گیاه خوار شویم!

چندی پیش، محمد درویش یادداشتی نوشت با عنوان "حرکت به سمت گیاهخواری، یک ضرورت است نه یک انتخاب!" که خواندن  (و عمل کردن به آن) را به دوستان پیشنهاد می کنم. همچنین پیشنهاد می کنم حتما یادداشت روزنامه ی همشهری را با عنوان "یک همبرگر بیش از یک کامیون، هوا را آلوده می‌کند!بخوانید. این یادداشت را باید تاییدی دانست بر این نکته که آتش افروزی و کباب خوری که به یکی از بخش های جدایی ناپذیر  "طبیعت گردی" ایرانی بدل شده، عادت نادرستی است که باید ترک شود. این عادت، علاوه بر آلوده کردن هوا، همچنین موجب وارد شدن آسیب به پوشش گیاهی، بروز آتش سوزی در مراتع و جنگل ها، و زشت شدن چشم انداز می گردد.

شگفت آور است که پذیرایی با جوجه کباب و دیگر خوراک های گوشتی، تقریبا همیشه در برنامه ی همایش های دولتی (و گاه غیردولتی) محیط زیستی هم به چشم می خورد، چنان که استفاده از ظرف و لیوان دور انداختنی!

اگر نمی خواهید یا نمی توانید صد درصد گیاه خوار شوید، می توانید "کم گوشت خوار" شوید، یعنی مصرف گوشت و دیگر فرآورده های دامی را به حداقل برسانید و با این کار "رد پای اکولوژیک" سبک تری بر زمین بگذارید.