دو هفته نامه آوای کاشمر -تریبون آوا-یکشنبه ۲ مرداد ۹۰
رئيس اداره حفاظت محيط زيست هشدار داد :
وضعيت تفرجگاههاي كاشمر بحراني است
با تخريب محيط زيست ، در آينده تفرجگاهي در منطقه نخواهيم داشت . . .
هرگاه ميخواهيم به سراغ پتانسيلها و جاذبههاي گردشگري كاشمر برويم ، بيشك جاده كاشمر ـ كوهسرخ و منطقه معروف به شصتدرّه و چشمههاي زيبا ، طبيعت بكر ، صخرهاي بودن و قابليتهاي زمينشناسي آن به خصوص در روستاهاي اكبرآباد ، چلپو و . . . به يادمان ميآيد و به خود ميباليم از اينكه در شهرستان چنين مناطقي بكر وجود دارد و از چشماندازهاي زيبايي برخوردار است اما اين موضوع كه چرا به فكر حفاظت و نگهداري از اين جاذبهها نيستيم و به گونهاي رفتار ميكنيم كه بنا به گفته رئيس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ، در آيندهاي نزديك جايي به عنوان تفرجگاه در منطقه نخواهيم داشت تا ساعتي را براي استراحت به آنجا پناه ببريم ، جاي سئوال و تعجب است !
محمدمهدي توكلي با شركت در «تريبون آوا» ، در گفتوگويي 70 دقيقهاي به بيان برخي مسائل زيست محيطي ، تنگناهاي موجود ، كمي نيروي انساني حافظ محيط زيست و ناچيز بودن امكانات و تجهيزات پرداخت . آنچه در پي ميآيد سئوالات آواي كاشمر (عليرضا افتخاري) و پاسخهاي رئيس اداره حفاظت محيط زيست كاشمر (محمدمهدي توكلي) است كه با هم ميخوانيم :
* پيش از هر مطلبي، ضمن قدرداني از حضورتان در دفتر نشريه و شركت در « تريبون آوا » ، مايلم بسيار مختصر بگوييد وظايف اصلي اداره حفاظت از محيط زيست چيست ؟
** با سلام و احترام به شما و همه همكارانتان و ابراز سپاس از بذل توجهتان به مسائل زيستمحيطي و انعكاس اخبار اين حوزه و نقشتان در زمينه تنوير افكار عمومي و آشنايي مردم با وظايف حفاظت محيط زيست، بايد عرض كنم وظايف ما در سه حيطه كلي ترويج فرهنگ زيستمحيطي و تنوير افكار عمومي، جلوگيري از فعاليتهاي مخرّب زيستمحيطي و سازگاري فعاليتهاي صنعتي ، خدماتي ، كشاورزي و . . . با قوانين و مقررات موجود طبق اصل 50 قانون اساسي و حفاظت از تنوع زيستي و نظارت بر شكار و صيد قابل ذكر است
* با توجه به اين وظايف مهمي كه برعهده داريد ، نيروها و امكانات موجود كافيست ؟
** نه ، تعداد نيروها و تجهيزات جوابگوي نياز نيست البته اين معضل در كل كشور مطرح است و كاشمر هم از آن مستثني نيست . در حال حاضر 8 محيط بان در منطقه 47 هزار هكتاري شكار ممنوع سيدمرتضي فعاليت دارند كه مطابق نُرم جهاني بايد به ازاي هر ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ هكتار يك محيط بان فعال باشد لذا به 10 محيط بان ديگر نياز داريم ، البته تجهيزاتمان هم كافي نيست . در واقع نياز شديدي به تأمين نيرو و تجهيزات داريم و در بخش كوهسرخ نيز احداث پاسگاه و استقرار شبانهروزي نيرو لازم است .