هشدار جدي براي قاچاقچيان سنجاب در كردستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان گفت: قاچاقچی سنجاب های کردستان در انتظار جریمه 30 میلیون تومانی است. ناصح قادری بعد از ظهر چهارشنبه در جمع اصحاب رسانه های جمعی استان کردستان اظهار داشت: در فصل بهار و بسته به شرایط زیست محیطی در این فصل آمار قاچاق گونه های حیات وحش افزایش پیدا می کند.

وی با بیان اینکه حرکت قاچاق گونه های ارزشمند طبیعی توسط افراد سودجو در تخریب بنیانهای طبیعی و اکوسیستمی استان اثر منفی دارد، افزود:‌ اکو سیستم طبیعی به دلیل پایین بودن هزینه نگهداری و طولانی بودن عمر و ماندگاری آن نیازمند توجه بیشتر است که محیط زیست استان کردستان در راستای نگهداری و حفاظت از این منبع ارزشمند گردشگری و سرمایه ملی طبیعی اعلام خطر می کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان بیان کرد: افزایش همکاری افراد تاثیرگذار و رسانه های جمعی در جذب هرچه بیشتر همکاری مردم با این سازمان آمار تخریب های حیات وحش استان کردستان را کاهش می دهد.

قادری با اشاره به اینکه قاچاق جانداران یک پدیده منفی اجتماعی است، اظهار داشت:‌ در صورت عدم همکاری مردم با این سازمان افراد سودجو کمر همت بر تخریب و نابودی غنای هزار ساله و میراث گرانقدر این استان می باندند و به همین دلیل اقشار مختلف مردم باید در این زمینه هوشیار و آگاه باشند.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون پنج مورد قاچاق سنجاب در استان کشف شده است، گفت:‌ از ابتدای سال تاکنون 276 سنجاب در پنج مرحله از قاچاقچیان کشف شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان با بیان اینکه در عملیات اخیر با همکاری نیروی انتظامی 140 سنجاب بانه ای از یک قاچاقچی در شهر بیجار کشف شد، گفت:‌ بعد از کشف 100 سنجاب جان خود را از دست دادند و تنها 40 سنجاب به دست محیط زیست رسید و دوباره در طبیعت رهاسازی شد.

قادری با بیان اینکه برای هر سنجاب قیمت 200 هزار تومان جریمه مشخص شده است، اعلام کرد: محیط زیست استان از این قاچاقچی شکایت کرده است و بر اساس حکم صادر شده بیش از 28 میلیون تومان برای وی جریمه در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه کردستان در طول سال های اخیر جزء استان های برتر در زمینه مبارزه با قاچاق حیات وحش بوده است، عنوان کرد:‌ نسبت به سال قبل آمار کشف و برخورد با قاچاقچیان حیات وحش پنج برابر افزایش پیدا کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان تشویق و ترغیب مردم به عدم استفاده از اسلحه شکاری را در ادامه حافظت از حیات وحش لازم دانست و گفت: اسلحه های شکاری استفاده شده در استان سنگین و بالاتر از ظرفیت حیات وحش استان است که باید با همکاری خود مردم این نوع اسلحه از زمره تفریحات استان حذف شود.

قادری عدم سرمایه گذاری مناسب در استان را عامل دیگر تخریب حیات وحش و اکو سیستم طبیعی در استان دانست و گفت: با جذب سرمایه و ایجاد اشتغال پایدار در استان بخش زیادی از  توجه مردم در تخریب و شکار محیط زیست منحرف و فشار بر آن را کاهش می دهد.

وی همکاری و افزایش بودجه این مرکز را در حفظ حیات وحش لازم دانست و بیان کرد:‌ با بودجه کم این مرکز تنها توان حمایت و پیگیری حفاظت و تولید ‍ژنتیکی از دو گونه را داریم.

لازم به ذکر است در پایان نشست خبری خبرنگاران به همراه عوامل اجرای محیط زیست استان کردستان از موزه تاریخی حیات وحش این اداره کل دیدن کردند.‌

Posted in: دسته‌بندی نشده