دو برنامه مدیریتی متفاوت از هم داشتیم.
بابایی در ادامه با اشاره به اینکه بههرحال نصب تلهکابین در کبودوال قرار نیست سبب قطع درختان شود، گفت: موضوع نصب تلهکابین در جنگلهای هیرکانی در دست بررسی است و کمیته راهبری ثبت هیرکانی باید قبل از صدور هرگونه مجوز هماهنگیهای لازم را با دستگاههای بینالمللی انجام دهد.
به گفته وی چنانچه موسسات بینالمللی ازجمله یونسکو مخالفت خود را با نصب تلهکابین در جنگلهای ثبت جهانی شده هیرکانی اعلام کنند ما باید طرح گردشگری خود را اصلاح کنیم.
بابایی در پایان با تاکید بر اینکه لازم است ملاحظات جهانی در این زمینه دیده شود، تصریح کرد: این موضوع در دست بررسی است و پیش از صدور مجوزهای لازم اقدامی صورت نخواهد گرفت.
انتهای پیام