((بهره برداری از انرژی خورشیدی برای تأمین برق در پایگاه های حفاظت محیط زیست ))
مدیرکل خفاظت محیط زیست خراسان رضوی از بهره برداری از انرژی خورشیدی به منظور تأمین برق در پایگاه های حفاظت محیط زیست استان خبر داد.
سید حسین آقامیری با تاکید بر نتایج اقتصادی مطلوب حاصل از بهره برداری از انرژی خورشیدی در فضاهای سکونتی ، خدماتی و صنعتی افزود: بر اساس نتایج مطالعات، در ایران سالانه بیش از 300 روز آفتابی وجود دارد و در استان خراسان بویژه در حوزه های جنوبی استان، این ظرفیت بالقوه طبیعی و خدادادی از گستردگی بیشتری بر خوردار است .
عضو شوراي نظام مهندسي كشاورزي ،منابع طبيعي و محيط زيست با بیان این که بهره برداری از انرژهای پاک بویژه انرژی باد در استان خراسان رضوی سابقه ای 3 هزار ساله دارد، افزود: آسیاب بادی های نشتیفان در حوزه شهرستان خواف سندی معتبر در این قضیه است که نشان می دهد نیاکان ما ، برای بهره برداری از نعمات الهی از توان و ظرفیت بالقوه باد برای تولید آرد از گندم و جو و… استفاده می کرده اند و قابل توجه است هنوز هم هم چنان از این ظرفیت استفاده می شود و حداقل 2 واحد از آسیاب ها در این روستا فعال هستند.
وی با بیان این که اداره کل حفاظت محیط زیست استان، استفاده از انرژی های نو و پاک را به عنوان دستور کاری اجتناب پذیر در سر فصل برنامه ریزی های خود منظور نموده است، افزود: راه اندازی 34 سیستم استفاده از انرژی خورشید برای تأمین آبگرم در 34 پایگاه حفاظت محیط زیست در حاشیه مناطق تحت مدیریت و مراکز اداری از جمله این اقدامات در سال های اخیر محسوب می گردد.
وی ادامه داد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان با استقرار سیستم های بهره برداری از انرژِ خورشید در 3 مرکز و پایگاه حفاظتی، توانسته است نسبت به تأمین برق این پایگاه ها از انرژی رایگان خورشید اقدام نماید.
وی افزود: آخرین پایگاه ، پاسگاه محیط بانی نوبهار در حاشیه منطقه شکار ممنوع نوبهار در شهرستان مه ولات بود که همزمان با روز معلم به بهره برداری رسید .
آقاميري هم چنین گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در راستای این سیاست اجرائی در نظر دارد حداقل 7 پایگاه حفاظتی خود را که شرایط لازم برای بهره برداری از این نوع انرژی برای تولید برق دارند در سال 1391 به این سیستم مجهز نماید.
وی هم چنین خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه های پیش بینی شده امید می رود این روند در کلیه حوزه های اجرائی ، خدماتی و صنعتی توسعه یافته و سطح بهره برداری از انرژی های نو و پاک در حوزه خورشید ، باد و زمین گرمائی در استان رونق بیشتری برخوردار شود و چشم انداز رسیدن به تأمین انرژی استان از این ظرفیت های بالقوه حد اقل به سطح %10 برسد.
منبع : پایگاه خبر رساني اداره كل حفاظت محيط زيست خراسان رضوي