پیام های بهداشتی ماه رمضان
با نزدیکی حلول ماه مبارک رمضان، دستورالعملهای بهداشتی و نظارتی بر نحوه طبخ و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.
به گزارش خبرنگار “بهداشت و درمان” خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این دستورالعمل با اشاره به شروع برخی فعالیتهای خاص از قبیل تهیه و فروش زولبیا، بامیه ، انواع شیرینی ، بستنی، آش، حلیم و نیز برگزاری مجالس افطاری و مراسم احیای شب های قدر در مساجد و اماکن مذهبی آمده است:
“نظارت، کنترل و بازرسی بهداشتی مراکز و اماکن فوق در پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های مرتبط با غذا و آب از اهمیت به سزایی برخوردار است.”
در بخش دیگری از این دستورالعمل، با بیان این که ماه مبارک رمضان امسال با بروز مواردی از بیماری آنفلوآنزای نوع A (آنفلوآنزای خوکی) و احتمال شیوع بیماری همراه بوده در ادامه بر ضرورت طرح تشدید و کنترل و بازرسی مراکز اماکن به ویژه در ساعات غیر اداری تاکید و آورده شده است:
“بازرسان بهداشت محیط موظف هستند نتایج اقدامات انجام شده را مانند سال های قبل به اطلاع مراکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت برسانند.”
گفتنی است، هماهنگی با سازمان های مرتبط به ویژه تبلیغات اسلامی و امور مساجد برای حضور مدیران شبکه های بهداشت و درمان یا کارشناس مسئول بهداشت محیط شهرستان در جلسه مبلغین، از ابتدای ماه مبارک رمضان برای ارایه توصیه های بهداشتی و تاکید بر تذکرات لازم بهداشتی برای رعایت این اصول توسط مردم از الزامات یکی از بندهای این دستورالعمل است.