قبل از اختراع برق كسي تصور نميكرد كه شايد روزي برسد كه ميليونها نفر چشم انتظار تنها ساعتي باشند كه چراغهاي خود را خاموش كنند و هر كس با توجه به علاقه خويش ياور اين حركت نمادين شود. حركتي كه اولين بار در سال 2007 در حالي برگزار شد كه تنها در استراليا دو ميليون و 200 هزار نفر عضو عادي و دو هزار عضو سازماني داشت اما تا سال 2009 ميليون ها نفر از چهار هزار شهر در 88 كشور عضو آن شدند و اين آمار تا سال 2012 به 5200 شهر و 135 كشور از سراسر دنيا رسيد….
حركت ساعت زمين توسط صندوق جهانی حیات وحش (World Wildlife Fund)به جهت جلب افكار عمومي به گرمايش زمين پايه ريزي شد. در آخرين شنبه ماه مارس دوست داران كره خاكيمان، زمين، با خاموش کردن چراغهای اضافی با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی و كاهش مصرف سوختهاي فسيلي، مقابله با تغییرات آب و هوایی و کاهش آلودگی های زیستمحیطی به صورت یک حرکت جهانی در طرح فوق مشاركت می کنند. شهرداريها و مديران شهري نيز با خاموش كردن نماد شهر و يا كشورشان با اين حركت نمادين همراهي مي كنند امسال در كشور ما، اين روز برابر 12 فروردين ماه ميباشد كه برج ميلاد همانند سال پيش و برج آزادي و سي و سه پل اصفهان براي اولين بار و شهرهاي شيراز و قزوين به اين حركت پيوستند. ستاد محيط زيست شهرداري تهران كه هماهنگ كننده اين حركت بوده، قصد دارد در اين روز با برنامهاي خاص در محل برج ميلاد و همينطور شهرداري اصفهان نيز در سي و سه پل به استقبال اين ساعت بروند.
و اما ايرانيان كه از چند هزار سال پيش 13 فروردين، روز طبيعت را پاس مي داشتند امسال با ساعت زمين به استقبال اين روز مي روند. ساعتي كه جهانيان براي نجات زمين همدل مي شوند.