تارنماي ديده بان زاگرس امسال « 12 فروردين سال 91 » با هدف هم آوايي با دوستداران كره زمين براي نخستين بار با برنامه جهاني ساعت زمين همراه شد؛ اين تارنما در تاريخ ياد شده از ساعت بيست و سي دقيقه به مدت يك ساعت به اين برنامه جهاني پيوست.
ساعت زمین نام برنامه ای است كه از سال ۲۰۰۷ میلادی و در شهر سیدنی استرالیا آغاز شد؛ در آن زمان دو میلیون و دويست هزار نفر چراغ منازل، ادارات و مراکز تجاری خويش را با هدف « صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن » به مدت يك ساعت خاموش کردند؛ اين برنامه در طول شش سال گذشته بیش از یك صد كشور جهان را با خود همراه كرده است.
در حال حاضر نشانه های تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی در اكثر نقاط زمین قابل مشاهده شده اند. در حقیقت این نشانه ها بازتاب فعالیت های روزمره ما انسانهاست؛ مصرف گرایی در تمامی كشورهای جهان هزینه های مخربی را به اقتصاد دنیا وارد آورده است.این در حالی است كه مصرف گرایی همچنان در اكثر كشورهای جهان به طرز نگران كننده ای در حال افزایش است.این در حالی است كه تنها 20 درصد از مردم دنیا 80 درصد از ذخایر زمین را مصرف می كنند.
از طرفی دسترسی به آب آشامیدنی سالم به یكی از اصلی ترین دغدغه های جهانی مبدل شده است.آیا امروز نباید به خوذمان بیاییم هنگامی كه هر روز پنج هزار نفر به خاطر مصرف آب آلوده می میرند و بیش از یك میلیارد انسان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند !
در هر سال بیش از 13 میلیون هكتار از سطح جنگلهای دنیا به دلایلی همچون آتش سوزی های گسترده و فعالیت های اقتصادی و كشاورزی از بین می روند تا نفس های زمین بیش از پیش به شماره افتاده باشد.
ساعت زمین برنامه ای است نمادین اما با بازتاب های بسیار فراوان كه می تواند با ایجاد یك فرهنگ صحیح زیست محیطی كلید حل مشكلات بسیاری در سالهای آینده باشد. « امروز برای بدبین بودن بسیار دیر شده است.اگر از همین لحظه تغییرات را شروع نكنیم،فردایی برای گریختن باقی نخواهد ماند. »