سد در حال آبگیری سیمره، آثار و محوطه های تاریخی بی شمار، و ده ها هزار هکتار جنگل و مرتع با ارزش را به زیر آب برده و خواهد برد (در اینجا بخوانید). اما، آبگیری آین سد، همچون سدهای دیگر شرایط فیزیکو شیمیایی آب را به شدت تغییر می دهد که این خود سبب بر هم خوردن چرخه ی زیستی رود و نابودی یا آسیب دیدن شدید زیستمندان وابسته به آن می شود؛ خبر مرگ ده ها هزار ماهی در دریاچه ی در حال آبگیری سد سیمره را به نقل از جام جم آنلاین در زیر بخوانید:
هماکنون سد سیمره مراحل آبگیری خود را پشت سر میگذارد و طبق گفته کارشناسان، آبگیری زودهنگام سد و نبود اکسیژن در آب باعث مرگ این تعداد زیاد ماهی شده است. رنگ دریاچه سد سیمره از مرگ این تعداد ماهی نیز کدر شده است. ماهی سیمره یکی از بهترین ماهیهای استان به شمار میرود و بازار خوبی هم دارد.
رودخانه سیمره از تلاقی رودخانههای قرهسو و گاماسیاب شکل گرفته و در مرز استان ایلام و لرستان جریان دارد و تا انتهای حوزه کرخه 650 کیلومتر طول دارد.
شعبه اصلی دیگر این رودخانه چناره از ارتفاعات کرند و چرداول و آسمان آباد سرچشمه میگیرد و در شمال شیروان به سیمره ملحق میشود.
محل ساخت سد 180 متری سیمره در فاصله تقریبی 700 کیلومتری جنوب غربی تهران، حد فاصل دو استان ایلام و لرستان و 40 کیلومتری شمال غربی شهرستان درهشهر روی رودخانه سیمره در حال احداث است جایی که دقیقا مرگ این تعداد زیاد ماهی رخ داده است.
آبگیری این سد قبل از این باعث زیر آب رفتن بیش از صدها اثر تاریخی شده است.